V Kolárove zadržali Maďara, ktorý bol dva a pol roka na úteku

V Kolárove zadržali Maďara, ktorý bol dva a pol roka na úteku

Bratislava 23. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Slovenskí policajti zadržali vo štvrtok (22. 12.) o 1.30 hod. v Kolárove 49-ročného občana Maďarska Imreho H., na ktorého mestský súd v severomaďarskom Györi ešte v lete v roku 2014 vydal európsky zatýkací rozkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

V rokoch 2005 až 2007 Imre H. s ďalšími spolupáchateľmi vo viac ako 30 prípadoch prostredníctvom falšovaných dokumentov sprostredkovávali hypotekárne úvery. Odsúdený sa na Slovensku zdržiaval dlhšiu dobu, ako úkryt mu slúžil rodinný dom v okrajovej časti Kolárova, kde ho policajti aj zadržali.

“Vzhľadom na získané informácie o povahe páchateľa, jeho trestnej minulosti a predpokladanej snahe pokúsiť sa o útek, bolo potrebné zvoliť taktiku zákroku s využitím efektívnych síl a prostriedkov,” uviedla Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru SR s tým, že zatýkanie prebehlo rázne a bez akýchkoľvek zranení.

Reklama

Imre H. bol po zadržaní na pokyn prokurátora Krajskej prokuratúry v Nitre umiestnený do cely policajného zaistenia a v súčasnosti prebiehajú úkony na jeho vydanie do Maďarska.

 

Seničan jazdil na bicykli s troma promile alkoholu

S takmer troma promile alkoholu v krvi a na bicykli zavinil vo štvrtok 22. decembra vo večerných hodinách dopravnú nehodu v Senici 54-ročný muž. Vošiel z chodníka na priechod pre chodcov na Štefánikovej ulici, kde už 20-ročný vodič Škody Favorit nedokázal zrážke zabrániť.

Pri nehode došlo k zraneniu cyklistu, ten bol prevezený do nemocnice. Polícia podrobila dychovej skúške na alkohol oboch mužov, u šoféra bol výsledok negatívny. Bicyklista sa svojím konaním dopustil priestupku v doprave. “Polícia upozorňuje občanov, aby správanie na cestách nepodceňovali, navyše ak sú pod vplyvom alkoholu. V takýchto prípadoch je na mieste, aby ľudia využili iný spôsob prepravy domov, prípadne požiadali blízkych o pomoc,” informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Reklama

 

Pri Krupine zahynul 18-ročný vodič, počas decembra je to už štvrtá obeť

Na ceste I/66 pri Krupine havaroval vo štvrtok (22. 12.) krátko po 20.00 h iba 18-ročný vodič osobného motorového vozidla Opel Astra Cabrio z Krupiny. Pri nehode prišiel o život, dôvodom bola pravdepodobne rýchla jazda. Dopravnú nehodu vyšetruje polícia vo Zvolene.

Ako TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, mladý vodič viedol vozidlo v smere jazdy od Zvolena do Krupiny, pričom po prejazde miernej pravotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky. Zišiel mimo cestu do priekopy, narazil do svahu, odkiaľ ho odhodilo naspäť na cestu a zároveň prevrátilo na strechu, po ktorej sa šúchal. Z auta vypadol a ostal ležať pri ľavom okraji vozovky.

“Pri dopravnej nehode vodič utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Bola u neho nariadená súdna pitva. Škoda na vozidle je odhadnutá na tisíc eur. Na miesto nehody bol privolaný znalec z odboru cestnej dopravy,” uviedla Faltániová.

Reklama

Ako dodala, v Banskobystrickom kraji je to už štvrtá obeť dopravných nehôd, ktoré sa stali v decembri. Od začiatku roka pri nehodách v kraji zahynulo 36 osôb.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali