Tampa potvrdila formu proti Bostonu, Ottawa zvíťazila v Buffale

Tampa potvrdila formu proti Bostonu, Ottawa zvíťazila v Buffale

New York 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris O’Meara)

Aktualizované 28. marca 2024 o 8:45

Hokejisti Ottawy zvíťazili v nočnom zápase NHL na ľade Buffala 6:2, keď v súboji tímov bez reálnej šance na play off zaskočili domácich štyrmi gólmi v úvodných deviatich minútach. Hráči Tampy Bay v zostave s Erikom Černákom zvíťazili nad Bostonom 3:1 a upevnili si pozíciu na prvom mieste v boji o prvú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Bolo to pre nich siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich duelov. Slovenský obranca nastúpil v druhej obrannej dvojici s Mathewom Dumbom a do kanadského bodovania sa nezapísal, na ľade strávil 20:24 minúty

Erik Černák
Na snímke vľavo slovenský obranca Tampy Erik Černák, vpravo útočník Bruins Danton Heinen

Útočník Nikita Kučerov uzavrel skóre gólom do práznej bránky, ktorý pre neho znamenal 124. bod v prebiehajúcej sezóne. Vďaka tomu sa vrátil na priebežné prvé miesto kanadského bodovania súťaže s tesným náskokom na Nathana MacKinnona z Colorada. Útočník Nick Paul odohral svoj 400. zápas v NHL a v 11. minúte asistoval pri úvodnom góle domácich z hokejky Mitchella Chaffeea. Naň v 18. minúte odpovedal Danton Heinen, no Tampa získala späť tesný náskok v 27. minúte zásluhou Braydena Pointa. “Bolo pre nás dôležité, že sme sa dostali do vedenia. Chceli sme využiť, že sme hrali proti tímu, ktorý mal za sebou ťažký zápas v predošlom dni. Myslím si, že sa nám to podarilo,” uviedol tréner Tampy Jon Cooper.

Reklama

Lightning sú za uplynulých 10 zápasov najlepší tím Východnej konferencie, keď získali 17 bodov. V marci nebodovali iba v jednom z 10 stretnutí. Na pozícii prvej voľnej karty majú pred druhým Washingtonom 6-bodový náskok, Detroit, ktorý je prvý “pod čiarou,” zaostáva o osem. Blesky majú zároveň reálnu šancu prebojovať sa do vyraďovacej časti cez umiestnenie v divízii, v Atlantickej majú priebežne trojbodové manko na Toronto.

Hráči Bostonu nevyužili príležitosť dostať sa na prvé miesto priebežného poradia celej súťaže i Východnej konferencie. Prehrali tretí z uplynulých štyroch duelov, no naďalej sú s 99 bodmi na vrchných priečkach konferencie s prakticky istou účasťou v play off. Bruins odohrali druhý zápas v priebehu dvoch dní, v predošlom triumfovali na Floride proti domácim Panthers 4:3. “Ak mám byť úprimný, myslím si, že ani jeden z tímov nepredviedol vrchol svojej hry. Naša intenzita hry a emócie v hre neboli také, ako v predošlom zápase,” poznamenal kormidelník Bostonu Jim Montgomery. Hráči Bostonu sa mohli stať po New Yorku Rangers druhým tímom, ktorý by si zabezpečil istotu play off. Potrebovali k tomu jeden bod, no nezískali ho.

Reklama

V súboji tímov bez reálnej šance na účasť vo vyraďovacej časti zvíťazili hráči Ottawy na ľade Buffala 6:2. Presvedčivý výsledok dosiahli najmä vďaka výbornej prvej tretine, v ktorej si už v 9. minúte vypracovali štvorgólový náskok a prezentovali sa v nej takmer 28-percentnou úspešnosťou streľby. Na víťazstve “senátorov” sa najvýraznejšou mierou podieľal útočník Shane Pinto, ktorý nazbieral štyri kanadské body za gól a tri asistencie. “Nastúpili sme s veľkou intenzitou. Keď takto začnete zápas, je to úžasné. Bola to pre nás veľmi zábavná prvá tretina,” uviedol Pinto, ktorého spoluhráči Brady Tkachuk, Boris Katchouk, Jakob Chychrun a Drake Batherson sa prezentovali zhodnou bilanciu 1+1.

Podľa obrancu Buffala Rasmusa Dahlina sa na prehre podpísala skutočnosť, že tím nedodržal herný plán a nechal sa rozhodiť rýchlym gólom. “Aj keď inkasujete už na začiatku zápasu, musíte pokračovať v správnych rozhodnutiach a dodržiavať taktiku. Snažili sme sa vrátiť sa do zápasu, ale nerobili sme správne veci.” Brankár domácich Ukko-Pekka Luukkonen inkasoval štyri góly z deviatich striel a následne uvoľnil miesto Devonovi Levimu. V 27 z 29 uplynulých zápasov inkasoval maximálne tri góly a podľa Dahlina ho tím tentoraz vôbec nepodržal. “To ma mrzí zo všetkého najviac. Sklamali sme ho. Už dlho nás zachraňuje, zaslúžil si od nás lepší výkon,” uviedol Dahlin.

Ottawa, ktorá stráca na druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii 15 bodov, zvíťazila v treťom zápase po sebe a na klziskách súperov triumfovala vo štvrtom z uplynulých piatich duelov. Senators chýbali vo vyraďovacej časti aj v predošlých šiestich sezónach. Manko Buffala na Washington, ktorý priebežne drží pozíciu druhej voľnej karty, je 8-bodové, Sabres však odohrali o dva zápasy viac než Capitals a do konca základnej časti ich čaká už iba deväť duelov.

 

NHL – sumáre

Reklama

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 2:6 (0:5, 2:0, 0:1)

Góly: 23. Peterka (Tuch, Bryson), 34. Clifton (Bryson) – 3. Zub (Kastelic, Katchouk), 5. Katchouk (Kelly, Kastelic), 7. Batherson (Tkachuk, Pinto), 9. Chychrun (Pinto), 20. Tkachuk (Chabot, Pinto), 57. Pinton (Batherson, Chychrun). Brankári: Luukkonen (9. Levi) – Korpisalo, strely na bránku: 36:42

 

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 11. Chaffee (Paul, Eyssimont), 27. Point (Lilleberg, Perbix), 60. Kučerov (Hedman, Vasilevskij) – 18. Heinen (Zacha). Brankári: Vasilevskij – Ullmark, strely na bránku: 31:24

Reklama

 

Slovák v akcii

Erik Černák (Tampa Bay)  20:24 0 0 0 0 0

 

tímy s istou účasťou v play off:

Východná konferencia:

New York Rangers

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali