Predseda ASV Žarnovičan podozrieva skupinku okolo Gajdoša a Naďa zo spáchania vlastizrady. Žiada o prešetrenie

Predseda ASV Žarnovičan podozrieva skupinku okolo Gajdoša a Naďa zo spáchania vlastizrady. Žiada o prešetrenie

Slovensko 3. februára 2017 (HSP/Foto: ASV)

 

Predseda Asociácie slovenských vojakov (ASV) Jozef Žarnovičan oficiálne požiadal orgány činné v trestnom konaní o bezodkladné prešetrenie podozrenia z protištátnej činnosti, konkrétne zo spolčovania sa s cudzou mocou. Vo svojej žiadosti Žarnovičan konkrétne menuje zástupcu mimovládnej organizácie CEPI, SSPI Jaroslava Naďa, štátneho tajomníka Róberta Ondrejčáka, pracovníka kancelárie štátneho tajomníka Mariána Majera a ministra obrany Petra Gajdoša. Žiadosť predsedu ASV vám prinášame v plnom znení:

Na snímke Jozef Žarnovičan
Na snímke Jozef Žarnovičan

 

Reklama

 

Žiadam orgány činné v trestnom konaní o bezodkladné prešetrenie podozrenia z protištátnej činnosti, a to zo spolčovania sa s cudzou mocou podľa  §311, záškodníctva §315, ohrozenia z prezradenia utajovanej skutočnosti §319-320 Zákona č.300/2005 Z.z. v znení nehorších dodatkov a zmien a z podozrenia spáchania trestného činu organizovaného zločinu v skupine  ministra obrany Petra Gajdoša, štátneho tajomníka Róberta Ondrejčáka – zástupcu mimovládnej organizácie STRATPOL, pracovníka kancelárie štátneho tajomníka Mariána Majera zástupcu organizácie CEPI, SSPI, zástupcu mimovládnej organizácie CEPI, SSPI Jaroslava Naďa.

Reklama

Ako občanovi Slovenskej republiky, mi štát ukladá túto povinnosť podľa §168 Trestného zákona pod hrozbou odňatia slobody.

Dňa 22. 1. 2017 vykonal pán Jaroslav Naď ako zástupca mimovládnej organizácie CEPI (CENTRAL EUROPEAN POLICY INSTITUTE) a riaditeľ SSPI (SLOVAK SECURITY POLICY INSTITUTE) priznanie o spolčovaní sa s cudzou mocou, presadzovania záujmov cudzej moci, v prospech Spojených štátov amerických (USA) pod vedením nového prezidenta Donalda Trumpa, a to pravdepodobne proti záujmom SR a v prospech vojenskej aliancie NATO, v ktorej sú hlavným financovateľom aktivít priamo USA.

Činnosť CEPI je zameraná k vytvoreniu jednotnej reakcie na aktuálne výzvy a na zlepšenie kvality ich príspevkov do diskusií v EÚ a NATO. Na dosiahnutie tohto cieľa organizácia CEPI spája špičkových expertov a inštitúcie v regióne, podporuje inovatívne riešenia a úzko spolupracuje s vládami na premene odporúčaní do praktickej politiky. Týmto vyjadrujem dôvodné podozrenie z naplnenia skutkovej podstaty trestného činu vlastizrady, záškodníctva a ohrozenia z prezradenia utajovanej skutočnosti a organizovaného zločinu v skupine  proti Slovenskej republike a jej občanom. Ako dôkaz je pripojený sken obrazovky počítača s vyjadrením Jaroslava Naďa, ktorý odpovedá na otázky komentujúcich s textom: “Áno, s Trumpovými ľuďmi sme už v kontakte, zdvihnú nám určite, ale podporu.”

Komentár Jaroslava Naďa
Komentár Jaroslava Naďa

Priznanie Jaroslava Naďa bolo formou komentára pod facebookový status Asociácie slovenských vojakov. Okrem iného podozrievam ministra obrany Petra Gajdoša z toho, že dosadzuje do funkcií ministerstva obrany ľudí pracujúcich pre mimovládne organizácie a podpisuje spoluprácu s mimovládnymi organizáciami, ktoré presadzujú nielen spoluprácu s NATO , ale vykonávajú predovšetkým jednostranný lobbing v prospech vojenského ťaženia organizácie NATO proti Ruskej federácií a v prospech vojensko-priemyslového komplexu USA, ktorý sa snaží presadiť nákupy amerických zbraní Slovenskou republikou. Tento lobbing pre potreby vojensko-priemyselného komplexu USA a vlády USA na MO SR sa s vysokou pravdepodobnosťou presadzuje prostredníctvom mimovládnych organizácií ako sú CEPI, SSPI, SAC, CENAA, STRATPOL.

Toto priznanie nielenže pravdepodobne usvedčuje Jaroslava Naďa ako zástupcu  organizácie (Think-tanku) CEPI, ktorá je súčasťou CESC (CENTRAL EUROPEAN STRATEGIC COUNCIL) ako zahraničného agenta plateného s najväčšou pravdepodobnosťou okrem iného práve cudzou mocou – Spojenými štátmi americkými, ale pravdepodobne usvedčuje z protištátnej činnosti tým celú organizáciu CEPI a SSPI, ktorých je zástupcom.

Reklama

Toto dôvodné podozrenie z vlastizrady padá priamo aj na hlavu ministra obrany Petra Gajdoša, ktorý vo svojom rezorte podpísal prijatie do zamestnania pravdepodobne zahraničného agenta pána Mariána Majera, ktorý vykonáva funkciu v kancelárií štátneho tajomníka Róberta Ondrejčáka.

Pán Majer je spolupracovník Jaroslava Naďa v mimovládnych organizáciách CEPI a SSPI, preto na základe podozrenia Jaroslava Naďa z vlastizrady, je vysoko pravdepodobné vynášanie vyhradených a tajných informácií rezortu obrany prostredníctvom svojej funkcie na MO SR a svojej účasti v mimovládnych organizáciách CEPI, SSPI v ktorých Jaroslav Naď a Marián Majer sú priami spolupracovníci a lobujú výhradne v prospech USA, EÚ a NATO.

Štátny tajomník Róbert Ondrejčák, u ktorého v podriadenosti pracuje Marián Majer, rovnako pracoval pre mimovládnu organizáciu CENAA a založil mimovládnu organizáciu STRATPOL, ktorej primárna úloha spočíva na transatlantických vzťahoch krajín Východného partnerstva. Táto agenda je identická s CEPI, SSPI, a to presadzovať jednostranné ciele NATO za neznámeho spolufinancovania aj zo zahraničia a pravdepodobne rovnakého financovania ako sú organizácie CEPI, SSPI.

Minister obrany Peter Gajdoš má podivné agresívne správanie aj vo veci deklarovania rozkazov pre vojakov v zálohe a vo výslužbe, kde na svojej poslednej tlačovej besede zo dňa 23. 1. 2017, preukázal neznalosť zákonov SR. Je protizákonné vydávať rozkazy občanom SR, ktorí nie sú v aktívnej službe, a to v mierovom stave. Minister obrany nemôže vydávať rozkaz občanom SR v zálohe a vo výslužbe, ktorí spadajú v mierovom stave štátu pod civilné zákony a arogantne podotknúť, že to nie je možné kritizovať, čím priamo porušuje demokratické základy nášho štátu.  Slovensko predsa nie je vo vojnovom stave, minister obrany týmto pravdepodobne zneužíva právomoci verejného činiteľa. Mám obavu o schopnosti ministra obrany zastávať úrad ministra obrany pri podozrení so spolupráce s osobami, ktoré sa spolčujú s cudzou mocou a obhajujú vojenskú agresiu proti inému štátu. Ako občan sa cítim v ohrození, pokiaľ vedie Ozbrojené sily SR , takáto nekompetentná osoba, ktorá je nominantom SNS Andreja Danka.

Je nevyhnutné, aby činnosť ministra obrany, mimovládnych organizácií CEPI, SSPI a ich zástupcov, spomenutých osôb, boli neodkladne preverení Slovenskou informačnou službou a orgánmi činnými v trestnom konaní, nielen z protištátnej činnosti podľa paragrafu 311, 315, 319,320, Zákona č.300/2005 Z.z.,  ale rovnako pre organizovaný zločin s úmyslom ovplyvňovania politiky a štátnej správy v prospech cudzej moci. Je neodpustiteľné, aby minister obrany zamestnával na ministerstve obrany ľudí vykonávajúcich platenú činnosť pre cudziu moc, a to predovšetkým v otázkach bezpečnosti štátu a občanov SR.

Reklama

Pre Slovenskú republiku je vojenský konflikt s Ruskou federáciou, ktorý je podporovaný spomenutými mimovládnymi organizáciami existenčnou hrozbou, hrozbou smrti mnohých občanov SR a občanov iných štátov, a teda takýto akt nemá žiadnu podporu Slovenských občanov. Takáto protištátna činnosť spojená zároveň s lobbingom vojenskej agresie proti inému štátu, ide proti akýmkoľvek princípom humanity a porušuje ľudské práva. Spomenuté organizácie musia byť rovnako preverené či nevykonávajú  teroristickú činnosť na území Slovenskej republiky a to formou zastrašovania a korumpovania ministra obrany, ostatných ministrov a predstaviteľov vládnej moci s cieľom ovplyvniť smerovanie politiky Slovenskej republiky.  Rovnako činnosť týchto organizácií pravdepodobne napĺňa podstatu politického extrémizmu, keďže ich činnosť je zameraná výhradne pre lobbing záujmov jednej strany a to pre USA, NATO v neprospech Slovenska, čím sú porušené demokratické princípy zvrchovaného, právneho štátu, alebo dochádza k ohrozeniu suverenity a územnej celistvosti Slovenskej republiky.

Slovenská republika a jej vláda nemá vo svete znepriatelené štáty, je mierumilovná a snaží sa spolupracovať so všetkými vládami štátov na našej planéte. Spomenuté mimovládne organizácie financované z neznámych zdrojov a častokrát dokonca s finančnou podporou ministerstva obrany SR sa pravdepodobne snažia pretlačiť ich agendu agresie proti Ruskej federácii do praktickej politiky našej vlády, čím provokujú globálny vojnový konflikt, ktorý bude predstavovať státisíce mŕtvych ľudí po celej planéte a  ktorého Slovensko bude účastníkom aj kvôli rozkazu ministra obrany Petra Gajdoša o vyvedení slovenských vojakov na hranice Ruskej federácie k vyprovokovaniu globálneho vojenského konfliktu.

Ako občan SR mám obavu o svoj život a  život ostatných občanov SR v nadchádzajúcej neprehľadnej situácií, ktorá eskaluje na hraniciach Ruskej federácie ku globálnemu vojnovému konfliktu.

Premiér Róbert Fico by mal zvážiť zakázanie mimovládnych organizácií, ktoré neprejdú šetrením Vojenského obranného spravodajstva, Slovenskej informačnej služby a ďalších úradov boja proti korupcii, extrémizmu a protištátnej činnosti, ktoré preveria napojenia týchto organizácií a ich členov do zahraničia a ich financovanie.

 

Táto žiadosť/oznámenie bude postúpené na:

  • Generálnu prokurátoru SR
  • Národnú kriminálnu agentúru ( NAKA )
  • Kancelária premiéra Róberta Fica
  • Kancelária prezidenta
  • Kancelária ministra vnútra
  • Kancelária ministra obrany
  • Kancelária ministra zahraničia

Opis paragrafov trestného zákona § 311, Zákona č. 300/2005 Z.z. :

Vlastizrada

Občan Slovenskej republiky, ktorý v spojení s cudzou mocou alebo s cudzím činiteľom spácha trestný čin úkladov proti Slovenskej republike, teroru, záškodníctva alebo sabotáže, potrestá sa odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie.

 

Reklama

Záškodníctvo

Kto v úmysle poškodiť ústavné zriadenie alebo obranyschopnosť Slovenskej republiky vydá skupinu osôb do nebezpečenstva smrti, ťažkej ujmy na zdraví alebo cudzí majetok do nebezpečenstva škody veľkého rozsahu tým, že spôsobí škodlivý účinok výbušnín, rádioaktivity alebo iných podobne nebezpečných látok alebo síl, alebo nebezpečenstvo zvýši, alebo sťaží jeho odvrátenie alebo zmiernenie, alebo dopustí sa iného podobného nebezpečného konania, alebo svojim konaním spôsobí ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu alebo iný obzvlášť závažný následok, alebo záujmov ktorých sa Slovenská republika zaviazala, označenú podľa zákona stupňom utajenia Prísne tajné alebo Tajné, s cieľom vyzradiť ju cudzej moci alebo cudziemu činiteľovi, alebo kto s takým cieľom zbiera údaje obsahujúce takú utajovanú skutočnosť, alebo kto takú utajovanú skutočnosť cudzej moci úmyselne vyzradí, potrestá sa odňatím slobody na štyri roky až desať rokov. Alebo ak spácha čin ako člen organizácie, ktorej cieľom je vyzvedať utajované skutočnosti, alebo hoci mu bolo uchovávanie utajovanej skutočnosti osobitne uložené.

 

Ohrozenie utajovanej skutočnosti

Kto vyzvedá skutočnosť utajovanú na ochranu záujmov Slovenskej republiky, alebo na ochranu záujmov iného štátu, medzinárodnej organizácie, nadnárodnej organizácie alebo združenia štátov, na ochranu záujmov ktorých sa Slovenská republika zaviazala, označenú podľa zákona stupňom utajenia Prísne tajné alebo Tajné, s cieľom vyzradiť ju nepovolanej osobe, alebo kto s takým cieľom zbiera údaje obsahujúce utajovanú skutočnosť, alebo kto takú utajovanú skutočnosť nepovolanej osobe úmyselne vyzradí. Kto utajovanú skutočnosť, vyzvedá s úmyslom vyzradiť ju do cudziny alebo kto takú utajovanú skutočnosť úmyselne do cudziny vyzradí. Ak spácha čin ,hoci mu bolo uchovávanie utajovanej skutočnosti osobitne uložené, alebo za krízovej situácie.

Reklama

Kto z nedbanlivosti spôsobí vyzradenie skutočnosti utajovanej na ochranu záujmov Slovenskej republiky, alebo na ochranu záujmov iného štátu, medzinárodnej organizácie, nadnárodnej organizácie alebo združenia štátov, na ochranu záujmov ktorých sa Slovenská republika zaviazala, označenú podľa zákona stupňom utajenia Prísne tajné alebo Tajné, nepovolanej osobe, alebo spôsobí stratu listiny alebo veci obsahujúcej takú utajovanú skutočnosť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:55

Izrael spustil po víkendovom iránskom útoku aj “politickú ofenzívu” proti islamskej republike. Uviedol to v utorok izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac.

10:40

Južná Kórea si v utorok pripomína 10. výročie najhoršej námornej katastrofy v krajine. Po potopení preťaženého trajektu Sewol neďaleko ostrova Čedžu vtedy zahynuli aj stovky školákov.

Loď pobrežnej stráže odviezla v utorok skoro ráno niektoré rodiny obetí na miesto nešťastia, kde sa konal špeciálny spomienkový obrad. Na mieste označenom žltou bójou rodiny vyvolávali mená zosnulých a hádzali kvety do vody. Následne si ich uctili chvíľou ticha.

10:29

Americký prezident Joe Biden a iracký premiér Muhammad Šijá Súdání sa v pondelok počas stretnutia v Bielom dome dohodli, že budú pokračovať v rokovaniach smerujúcich k stiahnutiu vojenskej koalície vedenej Spojenými štátmi z Iraku. Informovala agentúra AFP.

10:18

Ruský generálny prokurátor Igor Krasnov pricestoval do Havany na bilaterálne rokovania so svojím kubánskym kolegom a ďalšími predstaviteľmi, oznámil v utorok jeho úrad. Informovala agentúra Reuters.

10:08

Bezpečnostná rada OSN (BR OSN) v pondelok vyzvala Venezuelu a susednú Guyanu, aby sa vyhli eskalácii napätia v regióne Essequibo bohatom na ropu, ktorý si obe krajiny nárokujú.

Toto územie, okrem Venezuelou kontrolovaného ostrova Ankoko, je súčasťou Guyany. Nároky naň si však robí aj Venezuela.

10:02

Filipíny zadržali 1,8 tony kryštalického metamfetamínu. Oznámil to v utorok filipínsky prezident Ferdinand Marcos, podľa ktorého ide o rekordnú policajnú raziu súvisiacu s týmto druhom drogy.

09:54

Berlín a Peking by mohli pomôcť dosiahnuť “spravodlivý mier” na Ukrajine. V utorok v čínskom hlavnom meste to počas stretnutia s prezidentom Si Ťin-pchingom povedal nemecký kancelár Olaf Scholz.

Scholz dodal, že od jeho poslednej návštevy Číny “medzi našimi vládami prebieha intenzívna výmena názorov”.

09:45

Hladiny riek v oblastiach ruského Uralu a juhozápadnej Sibíri naďalej rýchlo stúpajú, uviedli v utorok úrady. Voda už zaplavila stovky domov, prerušila dodávky elektrickej energie a vynútila si urýchlenú evakuáciu obyvateľov.

09:35

Grécka vládnuca konzervatívna strana Nová demokracia (ND) v pondelok zaradila na svoju kandidačnú listinu do júnových volieb do Európskeho parlamentu etnického Gréka z Albánska Frediho Beleriho.

Beleri bol zatknutý 12. mája 2023 pre kauzu kupovania hlasov pred komunálnymi voľbami v albánskom pobrežnom meste Himara. Napriek tomu voľby vyhral.

09:24

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken využil Čiernomorskú bezpečnostnú konferenciu na to, aby ubezpečil štáty hraničiace s Čiernym morom, že sa môžu spoľahnúť na podporu Spojených štátov amerických. Informovala agentúra AP.

Antony Blinken
Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
09:12

Prvý deň historického procesu s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom v kauze podplácania pornoherečky sa skončil bez zvolenia členov súdnej poroty. Ich výber bude pokračovať v utorok.

09:03

Americký prezident Joe Biden spolu s manželkou, prvou dámou Jill Bidenovou v pondelok zverejnili svoje daňové priznanie za rok 2023. Spolu zarobili približne 620.000 dolárov a na federálnych daniach z príjmu odviedli 146.629 dolárov.

08:50

Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev podpísal v pondelok zákon, ktorý kriminalizuje domáce násilie páchané na ženách a deťoch.

Osoby usvedčené z ublíženia alebo bitia ženy či dieťaťa budú podľa novej legislatívy potrestané prísnejšie, a to v závažnejších prípadoch aj trestom odňatia slobody.

08:26

Ceny ropy sa v utorok ráno zvýšili, keďže čínska ekonomika vzrástla viac, ako sa očakávalo. Eskalácia napätia na Blízkom východe ale udržala trhy s ropu na uzde po tom, čo Izrael uviedol, že zareaguje na víkendový útok Iránu raketami a dronmi.

08:13

Prokuratúra v Severnom Macedónsku v pondelok informovala o zadržaní 17 dozorcov, slúžiacich vo väznici v hlavnom meste Skopje. Sú podozriví z napomáhania pri vlaňajších útekoch dvoch väzňov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali