Slovan prekvapil favorita, Sloboda: “O tomto som sníval celý život”

Slovan prekvapil favorita, Sloboda: “O tomto som sníval celý život”

Bratislava 10. januára 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorok na domácom ľade v KHL nad Metallurgom Magnitogorsk 4:3 a pripísali si tretie víťazstvo z uplynulých štyroch zápasov. V tabuľke Západnej konferencie im patrí 12. priečka, na ôsmy Čerepovec strácajú 23 bodov. Do konca sezóny čaká na “belasých” ešte osem zápasov, v ktorých môžu získať maximálne 24 bodov.

Na snímke Marek Sloboda (Slovan) v zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava – Metallurg Magnitogorsk

Zverenci trénera Eduarda Zankovca sa pred šesťzápasovým výjazdom, ktorý bude prerušený olympijskou prestávkou, rozlúčia s domácimi divákmi vo štvrtok 11. januára o 19.00 h, keď privítajú Traktor Čeľabinsk.

Reklama

 

KHL – základná časť:

Reklama

Slovan Bratislava – Metallurg Magnitogorsk 4:3 (1:0, 3:1, 0:2)

Góly: 9. Mikúš, 27. Ebert (Garbutt), 29. Sloboda (Ebert, Šerbatov), 38. Boychuk (Mikúš, Řepík) – 28. Wolski (Lee, Kovář), 51. Bobrjašov, 55. Ellison (Wolski, Mozjakin). Rozhodovali: Ansons (Lot.), Hofman – Šalagin, Šišlo (všetci Rus.), vylúčenia: 7:6 na 2 min, navyše Boychuk 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, 6651 divákov.

zostavy:

Slovan Bratislava: Štepánek – Meszároš, Sersen, Ebert, Després, Voráček, Švarný, Bačík – Řepík, Genoway, Kašpar – Mikúš, Šerbatov, Buchtele – Lamper, Šťastný, Skalický – Sloboda, Sádecký, Garbutt

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (29. Samsonov) – Lee, Biriukov, Tereščenko, Bobriašov, Bereglazov, Denisov, Igošev – Wolski, Kovář, Moziakin – Timkin, Ellison, Kokarev – Čibisov, Osala, Šenfeld – Boltanov, Kaletnik, Platonov – Švyriov

Reklama

 

Slovan sa favorita nezľakol, proti vlaňajšiemu finalistovi Gagarinovho pohára začal svižne. Hra bola od úvodu veľmi vyrovnaná, ako prvý musel zasahovať Košečkin po strele Sersena. Na druhej strane vychytal Štěpánek Wolského, ktorý sa predral do šance až pred bránkovisko. V 9. minúte vystrelil od modrej čiary Ebert a odrazený puk dostal do siete Juraj Mikúš. Očividne zaskočení hostia mohli vzápätí prehrávať už o dva góly, ale Buchtele v ďalšej šanci sám pred Košečkinom neuspel. Aktivitu Slovana potom umocnil faul hostí, po strieľanej prihrávke Genowaya mieril Ebert iba do brankára. Strelecká prevaha “belasých” narastala, ale stav sa do konca prvej tretiny nezmenil.

Na začiatku druhej tretiny bol vylúčený obranca Barker, hráči Metallurgu vyslali na bránku niekoľko striel, ale bez efektu. Hostia zapli na vyššie obrátky aj pri rovnovážnom počte, ale v 27. minúte krásnou strelou švihom prekonal Košečkina Nick Ebert. Vzápätí hostia v presilovke znížili na 1:2 po strele Wolského, ale o ďalších 22 sekúnd vrátil Slovanu dvojgólový náskok Marek Sloboda. Magnitogorsk zareagoval výmenou brankárov a zvýšenou aktivitou. Tú umocnila ďalšia početná výhoda hostí, ale po jej skončení spálil ďalšiu veľkú šancu Sloboda. V tomto čase sa hral otvorený hokej, obe mužstvá sa púšťali nebojácne do útoku, Slovan si napokon do konca druhej tretiny vypracoval trojgólové vedenie. V presilovke sa presadil Zach Boychuk. V samom závere ešte Štěpánka zachránila žŕdka jeho bránky.

V treťom dejstve boli hostia od začiatku strelecky aktívnejší, mali prevahu, ale Slovan hral aj naďalej veľmi nebojácne a zbytočne neodhadzoval puky. Šance hostí mali najskôr Bereglazov a po ňom aj Moziakin, ale Štěpánek opäť predviedol svoje umenie. V 51. minúte ho napokon prekonal Bobrjašov a “belasí” následne inkasovali v oslabení po strele Ellisona. Tlak hostí narastal, no Slovan si už do konca zápasu ustrážili svoje vedenie.

 

Reklama

Reakcie po zápase:

Marek Sloboda, útočník Slovana: “Som rád, že sme zvíťazili proti takému silnému súperovi. Podali sme kolektívny výkon od brankára až po posledného hráča. Teší ma, že som k víťazstvu pomohol gólom, sníval som o takomto niečom celý život.”

Juraj Mikúš, útočník Slovana: “Výhra proti takémuto súperovi teší. Magnitogorsk hral otvorenejší hokej ako CSKA, čo nám vyhovovalo.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 49 36 6 3 4 204:86 123

2. CSKA Moskva 49 32 9 1 7 158:73 115

3. Jokerit 47 26 3 8 10 129:85 92

4. Jaroslavľ 49 23 8 3 15 132:115 88

5. Nižný Novgorod 51 21 4 8 18 99:113 79

Reklama

6. HK Soči 49 20 6 6 17 118:123 78

7. Spartak Moskva 49 19 7 3 20 133:124 74

8. Čerepovec 49 17 7 8 17 109:123 73

———————————————-

9. Dinamo Moskva 51 17 8 5 21 115:126 72

Reklama

10. Dinamo Minsk 49 17 5 3 24 96:110 64

11. Víťaz Podoľsk 49 14 4 7 24 118:142 57

12. SLOVAN 48 13 2 7 26 100:161 50

13. Dinamo Riga 47 7 7 8 25 85:125 43

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:54

Najmenej deväť ľudí utrpelo menšie zranenia pri zemetrasení na juhozápade Japonska. Otrasy spôsobili aj menšie materiálne škody a malé zosuvy pôdy. Uviedli to miestne úrady.

12:49

Od tohto roka už nebude 13. dôchodok sociálnou dávkou a stane sa novou dôchodkovou dávkou. Vyplácať ho bude rovnako ako ostatné dôchodky Sociálna poisťovňa (SP). Vyplýva to z novely zákona o sociálnom poistení, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok definitívne schválili.

“Suma 13. dôchodku, štátnej sociálnej dávky, sa podľa v súčasnosti platnej právnej úpravy pohybuje v rozpätí od 50 do 300 eur. Napriek výraznému rastu spotrebiteľských cien od roku 2020 sa však tieto sumy nezvýšili, čím sa reálna hodnota tejto štátnej sociálnej dávky znížila,” uviedlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v predkladacej správe.

 

12:39

Katar uviedol, že prehodnocuje svoju rolu sprostredkovateľa medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. Vyplýva to zo slov premiéra tohto štátu v Perzskom zálive.

12:35

Skupina G7 musí reagovať na útok Iránu na Izrael, vyhlásila nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Dodala, že o príslušných opatreniach diskutuje so svojimi rezortnými partnermi na stretnutí ministrov zahraničných vecí G7 v Taliansku.

Annalena Baerbocková
Na snímke nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková
12:33

Zamestnanci Agentúry OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA), ktorých zadržali izraelské bezpečnostné zložky, hovorili o zlom zaobchádzaní a mučení v čase zadržania. Upozornil na to vo štvrtok riaditeľ UNRWA Philippe Lazzarini.

12:32

Britský princ Harry oficiálne uviedol Spojené štáty ako svoje hlavné miesto pobytu. Uviedla to stanica Sky News s odvolaním sa na obchodné dokumenty v Spojenom kráľovstve.

12:22

Iránsky minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján vyhlásil, že jeho krajina informovala Spojené štáty, že po bezprecedentnom útoku na Izrael sa už nesnaží o eskaláciu.

11:56

Čínske ministerstvo zahraničných vecí obvinilo Spojené štáty z pokrytectva. Reagovalo na nedávne vyjadrenia prezidenta USA Joea Bidena, že Čína je “xenofóbna” a “podvádza” v oblasti obchodu.

11:54

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ uviedol, že v prípade porážky Ukrajiny v konflikte s Ruskom nastane tretia svetová vojna. Americký Kongres vyzval, aby schválil meškajúci balík vojenskej pomoci pre jeho krajinu.

Denys Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský novozvolený premiér Denys Šmyhaľ
11:53

Českí poslanci na ďalšej mimoriadnej schôdzi opäť debatujú o migračnom pakte. Opozičné hnutie ANO tentokrát kritizuje ministra vnútra Víta Rakušana za jeho slová, že Česko bude mať v solidárnom mechanizme výnimku, pretože prijalo veľký počet ukrajinských utečencov. Podľa opozície aj niektorých koaličných europoslancov to nie je pravda.

11:52

Burkina Faso vyhostila troch francúzskych diplomatov za “podvratnú činnosť”. Uviedlo to ministerstvo zahraničných vecí v nóte, ktorú mala možnosť vidieť tlačová agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali