Poprad 24. mája (TASR/HSP/Foto:TASR)
Niektorí účastníci súťaže, ktorú organizuje DHZ zo Spišskej Soboty, pôjdu odvoliť až po jej skončení
Dnešných volieb do Európskeho parlamentu sa zúčastnia aj súťažiaci vo varení guláša v popradskej mestskej časti Spišská Sobota. Ide už o 9. ročník súťaže o spišskosobotský kotlík, ktorej sa zúčastnilo 24 družstiev z Popradu a okolia, ale aj ďalších slovenských miest. „Bude tu asi 500 ľudí, ale myslím si, že táto akcia nejako neovplyvní ich účasť na voľbách. Ak niekto chce voliť, tak pôjde, ak nechce, tak nepôjde, ale myslím si, že niektorí ľudia, vrátane mňa, pôjdu voliť po skončení súťaže,“ uviedol pre TASR spoluorganizátor podujatia Viliam Kocún.
Úlohou súťažiacich je dopoludnia urobiť čo najlepší guláš, ktorý budú následne rozdávať ľuďom. Tí potom vyhodnotia, ktorý guláš je najlepší a udelia mu certifikát. Víťazom sa stane ten, kto získa najviac certifikátov. „Volebná miestnosť je hneď vedľa miesta, kde súťažíme, takže oheň horí, mäso sa krája, moje družstvo pracuje a ja som mohol prísť ako prvý z nás odvoliť. Keďže aj jesť sa musí, myslím si, že aj voliť sa musí,“ povedal Miroslav Gordiak z tímu Hippo.
Do volebného okrsku číslo 35 prišiel svoj hlas vo voľbách do Európskeho parlamentu odovzdať aj člen Dobrovoľníckeho hasičského zboru (DHZ) zo Spišskej Soboty František Hudáč, ktorý zároveň spoluorganizuje súťaž vo varení gulášu. „Vážim si voľby, chodil som doteraz na všetky a asi aj budem chodiť naďalej. Doma som si pozorne pozrel zoznam kandidátov a verím, že som vybral toho správneho, ktorý bude robiť, to čo má,“ konštatoval.
Členovia spišskosobotskej volebnej miestnosti očakávajú, že dnes na obed nebudú musieť ísť ďaleko. „Keďže neďaleko je takáto výnimočná akcia, dáme si guláš priniesť priamo do volebnej miestnosti, už teraz sa na neho tešíme. Sme zároveň veľmi radi, že k nám prišli odvoliť aj účastníci tejto súťaže,“ dodala predsedníčka tamojšej volebnej komisie Monika Daňová.
Niektorí účastníci súťaže, ktorú organizuje DHZ zo Spišskej Soboty, pôjdu odvoliť až po jej skončení. Počas prípravy a varenia gulášu si chcú dobre premyslieť, komu svoj hlas odovzdajú. „Teraz pripravujeme mäso na najlepší guláš a pri tej príležitosti sa pripravujeme aj na eurovoľby. Hlas odovzdáme tomu, kto sa postará, aby sme sa na Slovensku mali lepšie, plus budú mať u nás tí kandidáti, ktorí si od nás kúpia najviac gulášu,“ dodáva jedna z členiek tímu Strážanov.
ru