Šimkovičová pre Hlavné správy: odpoveď masmediálnym hejterom

Šimkovičová pre Hlavné správy: odpoveď masmediálnym hejterom

Bratislava 17. októbra 2023 (HSP/Foto:Facebook)

 

Sotva boli ohlásené nominácie SNS na posty v budúcej vláde, hneď sa v globalistických médiách proti nim začala zúrivá kampaň. Čo si o tom myslí, sme sa spýtali nominantky na funkciu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej.

Martina Šimkovičová
Na snímke Martina Šimkovičová

Hlavné správy: Okamžite potom, ako ohlásili vašu nomináciu na ministerku kultúry, sa v médiách ako sú Aktuality, SME, Denník N a podobných spustil príval nenávisti voči vám. Tak napríklad pán bývalý kaderník a obuvník Gröhling pre Aktuality tvrdí, že by ste neboli schopná riadiť ani dom kultúry, kde by ste boli jedinou zamestnankyňou vy sama. Čo by ste mu odpovedali?

Reklama

Šimkovičová: A odkiaľ tento pán vie, že by som nebola schopná nič riadiť? On mi ako kaderník ešte aj vlasy zle zafarbil a teraz sa vyjadruje k niečomu, o čom nič nemôže vedieť. Tento uznaný plagiátor sa mal hanbiť za to, že už dávno neodstúpil z postu, na ktorý nemal nárok, pretože je podvodník. Príde mi až vtipné, ak ma chce kádrovať takýto človek.

 

Reklama

Hlavné správy: Viaceré z týchto médií vás obviňujú z dezinformovania zato, že ste pôsobili v TV Slovan…

Šimkovičová: Je zvláštne, že dezinformátori nás nazývajú dezinformátormi. Nech nám ukážu jednu dezinformáciu, jeden hoax, ktorý my šírime. Pritom oni sami šíria konšpiračné teórie a hoaxy kam sa len pozriete. Nemusím chodiť ďaleko: veď napríklad aj o nominácii SNS na funkciu ministra kultúry podobné médiá šírili správy, že ministrom má byť pán Taraba a dokonca už spisovali nejakú petíciu proti jeho nominácii. Čo iné sú takéto bludné zvesti, ak nie dezinformácie? Takže teraz kto tu je konšpirátor?

 

Hlavné správy: Čo teda treba odkázať týmto, na Slovensku už čoskoro opozičným, ale súčasne globálne-systémovým médiám? Ako okomentujete ich názory a ich kritiku na vašu adresu?

Šimkovičová: Názory týchto konšpirátorov, týchto bludárov nie sú zaujímavé. Zdochýnajúci kôň kope, tým sa netreba zaoberať. Oni prišli o svoju hračku, s ktorou sa zabávali tak, že dnes vidíme, kam to s týmto štátom dopracovali. Bude napríklad zaujímavé sa pozrieť na dohodárov na  jednotlivých ministerstvách, koľko peňazí tieklo bokom, a podobne –  tu je veľa vecí, ktoré bude treba riešiť. Už teraz vidíme, že neporiadku, ktorý bude treba upratať, bude naozaj dosť.

Reklama

Toto nie je práca, na ktorú by sa človek mohol nejako zvlášť tešiť. Títo ľudia, ktorí sa tvária tak povznesene, nám mohli za tri a pol roka ukázať, ako to teda treba robiť, lenže oni nám akurát ukázali, že to vôbec nevedia a čoho sa dotkli, to totálne zbabrali. A oni nás teraz chcú poúčať?

 

Hlavné správy: Natália Milanová, ministerka kultúry SR za OĽaNO kedysi (ešte predtým ako sa stala ministerkou) napísala na svojom blogu: „Róm, keď ráno zistí, že nemá čo jesť, jednoducho sa zoberie a ide si jedlo zaobstarať. A je mu jedno, ako to urobí. Keď potrebuje svetlo a práve ho nemá, nič mu nebráni zabezpečiť si ho od suseda. Keď má chuť na ženu, dokáže skočiť aj na sestru, len aby uspokojil svoju potrebu. [Rómovia] sú neprispôsobivé, zlodejské svine a hovädá.“ Ona ten blog už medzitým stihla stiahnuť (viď tu). Táto pani dnes na svojom facebooku napísala: „Ministerstvo kultúry čaká zrejme obrat o 180 stupňov. Začatý boj proti dezinformáciam týmto považujem za prehratý. Podporu Ukrajine týmto považujem za skončenú, poklony Rusku za samozrejmé. Podpora rozmanitosti nielen kultúry a umenia, ale aj ľudského života dostane stopku. Proeurópske, demokratické, transparentné, do koša s tým. Také bude po novom ministerstvo kultúry. Alebo skôr ministerstvo Hlavných správ.“ Je toto podľa vás tá správna morálna autorita, ktorá vás má právo kritizovať?

Šimkovičová: No a toto sú ľudia, ktorí ma teraz obviňujú, že som vraj písala niečo proti migrantom. Pritom ja som nič také nepísala, ja som iba zdieľala nejaké vyjadrenie. Jednoducho, oni prekrúcajú, klamú, vymýšľajú si. A teraz budú stále opakovať toto jedno klamstvo.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali