Ramsay povolal mladíkov, najskúsenejší Grman: “Verím, že si to užijeme”

Ramsay povolal mladíkov, najskúsenejší Grman: “Verím, že si to užijeme”

Košice 6. februára 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)

 

Jeden z historicky najmladších tímov privítali tréneri slovenskej hokejovej reprezentácie na pondelňajšom zraze v Košiciach. Nechýbalo na ňom ani šesť reprezentačných debutantov, ktorí zažijú premiéru v prípravnom dvojzápase s Nemeckom (8. a 9. februára). “Nejde nám o to, aby sme postavili čo najmladší tím, ale aby sme postavili mladý tím, ktorý bude konkurencieschopný a aby mal kvalitu,” povedal Peter Frühauf, asistent trénera Craiga Ramsayho

Craig Ramsay
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay

“Pravdepodobne je to najmladší tím, aký som mal v slovenskej reprezentácii. Pre všetkých je to veľká príležitosť ukázať sa a nabrať nové skúsenosti. Je to ďalšia akcia, na ktorej pokračujeme v dlhodobej filozofii zapájania mladých hráčov, ktorí však musia mať aj výkonnosť,” poznamenal Ramsay.

Reklama

Pre kormidelníka slovenského tímu pôjde o návrat do Košíc po takmer štyroch rokoch. Slovenský tím viedol počas MS 2019 v atmosfére, ktorú považuje za jednu z najlepších v živote. “Fanúšikovia boli úžasní, veľmi rád na to spomína. Atmosféra bola porovnateľná s bojmi o Stanleyho pohár. Veľmi sa teším na ďalšie zážitky v Steel aréne, ale aj na to, čo nás čaká v Michalovciach. Verím, že si to užijú diváci, ale aj hráči, pre ktorých to bude zase niečo nové,” uviedol Ramsay.

Najstarším a zároveň aj najskúsenejším je obranca Mário Grman, ktorý v apríli oslávi 26. narodeniny. V reprezentačnom drese doteraz odohral 56 zápasov: “Budem sa snažiť posunúť chalanom skúsenosti, ktoré už mám a dúfam, že si to užijeme. Prvýkrát som v takejto pozícii, takže verím, že si konečne zahrám bago,” povedal s úsmevom.

Reklama

Tréneri skladali reprezentačný tím s výhľadom do budúcnosti. Divákov chcú potešiť dobrou hrou a víťazstvami, ale priority týždňového kempu v Košiciach sú iné. “Chceme zvíťaziť v každom zápase, ale toto je časť sezóny, keď výsledky nie sú primárny cieľ. Sme tu na to, aby sme našli nových chalanov pre reprezentáciu a aby si všetci osvojili trénerov systém. Určite chceme hľadať hráčov, ktorí nám typologicky budú pasovať na majstrovstvá sveta,” uviedol Frühauf.

V úvode tréningového kempu ešte nebolo známe meno kapitána, ktorý povedie tím v dvojzápase s Nemeckom. “Určíme ho my. Ja to už tuším, možno aj viem, ale zatiaľ sme to ešte neprebrali. Alex Tamáši mal byť jeden z lídrov, žiaľ, pre zranenie sa k nám nemohol pripojiť, takže to prehodnotíme. Máme v tíme mladých chalanov, ale už teraz vieme o hráčoch, ktorí majú predispozíciu byť lídri,” dodal Frühauf.

káder SR na dvojzápas s Nemeckom:
brankári: Samuel Hlavaj (HC Slovan Bratislava), Eugen Rabčan (HC 21 Prešov)
obrancovia: Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice/ČR), Pavol Funtek (Youngstown Phantoms/USHL), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice Ridera/ČR), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR), Branislav Ligas (HC Nové Zámky), Dávid Mudrák (HKM Zvolen), Dávid Romaňák (HK Rysy Spišská Nová Ves)
útočníci: Jozef Baláž (HK Nitra), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Daniil Fominych (HC Slovan Bratislava), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec/ČR), Maroš Jedlička (HKM Zvolen), Dominik Jendek (HC’05 Banská Bystrica), Andrej Kollár (HC Kometa Brno/ČR), Adam Lukošik (HC Slovan Bratislava), Patrik Marcinek (HKM Zvolen), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec/ČR), Adam Sýkora (HK Nitra)

program prípravných zápasov s Nemeckom:
streda, 8. februára: Slovensko – Nemecko /18.00, Michalovce/
štvrtok, 9. februára: Slovensko – Nemecko /17.30, Košice/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:33

Fínska hokejová reprezentácia do 20 rokov uspela aj vo svojom treťom zápase na Turnaji piatich krajín v Poprade. V piatok zdolala rovesníkov z Česka 5:3 a je na čele tabuľky. Slováci mali v piatok voľno, mužstvo Ivana Feneša má zatiaľ na konte dve prehry – s Českom 2:7 a s Fínskom 1:6.

16:32

Chorvátsky ústavný súd v piatok rozhodol, že prezident Zoran Milanovič sa nemôže stať predsedom novej vlády ani sa o tento post uchádzať. Dôvodom je skutočnosť, že neodstúpil zo svojej prezidentskej funkcie, hoci kandidoval v parlamentných voľbách.

16:31

Ukrajina tvrdí, že ruský bombardér Tu-22M3 s dlhým doletom, ktorý sa v piatok zrútil na juhozápade Ruska, v noci na piatok útočil na ukrajinské mestá Dnipro a Kryvyj Rih.

16:15

Navrhované výrazné zmeny v pravidlách výdavkových limitov odporujú ústavnej úprave rozpočtovej zodpovednosti na Slovensku. Myslí si to Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ), ktorá v rámci pripomienkovacieho konania k návrhu novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy z dielne Ministerstva financií (MF) SR predložila viaceré svoje výhrady.

16:05

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky. V minulom roku stúpli tržby pošty, a to približne o dve percentá. Vyplýva to z účtovnej uzávierky SP a údajov FinStat.

16:02

Rakúska ľudová strana (ÖVP) odmietla legislatívny návrh svojho koaličného partnera o povinnej diverzifikácii dodávok plynu. Zmeny v súčasnom zákone, ktoré navrhla ministerka životného prostredia Leonore Gewesslerová zo strany Zelených, predpokladajú, že podiel dovozu plynu z Ruska na domácom trhu do roku 2027 klesne z približne 90 % na nulu.

16:00

Tínedžerka, ktorú v súvislosti s útokom nožom v blízkosti jej školy postihla srdcová nevoľnosť, vo štvrtok zomrela. Dievča vo veku 14 rokov dostalo infarkt krátko po tom, ako vedenie jej školy nariadilo uzavrieť celý objekt. Stalo sa tak v snahe chrániť študentov pred útočníkom vyzbrojeným nožom, ktorý pred tým v blízkosti inej neďalekej školy ľahko zranil dve dievčatá vo veku sedem a 11 rokov. 

15:58

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu Jordánu.

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali