V čom sa Uhrík mýli

V čom sa Uhrík mýli

Bratislava 25. marca 2024 (HSP/Foto:Screenshot Youtube)

 

Milan Uhrík, šéf strany Republika, včera napísal na svojom facebooku status k voľbám, v ktorom svojim spôsobom, podporou Harabina, je spoluzodpovedný za víťazstvo Korčoka v prvom kole prezidentských volieb

Milan Uhrík
Na snímke Milan Uhrík

Uhrík má pravdu v tom, že Korčok ešte nevyhral, že vyhral iba prvé kolo, ale keby ho nevyhral, teda keby prvé kolo prehral, jeho voliči by pochopili, že nemajú šancu a druhé kolo by vypustili. Pellegrini by bezpečne zvíťazil.

Reklama

Takto ich to nabudilo, nabudilo to Korčoka, nabudilo to jeho tím a všetkých ľudí na progresívno-globalistickej strane spektra, a teraz idú zabojovať, budú mobilizovať, a ak sa Pellegrinimu vôbec podarí vyhrať, bude to s odretými ušami a bude to všetkých stáť extrémne veľa síl.

Ale Korčok je nielen pre každého národno-konzervatívneho voliča, ale aj pre každého normálneho a čo len trochu príčetného človeka neprijateľný. Preto musíme teraz všetci zabojovať, a to napriek všetkým „národným“ politikom a ich krokom.

Reklama

Vráťme sa, ale k Uhríkovi. Ten vo svojom statuse napísal: „Postrehol som v (bývalých alternatívnych, dnes smero-hlasáckych) médiách kritické názory, že vraj Korčok vyhral kvôli chýbajúcim hlasom, ktoré roztrieštil Harabin. Tento názor považujem za chybný a deštruktívny.“

Tu by som sa pristavil. V prvom rade si Uhrík neodpustil poznámku – keď nazval niektoré alternatívne médiá bývalými alternatívnymi médiami a premenoval ich na smero-hlasácke. Do tohto balíčka určite zahrnul aj Hlavné správy. Aj Hlavné správy totiž zastávajú názor, že kandidatúra Štefana Harabina podporovaného Andrejom Dankom, Milanom Uhríkom, Rudolfom Huliakom, a tak ďalej, iba skomplikovala víťazstvo Pellegriniho a možno ho aj celkom zmarila.

Presne títo politici – Harabin, Huliak, Uhrík, Danko si zvykli, že oni sú akože alternatíva a alternatívne médiá ich budú v každej hlúposti a v každom egotripe podporovať, ale tak to nie je.

Nezávislé médiá (nemám rád pojem alternatíva) aspoň určite Hlavné správy vyrástli na tom, že urputne, v začiatkoch, ešte takpovediac, proti celému propagandistickému a politickému valcu, bránili určité hodnoty. Napríklad, konzervatívne alebo národné.

Prvé kolo prezidentských volieb je dobrý príklad správania takzvaných “národných” politikov. Harabin a všetci títo akože „národní“ politici, ktorí ho podporili veľmi dobre vedeli, že Harabin nemá vôbec žiadnu šancu dostať sa do druhého kola. Veľmi dobre vedeli, že tak oslabia Pellegriniho a že môžu spôsobiť, že nakoniec prehrá aj druhé kolo. Danko pre nič iné ani nekandidoval.

Reklama

Toto ich správanie, keď preto, aby susedovi zdochla koza, sú ochotní obetovať všetko aj vyššiu ideu, aj Slovensko, je jedným z dôvodov prečo sa im darí tak, ako sa im darí. Táto neschopnosť alebo skôr neochota aspoň trochu v záujme vyššieho dobra, potlačiť svoje ego, je tým najtypickejším znakom a dôvodom, prečo majú na politickej scéne minimálny tlak.

Im je možno jedno, že bude na Slovensku prezidentom Korčok, ale ľuďom v nezávislých médiách to jedno nie je. Oni možno nevidia rozdiel medzi Korčokom a Pellegrinim, ale my ho vidíme. A ten rozdiel je pre nás podstatný.

Títo politici si zahrali vlastnú egoistickú hru. Na Slovensko sa vys**li. Ale my, ľudia, pracujúci v nezávislých médiách ich v tom nebudeme podporovať.

Sú sklamaní, že podporujeme Pellegriniho a nie Harabina, ale my sa predsa pozeráme na záujem Slovenska, nie na žabomyšie politikárčenie a doťahovanie sa “národnej scény”. Ak majú šancu iba dvaja politici dostať sa do druhého kola, tak budeme podporovať jedného z nich. Toho, ktorý je z nášho pohľadu lepšia voľba.

Načo by sme podporovali Harabina alebo Kubiša, alebo kohokoľvek iného, kto nemá žiadnu šancu? Čo by sme tým dosiahli? Že Harabin by mal nie 11 ale 15 %? A Pellegrini nie 37 ale 33? A nakoniec by vyhral Korčok? V tomto máme týchto akože „pronárodných“ politikov podporovať?

Reklama

Nech sa radšej nad sebou zamyslia.

Uhrík ďalej píše: “Ak by hneď v prvom kole mali poodstupovať kandidáti v prospech najsilnejších dvoch (podľa “prieskumov”), tak potom voľby v prvom kole nemajú zmysel. Prvé kolo je predsa práve o tom, aby si ľudia vybrali zo širšej ponuky kandidátov. Vylučovací duel je v druhom kole.”

Áno, bola by to pravda, keby konkrétne v týchto voľbách, nebol rozdiel medzi prvými dvoma kandidátmi, tretím a všetkými ostatnými priepastný. Keby mal Korčok v prieskumoch 34, Pellegrini 35 a Harabin povedzme 28 % tak ok, tu by bola podpora Harabina pochopiteľná a na mieste, ale nie keď má 13 percent. Prieskumy sú nepresné aj sa manipulujú, ale nie o 20 %.

Naviac, keby bol Korčok skončil na druhom mieste, k žiadnej mobilizácii by už u jeho voličov nedošlo. A to je vlastne ten najdôležitejší moment toho čo sa stalo. Ale aj toto všetci títo politici dobre vedia. Oni vypustili džina z fľaše a oni za prípadné Korčokovo víťazstvo ponesú hlavnú zodpovednosť.

Uhrík svoj status uzatvára takto: “Druhé kolo nebude ani tak o Korčokovi, ten má svoj fanklub viacmenej pevný. Bude o tom, či Pellegrini dokáže presvedčiť voličov národno-vlasteneckého spektra, že je pre nich dobrou voľbou ako “menšie zlo”. Nebude to jednoduché… Kedysi nás urážal, “dištancoval sa”, chcel byť v masmédiách za pekného. Nepomohlo. Korčok z ambasády je a vždy bude pre novinárov krajší…

Uvidíme, či sa Pellegrinimu podarí osloviť vo finále vlasteneckého voliča. Je to len na ňom…”

A ja sa pýtam, pán Uhrík máte vo všetkom pravdu, ale vy chcete Korčoka? Vám to je jedno kto sa dostane do kresla prezidenta? Vy sa zamýšľate nad tým, či sa Pellegrinimu podarí osloviť vlasteneckého voliča?

Tento váš status mal končiť úplne inak. Mal končiť mobilizačnou výzvou k vášmu voličovi, aby o dva týždne určite prišiel voliť Pellegriniho. Lebo už nie je na výber (a ani v prvom kole reálne nebolo). Tak aspoň teraz to priznajte a mobilizujte vašich voličov.

Či poškodenie a neúspech politického konkurenta vám stojí aj za to, že vyhrá Korčok? To fakt? A kde je potom Slovensko?

 

Reklama

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:06

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá. Uviedol to ruský think tank blízky vláde.

17:38

Holandský tenista Tallon Griekspoor sa prebojoval do osemfinále dvojhry na turnaji ATP v Madride. V 3. kole v pozícii nasadenej dvadsaťštvorky zdolal turnajovú jedenástku Holgera Runeho z Dánska v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:3. Ďalej ide aj siedmy nasadený Rus Andrej Rubľov po triumfe 7:6 (10), 6:4 nad Španielom Alejandrom Davidovichom Fokinom.

17:33

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do osemfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Madride. Nasadená štvorka si v 3. kole poradila s Mayar Sherifovou z Egypta 6:1, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude Češka Sára Bejleková, ktorá vyradila Ashlyn Kruegerovú z USA takisto v dvoch setoch 6:3, 6:1. O prekvapenie sa postarala mladá Ruska Mirra Andrejevová, ktorá vyradila siedmu nasadenú Češku Markétu Vondroušovú 7:5, 6:1.

17:18

Izrael súhlasil, že si pred spustením útoku na mesto Rafah v Pásme Gazy vypočuje obavy a názory Spojených štátov. V nedeľu to povedal hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby. “Ubezpečili nás, že nepôjdu do Rafahu, kým nebudeme mať možnosť naozaj sa s nimi podeliť o naše názory a obavy,” povedal Kirby pre televíziu ABC.

17:11

Rozvoj americkej spoločnosti Tesla v Číne možno nazvať “úspešným príkladom čínsko-americkej hospodárskej a obchodnej spolupráce”. Vyhlásil to v nedeľu čínsky premiér Li Čchiang po stretnutí s generálnym riaditeľom Tesly Elonom Muskom, ktorý pricestoval na návštevu Pekingu.

17:10

Desiatky obdivovateľov Benita Mussoliniho sa v nedeľu zišli v rodisku tohto talianskeho fašistického diktátora, aby sa zúčastnili na zhromaždení pri príležitosti 79. výročia jeho popravy. Podobné akcie sprevádzané skandovaním hesiel a “hajlovaním” sa konali aj v niekoľkých ďalších mestách na severe Talianska.

17:09

Talianska premiérka Giorgia Meloniová bude kandidovať v júnových voľbách do Európskeho parlamentu. Rozhodnutie oznámila na nedeľňajšom straníckom podujatí v meste Pescara.

17:08

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas v pondelok pricestuje do Egypta, kde sa vyjadrí aj k najnovšiemu izraelskému protinávrhu o prímerí v Pásme Gazy. S odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa hnutia o tom v nedeľu informovala agentúra AFP.

17:04

Francúzsky minister zahraničných vecí Stéphane Séjourné pricestoval v nedeľu do Libanonu. Jeho návšteva v Bejrúte je súčasťou diplomatických pokusov o zmiernenie konfliktu na libanonsko-izraelskej hranici.

15:15

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok. A sľúbili “nekonečné” právne problémy a odvetné opatrenia. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na sociálnej sieti Telegram uviedla, že Rusko nikdy neodstúpi územia zabrané na Ukrajine výmenou za vrátenie zmrazených aktív.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali