V kinder vajíčku objavili colníci marihuanu

V kinder vajíčku objavili colníci marihuanu

Bratislava 25. júla 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Colníci z Veľkého Medera pri bežnej kontrole pri obci Medveďov objavili u vodiča luxusného automobilu marihuanu. Ukrýval ju v plastovom obale od kinder vajíčka. Takmer v rovnakom čase odhalili i senickí colníci omamné a psychotropné látky v Holíči a v Brodskom.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Uplynulý piatok (22.7.), colníci z Veľkého Medera vykonávali pri obci Medveďov kontrolu zameranú na dodržiavanie colných a daňových predpisov. Počas nej zastavili osobné auto s galantským evidenčným číslom. Šoféroval ho 42- ročný občan slovenskej národnosti. Na výzvu colníkov, či prepravuje tovar, ktorý podlieha colnému alebo daňovému dohľadu vodič vozidla odpovedal záporne. Hliadka následne vyzvala vodiča, aby otvoril odkladacie priestory vo vozidle. Vodič dobrovoľne otvoril a poskytol k nahliadnutiu aj stredovú lakťovú opierku, kde sa nachádzal žltý plastový obal z kinder vajíčka. Priznal, že je v ňom zelená sušená rastlina. Za účelom zistenia, či ide o omamnú a psychotropnú látku, colníci nasadili služobného psa, ktorý podozrenie colníkov potvrdil. Ako informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava, služobný pes vo vozidle označil práve stredovú lakťovú opierku, kde sa nachádzal vyššie uvedený žltý plastový obal, v ktorom bola ukrytá zelená sušená rastlina.

Senickí colníci objavili na hraničnom prechode s Českou republikou v Brodskom v osobnom motorovom vozidle, ktoré viedla 18-ročná občianka českej národnosti, marihuanu. Upozornil na ňu služobný pes, ktorý označil batožinu vo vozidle. V nej sa nachádzala sklenená dóza so zelenou rastlinnou sušinou. Následne 23-ročný spolujazdec taktiež českej národnosti colníkom vydal z oblečených krátkych nohavíc kovové puzdro s obsahom rastlinnej sušiny.

Reklama

V treťom prípade colníci zo Senice zastavili na hraničnom prechode s Českou republikou v Holíči vozidlo s trojčlennou českou posádkou. Hliadka opäť nasadila služobného psa, ktorý označil vo vozidle popolník pred riadiacou pákou. Fyzickou kontrolou v ňom colníci našli alobalovú guľku s obsahom dávky LSD. Posádka ešte dobrovoľne vydala hliadke plechovú škatuľku s obsahom neznámej rastlinnej sušiny.

“Na základe týchto skutočností vzniklo vo všetkých troch prípadoch dôvodné podozrenie z nezákonnej prepravy omamných a psychotropných látok. Všetky prípady boli odovzdané orgánom činným v trestnom konaní,” dodala Zlochová.

 

V Košiciach lúpežne prepadli muža a donútili ho otvoriť byt

Zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva obvinila polícia 15-ročného tínedžera z Košíc. Ten podľa obvinenia s doposiaľ nezistenými páchateľmi pred dvoma týždňami v nočných hodinách na košickom Námestí oceliarov lúpežne prepadol 32-ročného muža, keď odomykal vchodovú bránu do bytového domu.

Reklama

“Páchatelia muža fyzicky napadli a ukradli mu mobil. Potom ho pod hrozbou násilia donútili otvoriť byt, odkiaľ mu ukradli tablet, fotoaparát i kufrík s náradím. Poškodenému mužovi spôsobili škodu približne 290 eur, zranenia neutrpel,” informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

 

Mladík bez vodičského preukazu unikal na motorke pred hliadkou k sadu

Dopravní policajti z Prievidze obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 25-ročného muža z okresu Prievidza. Jazdil na motorke napriek zákazu.

Reklama

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, obvinený viedol 22. júla podvečer malý motocykel bez evidenčných čísel po Záhumenskej ulici v obci Dolné Vestenice v okrese Prievidza, kde sa ho pokúsila zastaviť prievidzská policajná hliadka.

“Na znamenie na zastavenie vozidla nereagoval a dal sa na útek. Odbočil na cestu vedúcu k ovocnému sadu, kde ho dostihla policajná hliadka. Pri kontrole policajti zistili, že vodič motocykel viedol v čase, keď mu bola činnosť vedenia motorového vozidla zakázaná na 24 mesiacov. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na dva roky,” doplnil Kudlička.

 

Dvom Považskobystričanom hrozí za vykrádanie áut v Trenčíne až desaťročný trest

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch Považskobystričanov (38, 41) zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. V Trenčíne vykrádali autá. TASR dnes informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. Podľa jeho ďalších slov obvinení sa v polovici júna vlámali na Kubranskej ulici v Trenčíne do osobného automobilu značky Seat Leon, z ktorého ukradli dva mobilné telefóny, peňaženku s dokladmi, dámsku bundu a čiernu tašku, v ktorej bolo päť pstruhov. Na rovnakej ulici sa 23. júna vlámali do dvoch automobilov, z ktorých zobrali športové oblečenie a obuv. Štvrtý automobil vykradla dvojica na parkovisku nad kyselkou v trenčianskej časti Kubra 18. júla. Z automobilu Seat Leon si odniesli dve navigácie.

“Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,” doplnil Kudlička.

 

Polícia vyšetruje okolnosti úmrtia 65-ročného muža

Malackí policajti začali vyšetrovať okolnosti úmrtia 65-ročného muža. Oznámenie o jeho nehybnom tele pod oknami bytovky na Veľkomoravskej ulici v Malackách strážcovia zákona prijali dnes o 07.00 h. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

“Ohliadajúci lekár po príchode na miesto konštatoval u muža smrť, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou nastala po páde z 8. poschodia bytového domu. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania,” uviedla Kurucová.
V tejto súvislosti začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Reklama

 

Polícia zadržala v Ubli dvoch Arménčanov

Polícia zadržala vo štvrtok (21.7.) v lesnom poraste v katastrálnom území obce Ubľa v Sninskom okrese dvoch Arménčanov bez cestovných dokladov. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Neoprávnené prekročenie hranice podľa jej slov nasnímali kamery. Cudzinci boli predvedení na oddelenie za účelom zistenia totožnosti. “Z dôvodu, že prekročili vonkajšiu hranicu neoprávnene mimo hraničný priechod a na našom území sa zdržiavali neoprávnene, boli obaja z územia SR administratívne vyhostení,” dodala.

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali