Zlé znamenie? V Šaštíne spadol strom na sochu Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska

Zlé znamenie? V Šaštíne spadol strom na sochu Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska

Šaštín 24. júna 2021 (HSP/christianitas/Foto:screenshot Facebook)

 

V Národnej svätyni, Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne padol pri veternej smršti v júni 2021 mohutný gaštanový strom na sochu Panny Márie a sochu poškodil. Socha sa nachádzala v strede parku, oproti Bazilike Sedembolestnej Panny Márie. Pútnici Sochu Piety na podstavci, ako sa oficiálne nazýva, milovali, socha tu stála už od roku 1883. Je symbolom nielen parku, ale aj veriacich, ktorí pri nej kľačali a modlili sa

socha
Ilustračné foto

Niektorí kresťania v tom vidia symboliku, podľa nich sa ľudia vzdialili od Boha a žijú v hriechu. Mnohí dokonca tvrdia, že to je trest za to, že sme začali prijímať Eucharistiu do rúk, pretože Eucharistiu by sme mali prijímať do úst a pokľačiačky a že sa cez pandémiu koronavírusu zavreli kostoly.

Reklama

Iní kresťania zase tvrdia, že v páde stromu na sochu Panny Márie netreba vidieť žiadnu drámu, žiaden Boží trest a ani prejav Božieho hnevu. Niektorí kresťania odmietajú „neustále prejavy prenasledovania, šíriaceho sa zla, temnoty a prežívanie viery v kŕči a smútku“, ktorými podľa ich slov trpí časť katolíkov. Vieru podľa nich treba prežívať v radosti, veď Pán Boh je milostivý a všetci ľudia budú spasení. Čo sa týka zničenia sochy Panny Márie, treba len osloviť šikovného reštaurátora, zložiť sa na opravu sochy, čo zvládnu v Šaštíne bez väčších problémov.

Bez ohľadu na postoje veriacich k pádu stromu na sochu Panny Márie v Šaštíne je však potrebné, aby sme my veriaci zvýšili intenzitu modlitby k Panne Márii, pretože modlitba je cenným Božím darom, ktorý sme získali v boji proti zlu, pretože peklo existuje a na rozdiel od predstavy kresťanských liberálov, nie je prázdne.

Reklama

Medzi katolíkmi sa už začala zbierka na opravu sochy.

 

Článok pôvodne vyšiel na portáli Christianitas.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:15

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok. A sľúbili “nekonečné” právne problémy a odvetné opatrenia. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na sociálnej sieti Telegram uviedla, že Rusko nikdy neodstúpi územia zabrané na Ukrajine výmenou za vrátenie zmrazených aktív.

14:54

Slovenskí strelci nepostúpili do finále skeetu v rámci olympijskej kvalifikácie brokárov v Dauhe. Najlepšie umiestnenie dosiahla medzi ženami Monika Štibravá, ktorá s nástrelom 118 bodov obsadila 14. miesto. Do finále postúpilo šesť najlepších strelkýň z kvalifikácie.

14:53

Ministerstvo financií (MF) SR uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia. Ich úročenie by bolo zaujímavejšie ako na účtoch v bankách, zároveň by bolo výhodnejšie aj pre štát oproti predaju na finančných trhoch. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to konštatoval šéf rezortu financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

14:52

Nemecká spolková ministerka pre školstvo a výskum Bettina Starková-Watzingerová na margo nedávnych zadržaní apeluje na univerzity, aby dôkladne preverili spoločné projekty s Čínou. “Zatknutie troch Nemcov pre podozrenie zo špionáže opäť jasne ukazuje, že v našich vzťahoch s Čínou nesmieme byť naivní,” uviedla politička pre nemecký magazín Wirtschaftswoche.

14:45

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti.

14:44

Viac než 2000 ľudí sa nemecké úrady rozhodli evakuovať na severe krajiny po objavení zrejme nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny.

14:39

Ruské drony v noci na nedeľu udreli na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, čo spôsobilo vážne poškodenie na miestnom hoteli a na energetickej infraštruktúre. Informoval o tom gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

14:15

Pápež František viedol v nedeľu bohoslužbu na Námestí sv. Marka v Benátkach a varoval pritom pred poškodzovaním životného prostredia a nadmerným cestovným ruchom.

12:43

Bangladéšske úrady v nedeľu vydali ďalšiu trojdňovú výstrahu pred horúčavami. Reagujú tak na najdlhšiu vlnu horúčav v tejto juhoázijskej krajine za posledných 75 rokov, ktorá pretrváva už 29 dní.

12:33

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v nedeľu uviedol, že Spojené štáty sú jedinou krajinou, ktorá je schopná zastaviť možnú izraelskú inváziu do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali