Pozrite si, aké príjmy za 2018 priznali poslanci Národnej rady. Poliačik, Beblavý, Danko či Galko so zaujímavými “inými” príjmami

Pozrite si, aké príjmy za 2018 priznali poslanci Národnej rady. Poliačik, Beblavý, Danko či Galko so zaujímavými “inými” príjmami

Bratislava 1. júla 2019 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Národná rada SR na svojej stránke zverejnila priznané príjmy a majetky poslancov za rok 2018. 

Ilustračné foto: Budova NR SR

Predseda NR SR a líder SNS Andrej Danko uviedol príjem 30 310 eur z výkonu verejnej funkcie, 16 620 eur v paušálnych náhradách a 208 000 eur z predaja nehnuteľnosti. V priznaní uvádza vlastníctvo rozostavaného rodinného dumu, viníc a záhrad, úspor, dvoch osobných automobilov, motorového člnu, umeleckých diel, šperkov a podielu v spoločnosti. Danko má tiež podielové fondy, pohľadávku voči tretej osobe, úver, ďalšiu pôžičku a platí výživné.

Reklama

Podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová z SaS priznala 27 527 eur z výkonu verejnej funkcie a 3 552 eur iných príjmov. Poslankyňa v bratislavskej časti Staré Mesto vlastní v tejto lokalite byt s pozemkom a rodinný dom s dvoma ďalšími budovami v Banskej Štiavnici. Nicholsonová priznala aj úver a prostriedky na bankovom účte.

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár uviedol, že v roku 2018 z výkonu verejnej funkcie zarobil 25 536 eur, a ďalších 206 000 eur z iných príjmov. V jeho priznaní sa píše o troch rodinných domoch s pozemkom a jednej chate. Kollár uviedol aj vlastníctvo umeleckej zbierky obrazov, sôch a plastík, osobné automobily, viaceré pohľadávky, šperky a hodinky, podiely v deviatich akciových spoločnostiach, cenné papiere, autorské práva, ochranné známky a finančné ručenia a záruky.

Reklama

Jeden z najvyšších príjmov uviedol poslanec Ľubomír Galko z SaS: 25 536 eur z verejnej funkcie, 16 620 eur v paušálnych náhradách, 61 070 eur z prenájmu alebo predaja nehnuteľnosti. Okrem toho Galko uviedol rodinný dom s pozemkom v Stupave (50 %), taktiež polovičný podiel na apartmáne v Chorvátsku, podiel na ďalšom dome v lokalite Klieština, polovičný podiel na byte v Starom Meste v Bratislave, hotovosť, cenné papiere, dve hypotéky a podiel v spoločnosti s.r.o.

Líder strany Spolu Miroslav Beblavý zarobil za výkon verejnej funkcie 23 544 eur a ďalších 60 477 eur ďalších príjmov, najmä z dividend. Beblavý okrem toho priznal vlastníctvo rodinného domu a zastavaných plôch v bratislavskej Trnávke, podiel v obchodnej spoločnosti, peniaze na účte a automobil.

Igor Matovič z OĽaNO uvádza 23 544 eur z výkonu verejnej funkcie a paušálne náhrady za rok 2018 vo výške 16 620 eur. Vo výpise majetku Matovič neuviedol nič, len pôžičky.

Poslanec Martin Poliačik (Progresívne Slovensko), ktorý kandidoval za SaS priznal 24 228 eur z výkonu verejnej funkcie a 3 025 eur iných príjmov. Progresívec predal nehnuteľnosť v hodnote 149 900 eur. Podľa priznania mal byt v Ružinove, tri hypotekárne úvery a jeden bezúčelový úver.

Predseda Smeru a expremiér Robert Fico za rok 2018 zarobil z výkonu verejnej funkcie 28 939 eur. Uviedol aj 50-percentné vlastníctvo rekreačnej chaty v Malých Levároch a 50-percentný podiel na viniciach v Bratislave. Fico má tiež automobil, úspory, podielové listy a stavebné sporenie.

Reklama

V priznaní poslanca Ondreja Dostála z SaS sa uvádza 23 603 eur z verejnej funkcie, 9 322 eur iných príjmov, 16 620 eur v paušálnych náhradách a 3 428 eur tzv. ostatných príjmov. Dostál uviedol že je predsedom OKS a Priateľov slobodných informácií a takisto poslancom mestského zastupiteľstva v Starom Meste. Vlastní 4-izbový byt vo Vrakuni a dva úvery.

Poslanec Ľuboš Blaha, z poslaneckého klubu Smeru uviedol za výkon funkcie 27 869 eur, a k tomu 15 340 eur iných príjmov. Okrem toho sa v jeho priznaní uvádza vlastníctvo bytu ako aj hypotekárny úver.

Martin Glváč zo Smeru uviedol 27 791 eur z výkonu verejnej funkcie a 16 620 eur v paušálnych náhradách. Priznal rekreačnú chatu v Senci apartmán v Chorvátsku, pozemok na Donovaloch, dva úžitkové automobily, snežné skútre, umelecké predmety, šperky a drahé kovy.

Ján Budaj z OĽaNO uviedol 23 544 eur z výkonu verejnej funkcie a 5 559 eur iných príjmov. Budaj vlastní rodinný dom v Rači, byt v bratislavskom Starom Meste, chalupu v oblasti Uhliská a podiel v spoločnosti s.r.o.

Šéf vládneho Mostu-Híd Béla Bugár priznal zárobky z NR SR vo výške 27 607 eur a údajne zarobil ďalších 796 z iných príjmov. Bugár priznal viacero pozemkov s ornou pôdou a záhrady v Šamoríne či Kvetoslavove. V jeho priznaní sa píše aj o peňažnej hotovosti na bankovom účte, zariadení domu, cenných papieroch alebo podiele v obchodnej spoločnosti Bugár priznal aj “dar k narodeninám” vo forme hodiniek a umeleckých predmetov.

Reklama

Predseda ĽSNS Marian Kotleba uviedol 23 544 eur z výkonu verejnej funkcie a 28 968 eur z iných príjmov. Vlastní byt, podiel na rodinnom dome, úspory a hypotekárny úver.

Nová posila Kiskovej strany Za ľudí a donedávna poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová uviedla 25 000 eur z výkonu verejnej funkcie a 3 337 eur iných príjmov. Uviedla tiež 16 620 eur v rámci paušálnych náhrad a 5 235 eur z prenájmu alebo dividend. Priznala podiely na bytoch a garzónke, rekreačnú chatu, pozemky, akcie v spoločnosti, hypotekárny úver a motorové vozidlo.

Dlhoročný poslanec Miroslav Číž, ktorý sa nedávno stal poslancom Európskeho parlamentu uviedol príjmy z výkonu verejnej funkcie 23 641 eur. Okrem toho má byt v Bratislave, rodinný dom a lesné pozemky v Štiavnických Baniach.

Poslankyňa Katarína Macháčková zo Spolu, ktorá kandidovala za Sieť uviedla 23 544 eur z výkonu verejnej funkcie a 5 812 eur z iných príjmov. Vlastní byt a podiel na pozemku v Prievidzi, podiel na dome v Kostolnej Vsi, uviedla tiež úspory na vkladnej knižke či záväzky zo zámenných a úverových zmlúv.

 

Exprezident

NR SR uvádza aj majetkové priznanie Andreja Kisku za rok 2018. Bývalá hlava štátu zarobila 95 938 eur z výkonu verejnej funkcie, 15 933 eur v paušálnych náhradách, a 375 995 eur z dividend. Kiska priznal pozemky v Poprade a Veľkom Slavkove, akcie v investičnom fonde, dva podiely v s.r.o., jeden podiel vo v.a.s., peniaze na bankovom účte a pôžičky tretím stranám.

 

Generálny prokurátor

Jaromír Čižnár vo funkcii šéfa GP priznal 65 560 eur z výkonu verejnej funkcie. Okrem toho v priznaní zapísal rodinný dom so záhradou v Pezinku, rodinný dom v Ždiari a dva hypotekárne úvery.

Reklama

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali