Sviatok Božieho milosrdenstva opäť oslávia v kostoloch doma i vo svete

Sviatok Božieho milosrdenstva opäť oslávia v kostoloch doma i vo svete

Bratislava 26. apríla 2019 (HSP/TK KBS/Foto:Pixabay)

 

Nedeľa Božieho milosrdenstva pripadá v tomto roku na 28. apríla. Pri tejto príležitosti sa na viacerých miestach doma i vo svete uskutočnia rozličné slávenia. Prinášame ich výber

Ilustračné foto

KRAKOV

Reklama

Pútnici do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove budú mať možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia počas celých 24 hodín. (Od soboty 18:00 do nedele 18:00).

Sväté omše budú slávené v areáli nasledovne:
00:00 Svätá omša v bazilike
06:00 Svätá omša v bazilike
08:00 Svätá omša v bazilike
10.00 Svätá omša pred bazilikou
12:30 Svätá omša v bazilike
15:00 Slávnostná hodina milosrdenstva v bazilike
16:00 Svätá omša pred bazilikou
18:00 Svätá omša v bazilike
19:00 Svätá omša v kláštornej kaplnke

Reklama

Zdroje: kvrps.sk / milosrdenstvo.sk
—————————————————————–

BRATISLAVA

Bratia dominikáni – farnosť Bratislava Kalvária, Komunita redemptoristov v Bratislave a pútnické bratstvo Sprevádzajúci pozývajú na slávnosť Božieho milosrdenstva, ktorá sa uskutoční v nedeľu 28. apríla 2019. Program slávnosti sa začne o 15:00 v Kostole sv. Cyrila a Metoda. V procesii na trase – Puškinova – Krížiková – Hlboká – Lurdská jaskynka – sa budú pútnici modliť Korunku Božieho milosrdenstva.

Pri Lurdskej jaskynke bude modlitba svätého ruženca a v kostole na Kalvárii adorácia s požehnaním. O 17:00 bude svätá omša k úcte Božieho milosrdenstva. Hlavným celebrantom bude Martin Šebo SJ a spolu s ním budú svätú omšu koncelebrovať viacerí kňazi. Už tradične sa na slávnosti zučastnia aj skauti.

Zdroj: Marián Oravec
—————————————————————–

Reklama

KOŠICE

Na sviatok Božieho milosrdenstva sú všetci záujemcovia pozvaní do diecéznej svätyne Božieho milosrdenstva v Košiciach – KVP.

V diecéznej svätyni Božieho milosrdenstva v Košiciach – KVP začne program vigíliou v sobotu 27. apríla:
15:00 Modlitba v hodine milosrdenstva spojená s adoráciou Najsvätejšej Sviatosti Oltárnej
15:30 Svätá omša (rektor svätyne vdp. Peter Sykora)
18:00 Svätá omša (Mons. Andrej Imrich, emeritný pomocný spišský biskup)
20:30 Sláčikový recitál – Zvelebenie Božieho milosrdenstva
23:00 Cesta svetla a celonočná adorácia
A v Nedeľu Božieho milosrdenstva 28. apríla:
07:00 Svätá omša
08:00 Svätá omša
09:00 Modlitba svätého ruženca,
09:30 Prednáška Boh hnevu či Boh lásky? (sr. M. Benediktína Fečová KMBM)
10:30 Slávnostná svätá omša (Mons. Stanislav Stolárik, rožňavský diecézny biskup)
15:00 Slávnostná modlitba v hodine milosrdenstva

Zdroje: Farnosť Košice – KVP
—————————————————————–

NIŽNÝ HRUŠOV

Reklama

Vo farskom Kostole Najsvätejšieho Tela a Krvi Pána bude 28. apríla program nasledovný:
08:30 Sviatosť zmierenia, modlitba svätého ruženca
10:30 Slávnostná svätá omša (vdp. Jozef Kozák, farár v Humennom)
Po nej možnosť uctiť si relikvie sv. sestry Faustíny, sv. Jána Pavla II. a sv. Košických mučeníkov
13:00 Adorácia
15:00 Modlitba v hodine milosrdenstva

Zdroje: kvrps.sk / milosrdenstvo.sk
—————————————————————–

SMIŽANY

Na Druhú veľkonočnú nedeľu – Nedeľu Božieho milosrdenstva sa koná tradičná púť do Diecéznej svätyne Božieho milosrdenstva v Smižanoch. Každoročne, pri príležitosti tohto sviatku, prichádza do svätyne veľa pútnikov. Tento deň je navyše spojený s osobitným prisľúbením, ktoré Pán Ježiš povedal sv. Faustíne pri zjavení v máji 1937: „Túžim udeliť úplné odpustky dušiam, ktoré pristúpia k spovedi a sv. prijímaniu na sviatok môjho Milosrdenstva.” (Den. 1109)

Pútnici, ktorí navštívia Diecéznu svätyňu Božieho milosrdenstva v Smižanoch, budú môcť prijať aj sviatosť zmierenia. Nedeľnú slávnostnú svätú omšu bude celebrovať Mons. Stanislav Zvolenský, predseda Konferencie biskupov Slovenska, bratislavský arcibiskup metropolita. Program púte je k dispozícii TU

Zdroj: dieceza.kapitula.sk
—————————————————————–

SVINIA

Všetci mariánski ctitelia sú pozvaní na odpustovú slávnosť Božieho Milosrdenstva, ktorá sa uskutoční od 26. do 28. apríla v obci Svinia. Slávnosť vyvrcholí v nedeľu 28. apríla svätou omšou, ktorej bude predsedať emeritný košický arcibiskup Alojz Tkáč.

Piatok 26. apríla 2019:
15:00 Poklona pred Oltárnou sviatosťou, Korunka Božieho milosrdenstva, uctenie si relikvií sv. Jána Pavla II.
18:00 Svätá omša – celebruje farár v Nováčanoch Štefan Ružbašan
19:00 Litánie

Sobota 27. apríla 2019:
07:00 Svätá omša a večeradlo
15:00 Korunka Božieho milosrdenstva, uctenie si relikvií sv. Faustíny
15:30 Svätá omša – celebruje dekan Teologickej fakulty v Košiciach Cyril Hišem
19:30 Svätá omša (Neokatechumenát)
21:00 Celonočná poklona pred Oltárnou sviatosťou

Reklama

Nedeľa 28. apríla 2019
07:00 Ranné chvály a záver poklony
09:45 Modlitba svätého ruženca
10:15 Litánie k Božiemu milosrdenstvu
10:30 Svätá omša – celebruje košický emeritný arcibiskup Mons. Alojz Tkáč
15:00 Korunka Božieho milosrdenstva, uctenie si relikvií svätých Košických mučeníkov, večerné chvály a Te Deum

Príležitosť k sviatosti zmierania – vždy hodinu pred svätou omšou.

Zdroj: Farnosť Svinia
—————————————————————–

SMIŽANY

V Diecéznej svätyni Božieho milosrdenstva Spišskej diecézy v Smižanoch oslávia nedeľný sviatok Božieho milosrdenstva (28. apríla 2019). V jubilejnom roku 10. výročia posviacky chrámu bude predsedať slávnostnej svätej omši apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Giacomo Guido Ottonello. Počas púte bude príležitosť uctiť si relikvie svätých patrónov svätyne a pozrieť si pápežské dary sv. Jána Pavla II.

Reklama

Program slávnosti:

Sobota 27. apríla 2019 / vigília slávnosti:
– 20:00 Prednáška “Historické okolnosti vzniku svätyne Božieho milosrdenstva” – nočné bdenie s programom
– 24:00 Svätá omša – Mons. Marek Forgáč, košický pomocný biskup

Nedeľa 28. apríla 2019:
– 1:00 – 6:50 Tichá poklona
– 7:00 Sprievané ranné chvály
– 7:30 Svätá omša – Ľuboslav Hromják
– 9:00 Pobožnosť k Božiemu milosrdenstvu
– 10:30 Slávnostná svätá omša – Mons. Giacomo Guido Ottonello, apoštolský nuncius na Slovensku (v priamom prenose Rádia LUMEN)
– 13:30 Koncert Katedry hudby: Schola Cantorum Rosenbergensis, Univerzitný spevácky zbor Benedictus, pedagógovia a študenti Katedry hudby PF KU v Ružomberku
– 15:00 Pobožnosť krížovej cesty / Svätá omša – Rastislav Adamko
– 18:00 Svätá omša – Juraj Spuchľák (v priamom prenose Rádia LUMEN).

“Počas púte bude príležitosť pristúpiť k sviatosti zmierenia, uctiť si relikvie svätých patrónov svätyne a pozrieť si pápežské dary sv. Jána Pavla II. Môžete sa zoznámiť s dielom sv. Vincenta Pallottiho a jeho duchovnými synmi – pallotínmi,” pozývajú bratia pallotíni, ktorý diecéznu svätyňu spravujú.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:57

Ruská armáda podnikla raketový a dronový útok na Ukrajinu, uviedla ukrajinská armáda. Výbuchy bolo počuť neďaleko Kyjeva a v Chmeľnyckej oblasti, ruské sily útočili aj na Ľvov na západe Ukrajiny, uviedli miestni predstavitelia a médiá.

08:25

 Na 11 sa zvýšil počet obetí ruského útoku na hypermarket v meste Charkov na severovýchode Ukrajiny. Oznámil to gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov.

08:24

Počet obyvateľov Kosova sa za uplynulé desaťročie výrazne znížil, vyplýva z predbežných výsledkov celoštátneho sčítania ľudu, hoci výsledok môže byť skreslený bojkotom zo strany srbskej menšiny v tejto balkánskej krajine.

08:23

Pilot britského Kráľovského letectva zahynul pri havárii historického stíhacieho lietadla Supermarine Spitfire na východe Anglicka. Stroj patril Pamätnej letke bitky o Britániu.

08:21

Malijskí opoziční politici oznámili, že v exile vytvorili prechodnú vládu, ktorá má konkurovať ministerskému zboru riadiacemu krajinu, ktorú od prevratu v roku 2020 ovláda armáda. Ide o najnovší manéver civilnej opozície, keďže vojenskí vládcovia Mali nedodržali marcový termín na usporiadanie volieb a odovzdanie moci civilnej vláde.

08:20

Zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zasiahlo tichomorský ostrovný štát Vanuatu, uviedla Geologická služba Spojených štátov (USGS), ale neočakáva sa, že to spôsobí cunami.

08:18

Moldavsko sa usiluje o vydanie opozičného politika Ilana Šora, odsúdeného za masový podvod, z Ruska po tom, ako sa tam presťahoval z exilu v Izraeli. Uviedla to moldavská ministerka spravodlivosti Veronica Mihailovová-Moraruová.

08:16

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odsúdil ruský útok na hypermarket v ukrajinskom meste Charkov, pri ktorom zahynulo najmenej šesť osôb, ako “neprípustný”. 

08:14

Tisíce ľudí protestovali na španielskych Baleárskych ostrovoch pred letnou sezónou proti masovému turizmu. Protestujúci s transparentmi s nápismi “SOS obyvatelia” či “Dosť bolo masového turizmu” pochodovali Palmou de Mallorca, hlavným mestom najväčšieho baleárskeho ostrova Malorka.

08:13

Najmenej 27 ľudí, väčšinou detí, zahynulo po tom, ako v zábavnom parku v západoindickom meste Rádžkot v štáte Gudžarát vypukol mohutný požiar. Situácia je podľa polície už pod kontrolou a prebieha záchranná operácia.

06:37

 Pri pobreží filipínskeho ostrova Luzon sa podarilo objaviť vrak legendárnej americkej ponorky USS Harder, ktorá počas druhej svetovej vojny zaútočila na japonskú flotilu. Loď sa nachádza v hĺbke 1140 metrov.

06:36

Film “Anora” z dielne amerického režiséra Seana Bakera si zo záverečného dňa 77. ročníka medzinárodného filmového festivalu v Cannes odnáša hlavnú cenu – Zlatú palmu. 

06:33

Americký spevák, skladateľ, multiinštrumentalista aj herec Lenny Kravitz bude mať v nedeľu 26. mája 60 rokov. V začiatkoch umeleckej dráhy mu vydavateľstvá hovorili, že jeho hudba nie je dosť čierna ani dosť biela. Takže prvé demo nahrávky prezentoval pod menom Romeo Blue. Meno Lenny Kravitz začal používať v závere 80. rokov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nadrozmerná vyhliadková lavička vo vinohradoch v Pezinku

Autor: FOTO TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Miroslav Iliaš

René Pavlík

Marek Brna

Peter Haršáni

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali