Ukazuje sa (už po koľkýkrát), že “nevzdelaní konšpirátori a dezinformátori” mali pravdu

Ukazuje sa (už po koľkýkrát), že “nevzdelaní konšpirátori a dezinformátori” mali pravdu

Praha 6 novembra 2023 (/HSP/Foto:Facebook-Daniel Vavra)

 

Videoherný dizajnér, režisér a kreatívny riaditeľ spoločnosti a jeden zo zakladateľov Spoločnosti pro obranu svobody projevu Daniel Vávra sa veľmi trefne vyjadril ku základnej konšpirácii, ktorá v svojej smrtiacej slučke sťahuje nielen slovenskú alebo českú spoločnosť, ale postupne dusí celý svet

Daniel Vavra
Na snímke Daniel Vávra

Za posledné dni mainstreamové médiá zverejnili zaujímavé články. Propagátor očkovania Roman Primula oznámil, že vakcína proti covidu veľmi nechráni pred covidom a varuje pred jej vedľajšími účinkami. Viac TU.

Reklama

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj priznal pre časopis Economist, že vojna je v patovej situácii a ofenzíva pravdepodobne nebude úspešná. Viac TU.

Hovorí sa o mierových dohodách. Nemci (a Švédi a Francúzi a mnohí ďalší) zistili, že migráciu nezvládajú. Ďalšou témou je epické zlyhanie Green dealu, ktoré práve teraz sledujeme v priamom prenose na našich elektromeroch.

Reklama

Vavra upozorňuje, že ešte pred pár mesiacmi bol každý, kto vyslovil podobné veci, dezinformátor, chcimír, piata kolóna, konšpirátor, proruský šváb, antivaxer, dezolát…

Vo svojom statuse veľmi trefne zhrnul celú situáciu:

“Všetci správni, vzdelaní, kultúrni, mladí, krásni, uvedomelí, pokrokoví ľudia mali jasno, a kto nemal, nebol súčasťou slušnej spoločnosti. Lenže sa ukázalo (už po koľkýkrát), že “nevzdelaní konšpirátori a dezinformátori”, ktorí si posielajú reťazové e-maily, mali pravdu. Pre toto zlyhanie neexistuje absolútne žiadne ospravedlnenie, že sa situácia nejak nepredvídateľne vyvinula. Tí, ktorí majú dnes pravdu, od začiatku hovorili presne to, čo sa teraz deje. Odhadnúť, kam povedie migrácia alebo že účinky a vedľajšie efekty zle a narýchlo otestovanej vakcíny sú nepredvídateľné, nie je zas až také ťažké. Otázka teraz znie. Ako je možné, že priemerný murár z nonstopáča má lepšiu intuíciu a prognostické schopnosti ako premiér najmocnejšej európskej krajiny, univerzitný profesor, komentátor verejnoprávnej televízie a všetci tí vzdelaní, bohatí a úspešní ľudia, u ktorých sa po každých voľbách zdôrazňuje, ako vzorne volia demokratické správne strany, zatiaľ čo sa naznačuje, že starí, nevzdelaní a chudobní volia populistov?”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:18

Slovenská reprezentantka v pretláčaní rukou Barbora Bajčiová dosiahla na ME v Bratislave zlaté double. Po piatkovom triumfe v súťaži ľavou rukou nenašla v kategórii nad 90 kg premožiteľku ani v pravačke. Lucia Debnárová vybojovala v sobotu v Dome športu v kategórii do 60 kg striebro. Bronzové medaily zavesili na krk Martine Sojkovej (do 55 kg) a Petrovi Celesovi (do 100 kg).

18:07

Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách. Oznámil to v sobotu Svetový potravinový program (WFP) spádujúci pod OSN. Úrady v krajine vyhlásili núdzový stav a do oblastí vyslali tímy záchranárov.

17:27

Približne 150.000 ľudí už od pondelka utieklo z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorému hrozí rozsiahla izraelská vojenská ofenzíva, uvádza v sobotu Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). O výrazne vyššom počte, a síce 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentúra DPA s tým, že tieto tvrdenia nie je možné nezávisle overiť.

17:04

Traja civilisti prišli v sobotu o život pri raketovom útoku na reštauráciu v ruskom okupovanom Donecku a prinajmenšom ôsmi ďalší utrpeli zranenia. Oznámil to Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin, pričom útok prepísal Kyjevu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara v obci Zohor

Autor: Karin Ort

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali