V Michalovciach sa ambície nemenia, hlavným cieľom je záchrana

V Michalovciach sa ambície nemenia, hlavným cieľom je záchrana

Michalovce 14. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)

 

Káder vlani jedenásteho tímu tabuľky, ktorý sa zachránil až v poslednom kole, prešiel viacerými zmenami

Už druhý rok po sebe sa v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži predstavia hráči MFK Zemplín Michalovce. Káder vlani jedenásteho tímu tabuľky, ktorý sa zachránil až v poslednom kole, prešiel viacerými zmenami. Odišli predovšetkým starší hráči, no vedenie klubu verí, že mladíci, ktorí si najvyššiu súťaž pred dvoma rokmi vybojovali, sú skúsenejší a ostrieľanejší. Práve to by mohlo byť najväčším tromfom jedného z dvoch účastníkov Fortuna ligy z východného Slovenska.

Reklama
Na snímke zľava prezident klubu Igor Šoltinský, tréner Anton Šoltis a kapitán mužstva Tomáš Sedlák
Na snímke zľava prezident klubu Igor Šoltinský, tréner Anton Šoltis a kapitán mužstva Tomáš Sedlák

Vedenie klubu vytýčilo tri hlavné ciele pre nastávajúcu sezónu. “Určite si chceme udržať návštevnosť, ktorú sme mali minulý rok veľmi peknú. Nemáme veľké oči. Chceme sa jednoznačne zachrániť a to skôr, ako to bolo v minulom roku. Tretím cieľom je zabudovanie našich odchovancov do prvého tímu,” skonštatoval na stredajšej tlačovej konferencii predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský. Káder Michalovčanov ešte uzavretý nie je, hovorí sa totiž o príchode dvojice Igor Žofčák – Dávid Škutka. “Čo sa týka tejto dvojice, obaja sú tesne pred podpisom zmluvy. Mali by sme to doriešiť v týchto dňoch tak, aby obaja boli v sobotu k dispozícii na zápas s Trenčínom,” uviedol na margo príchodu spomenutej dvojice Igor Šoltinský.

Z tímu odišli Marián Kelemen, Nikola Lukič, Aliaksandr Sviarčinsky či Filip Serečin. Veľa sa hovorilo aj o odchode dvojice španielskych legionárov Vernona de Marca a Marcosa Pereza. “V týchto dňoch sme dostali ponuku od španielskeho Levante na Vernona. Obaja majú zmluvy u nás na celú sezónu, takže zatiaľ pokračujú tu. Záujem síce je o oboch, no ako som povedal, ponuka prišla iba na Vernona. Pokiaľ nedôjde k prestupu, obaja si budú plniť povinnosti v našom klube,” skonštatoval Šoltinský, podľa ktorého slov by v prípade ich odchodu náhradu na Zemplíne nehľadali.

Reklama

Michalovčania v príprave odohrali päť zápasov s bilanciou jednej výhry, dvoch remíz a dvoch prehier. “Bolo to dosť turbulentné obdobie a ani teraz ešte káder uzavretý nie je. Skúšali sme viacerých hráčov a aj preto boli tie výsledky také, aké boli. Nešlo o výsledky, išlo skôr o to, aby sme tých hráčov videli. Uvidíme, Žofčák so Škutkom sú ešte v jednaní. Budem veľmi rád, keď zostanú, pretože ich príchodom by prišla do nášho omladeného tímu skúsenosť, ktorá nám zatiaľ chýba,” vyjadril sa tréner MFK Anton Šoltis. Aj podľa jeho slov je hlavným cieľom záchrana. “Určite! Bol by som však rád, ak by sa nám podarilo zachrániť skôr ako to bolo v minulom roku, keď sme museli čakať až do posledného kola,” zdôraznil Šoltis, ktorý jasno v základnej zostave na sobotňajší zápas s Trenčínom ešte úplne nemá. “Ešte nie. Uvidíme, či sa podarí vybaviť Žofčáka so Škutkom.”

V klube sú na skúške Timotheos Tselepidis, Kristi Qose, Kristian Kushta, Panagiotis Delliaginnidis (všetci z PAOK Solún).

Hráčsku kabínu na stretnutí s médiami zastupoval nový kapitán Tomáš Sedlák. “Pevne verím, že skúsenosti, ktoré sme získali minulý rok, teraz zužitkujeme. Máme síce mladý káder, no ja verím, že to bude dobré,” skonštatoval Sedlák, ktorý by v prípade podpísania Igora Žofčáka mohol prísť o kapitánsku pásku. “Veľmi rád mu ju prenechám. Igor je odchovanec klubu, má za sebou vynikajúcu kariéru a tak by to malo byť,” s úsmevom na perách skonštatoval Sedlák, ktorý so Žofčákom hral v Ružomberku. Michalovčania majú na úvod veľmi ťažký žreb. Hneď v prvom kole ich čaká majster AS Trenčín. “Je to veľmi ťažký súper. Trenčín v minulej sezóne potvrdil kvalitu, keď vyhral tak ligu, ako aj Slovenský pohár. Pre nás je to však motivácia navyše. Každý zápas začína od 0:0 a my sa pokúsime favorita prekvapiť,” uviedol kapitán MFK.

 

Výsledky MFK Zemplín v príprave:

Reklama

DVSC-TEVA Debrecín (Maď. I.) – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1), DVSC-TEVA Debrecín (Maď. I.) – Michalovce 6:1 (3:0), MTK Budapešť (Maď. I.) – Michalovce 2:0 (1:0), Michalovce – FK Baník Ostrava (ČR II.) 3:3 (3:0) – hralo sa v Poprade, Michalovce – FC Kisvarda (Maď. II.) 0:0

 

Káder MFK Zemplín Michalovce pre jesennú časť FL 2016/2017:

brankári: Patrik Macej (ČR), Matúš Kira

obrancovia: Oliver Podhorin, Michal Gallo, Tomáš Sedlák, Vernon de Marco Morlacchi (Šp.), Marcos Calero Perez (Šp.), Milan Šimčák

Reklama

stredopoliari: Jakub Grič, Martin Bednár, Jozef Vajs, Stanislav Danko, Martin Koscelník, Jozef Šimon Turík, Lukáš Tóth, Emmanuel Mensah (Ghana)

útočníci: Dominik Kunca, Michal Hamuľak, Martin Kolesár, Pavol Bellás, Martin Regáli

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali