Peter Sagan na 22. mieste v rebríčku UCI World, na čele Alaphilippe

Peter Sagan na 22. mieste v rebríčku UCI World, na čele Alaphilippe

Bratislava 29. apríla 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Virginia Mayo)

 

Slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi (Bora-Hansgrohe) patrí dvadsiata druhá priečka v aktuálnom rebríčku UCI World, kde sa zohľadňujú všetky výsledky v celej sezóne a do úvahy sa berú cyklisti, ktorí jazdia v družstvách elitnej World Tour, profesionálnych kontinentálnych tímoch a kontinentálnych tímoch. Sagan si oproti začiatku tohto mesiaca zhoršil svoje postavenie o desať miest

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan

Na čele je Francúz Julian Alaphilippe z tímu Deceuninck – Quick Step, ktorý v tomto roku vyhral štyri klasiky – Miláno – San Remo, Strade Bianche, Valónsky šíp a Clásica San Sebastian, pridal aj dve víťazné etapy na pretekoch Tirreno-Adriatico a jednu na Okolo Baskicka. Druhé miesto patrí čerstvému šampiónovi pretekov Liége-Bastogne-Liége Dánovi Jakobovi Fuglsangovi (Astana) a tretie Holanďanovi Tomovi Dumoulinovi (Sunweb).

Reklama

V hodnotení krajín dominuje Belgicko pred Francúzskom a Holandskom. Slovensko je najmä vďaka Petrovi Saganovi dvadsiate šieste. Rebríčku tímov kraľuje belgický Deceuninck Quick-Step, Bora-Hanagrohe s viacerými Slovákmi je na štvrtom mieste.

Lídrom rebríčka jednorazových pretekov (One Stage Race), ktorý zaviedla UCI len v tomto roku, je Belgičan Oliver Naesen (AG2R La Mondiale). Druhý je Francúz Julian Alaphilippe a na tretie miesto sa posunul objav sezóny Holanďan Mathieu van der Poel (Corendon-Circus), ktorý pred vyše týždňom ovládol preteky Amstel Gold Race. V tomto rebríčku patrí P. Saganovi 33. miesto, jeho slabšia klasikárska sezóna sa odrazila v prepade o 20 priečok oproti stavu zo začiatku apríla.

Reklama

Ďalší špeciálny rebríček – na etapové preteky (Stage Race World Ranking) vedie Slovinec Roglič pred Britom Simonom Yatesom (Mitchelton-Scott) a Holanďanom Tomom Dumoulinom (Sunweb). P. Sagan je v etapovom renkingu na 21. priečke.

 

Aktuálna podoba rebríčkov podľa Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) k 29. aprílu 2019 (zdroj: uci.org):

UCI World:

Jednotlivci: 1. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck – Quick Step 3745,95 bodu, 2. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana 3326, 3. Tom Dumoulin (Hol.) Sunweb
3120,43, 4. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar 2943, 5. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma 2665,28, 6. Michael Matthews (Aus.) Sunweb 2651,86, … 22. Peter Sagan Bora-Hansgrohe 1928, 654. Juraj Sagan Bora-Hansgrohe 115,83, 770. Juraj Bellan Dukla Banská Bystrica 93,17,, 947. Martin Mahďar (všetci SR) Dukla Banská Bystrica 70,17.

Reklama

Krajiny: 1. Belgicko 13 161,36 bodu, 2. Francúzsko 12 785,95, 3. Holandsko 12 648,37, 4. Veľká Británia 10 803,58, 5. Taliansko 10 618,38,… 26. Slovensko 2447,17
Tímy: 1. Deceuninck Quick-Step (Belg.) 15 018,94 bodu, 2. Sky (V. Brit.) 12 726.18, 3. Astana (Kaz.) 12 699, 4. Bora-Hansgrohe 12 434,47, 5. Jumbo-Visma (Hol.) 10 806,23

UCI One Day Race World Ranking (jednodňové preteky): 1. Oliver Naesen (Belg.) AG2R La Mondiale 2365 bodov, 2. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck – Quick Step 2265, 3. Mathieu van der Poel (Hol.) Corendon-Circus 2178, 4. Michael Matthews (Aus.) Sunweb 2050,67, 5. Alexander Kristoff (Nór.) UAE-Team Emirates 1910, 6. Greg van Avermaet (Belg.) CCC Team 1896, … 33. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 772.

UCI Stage Race World Ranking (etapové preteky): 1. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma 2560,28 bodu, 2. Simon Yates (Brit.) Mitchelton-Scott 2452, 3. Tom Dumoulin (Hol.) Sunweb 2388,76, 4. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky 2205,82, 5. Miguel Ángel López (Kol.) Astana 2192, 6. Chris Froome (V. Brit.) 1995,75, … 21. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 1156

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali