Prievidžan sa mal vyhrážať s nožom v ruke zabitím svojej družke

Prievidžan sa mal vyhrážať s nožom v ruke zabitím svojej družke

Prievidza 27. júna 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania čelí 46-ročný muž z Prievidze. Ten sa mal 22. júna pred vchodom bytového domu v Prievidzi vyhrážať zabitím svojej rovnako starej družke, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Reklama
Ilustračné foto

“Obvinený mal najskôr na svoju družku po predchádzajúcej hádke zaútočiť, v čom mu mali zabrániť vonku stojaci ľudia. Následne mal ísť dnu do bytovky a po chvíli sa vrátiť, ale už s nožom v ruke. Svojej družke mal opakovane povedať, že ju zabije a následne nato spraviť pohyb s nožom smerom k nej. V ďalšom konaní mu mali opakovane zabrániť vonku stojaci ľudia,” opísala Antalová.

Prievidžanova družka mala podľa nej vážnu obavu o svoj život a zdravie, bála sa, že svoje vyhrážky môže obvinený aj uskutočniť. “Privolaná policajná hliadka po príchode na miesto udalosti v zmysle zákona obmedzila mužovi osobnú slobodu a predviedla ho na oddelenie, kde sa vykonávali ďalšie potrebné procesné úkony,” doplnila.

Reklama

Poverený príslušník spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi. “Za tento skutok hrozí mužovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,” dodala Antalová.

 

Trnavskom kraji havarovali v pondelok dvaja motorkári

Do zoznamu kolízií motorkárov sa v pondelok 26. júna zapísali dve nové z Trnavského kraja. Najskôr krátko popoludní havaroval motocyklista v Hlohovci, o niekoľko hodín vodič motocykla pri Šali. Obaja sa zranili.

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej ku kolízii pri Šali došlo, keď 55-ročný motocyklista išiel asi o 17.20 h na kruhovom objazde v smere na Šaľu a 56-ročný vodič Škody Fabie v smere od Šale na Galantu. Motocyklista sa začal preraďovať z jedného jazdného pruhu do druhého a vzápätí došlo k zrážke s osobným autom.

Reklama

“Pri nehode došlo k ťažkému zraneniu motocyklistu, ktorý bol prevezený do nemocnice. Nik iný sa nezranil, polícia alkohol u vodičov nezistila. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 1500 eur. Presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje,” uviedla Linkešová.

S ľahkými zraneniami skončila dopravná nehoda v Hlohovci, kde 33-ročná vodička osobného auta išla okolo 14. hodiny z Bernolákovej ulice smerom na Ulicu SNP. Pri pravom okraji cesty zachytila 50-ročného motocyklistu, ktorý pri náraze spadol na zem. Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne.

 

Polícia zadržala mužov podozrivých z lúpeže

Dunajskostredskí policajti zadržali trojicu mužov, ktorí sú podozriví z lúpeže. K incidentu došlo v pondelok 26. júna v skorých ranných hodinách v priestoroch Železničnej stanice v Dunajskej Strede. TASR o tom informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Reklama

Trojica kontaktovala najskôr v meste a neskôr na stanici 38-ročného muža z Nových Zámkov. Zaujímali sa o jeho hodinky, pýtali drobné peniaze a cigaretu. O niekoľko desiatok minút ho v priestoroch čakárne jeden z nich napadol a udrel drevenou palicou do hlavy. Napadnutý muž sa po útoku spamätal a dobehol útočníka. Zvalil ho na zem, kde ho napadli ďalší dvaja. Nezisteným predmetom ho udreli do ramena a muž spadol na zem. Na mieste ho obmedzili na pohybe a vzápätí mu odcudzili peniaze, osobné doklady a mobilný telefón. Mužovi sa nakoniec podarilo zo zovretia vymaniť a utiecť.

Polícia krátko na to zadržala troch mužov z okresu Dunajská Streda vo veku 30, 32 a 34 rokov. “Pri rekognícii ich napadnutý muž spoznal a polícia ich obvinila zo zločinu lúpeže závažnejším spôsobom konania. Dvaja z nich, 34-ročný Patrik a 30-ročný Štefan boli iba v nedeľu 25. júna súdom odsúdení v tzv. super rýchlom konaní za krádež vlámaním do motorového vozidla v okrese Dunajská Streda. Súd jednému vymeral 12 mesiacov nepodmienečne a druhému uložil trest odňatia slobody na osem mesiacov. Obvinené osoby sú naďalej v cele policajného zaistenia. V zmysle zákona hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov,” uviedla Linkešová.

 

Vodičovi z Novej Dubnice namerali v dychu takmer 4 promile alkoholu

Trenčianski dopravní policajti obvinili 41-ročného muža z Novej Dubnice z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Pri cestnej kontrole mu v dychu namerali takmer štyri promile alkoholu.

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, vodiča automobilu Seat Ibiza zastavili ešte v nedeľu (25. 6.) popoludní na ceste I/61 v Dubnici nad Váhom. Pri dychovej skúške mu namerali 3,88 promile alkoholu, pri opakovanom meraní po 20 minútach mal v dychu 3,79 promile.

Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a následne po lekárskom vyšetrení ho umiestnili do cely. „O treste bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Trenčíne. Za tento skutok zákon ukladá ročný trest odňatia slobody,“ uzavrela Antalová.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali