Peter Marček: Čo predchádzalo nákupu bojových útočných stíhačiek F16?

Peter Marček: Čo predchádzalo nákupu bojových útočných stíhačiek F16?

Bratislava 17. júla 2018 (HSP/Foto:TASR-Ariel Schalit)

 

V prvom rade je potrebné verejnosti ozrejmiť a povedať, že za akým účelom bolo vyvíjané bojové lietadlo F16 a k čomu je určené, aké misie doposiaľ plnilo v rámci armády USA, Pentagonu a NATO.

Ilustračné foto

Výrobca General Dynamics (teraz Lockheed Martin) F-16 Fighting Falcon je viacúčelové jednomotorové stíhacie lietadlo s veľkou obratnosťou, ktoré je určené k leteckým súbojom a útokom na pozemné ciele. Prvý oficiálny let bol 2 februára 1974. Postupne prechádzali modernizáciou v rôznych variantoch až na nosiče atómových bômb B 61 – 12 a B63. Prvé skúšky zhadzovania atómových bômb sa uskutočnili v polovici marca 2017 v USA.  Môžete si o tom prečítať TU a TU.

Reklama

F16 boli použité v Juhoslávii v Iraku, Iraku, Afganistane, Grécko-turecké boje atď… Je to teda útočné bojové lietadlo, ktoré môže niesť aj novovyvinuté atómové bomby B 61 –B a B 63, ktoré USA plánujú dodať do EÚ do roku 2020 v objeme 25 miliárd USD. Rozhodli o tom na summite NATO v dňoch 11.-12.7. 2018. Viac TU.

A tu vznikajú otázky a ich odpovede začínajú dávať logické závery z ktorých mrazí.

Reklama

Prečo Kiska a Trump nečakane žiadajú navyšovať rozpočet na 2 – 4 % z HDP krajín EÚ na tzv. obranu?

Prečo zrazu vláda SR rozhodla nakúpiť útočné F16 za 1,6 mld. €  a 500 mil na servis a prevádzku?

Prečo sa zrazu vymieňajú spoľahlivé a funkčné ruské radarové systémy PVO, za americké 17 kusov 3D rádiolokátorov stredného, malého aj blízkeho dosahu za predpokladaných 155 090 000 eur ?

Prečo sa nakupujú USA vrtuľníky Sikorsky Black Hawk UH-60M za približne 261 miliónov dolárov?

Prečo USA a Pentagon dali financie na rekonštrukcie letísk Sliač a Kuchyňa vo výške 46 miliónov dolárov na modernizáciu už svojich leteckých základní a 180 miliónov eur na opravu a modernizáciu deviatych leteckých základní prevažne na východe Európy?

Reklama

Prečo na Globsecu v Bratislave zaznelo z úst účastníkov, že náš nepriateľ je Rusko a Čína, prečo sa vedie dezinformačná a nenávistná kampaň proti Rusku a Číne?

Prečo zastrelili Kuciaka a jeho priateľku a nasledoval pokus o prevrat a výmenu vládnych predstaviteľov, ktorí zrazu súhlasia s navyšovaním na zbrojenie a nákupom stíhačiek, vrtuľníkov, radarov a vybudovanie USA a NATO základní atď…?

Prečo bol prevrat na Ukrajine financovaný USA s 5 miliardami USD a za rozpútania občianskej vojny ?

Prečo sa na Ukrajinu dodávajú zbrane a vojaci z USA a NATO?

Prečo sú cvičenia NATO a USA na hraniciach z Ruskom? Prečo USA a NATO bez mandátu BR a OSN bombardovali Juhosláviu a následne založili najväčšiu základňu NATO v Kosove?

Reklama

Prečo je vyše 800 vojenských základní USA a NATO okolo Ruska a Číny pritom Rusko má 2 základne mimo svojho územia v zmysle dohody s OSN?

Prečo rozpočet na zbrojenie USA a NATO je 1,8 bilióna USD, pričom Rusko má 50 mld. USD?

Prečo sa zrazu prezident Kiska teší z nákupu stíhačiek, radarov vrtuľníkov, vysielanie vojakov na Ruské hranice a navyšovanie výdavkov na zbrojenie na 2%  z daní občanov SR 1.8 miliardy ročne ?

Prečo sa po nástupe Kisku na funkciu prezidenta začali obrovské presuny vojenskej techniky NATO a USA k hraniciam Ruska?

Prečo vznikajú v krajinách V4 spojovacie uzly severného krídla NATO Systém velenia, riadenia, komunikácie, využitia počítačových systémov, spravodajstva, pozorovania a prieskumu na Slovensku je už vybudované  v Ružomberku?

Prečo sem idú americkí poradcovia školiť slovenských vojakov?

Prečo zrazu organizujeme 50 cvičení USA, NATO a slovenských vojakov na území Slovenska ?

Prečo zrazu prezident Kiska chváli predsedu vlády Pellegriniho za nákup stíhačiek F16 a USA radarov a navyšovanie na zbrojenie?

Prečo predchádzajúce  pravicové vlády podpisovali dohody s NATO, vôľa občanov bola vyjadrená v referende 23-24 mája 1997 a vstup do NATO nie je platné? (Bolo neplatné, pretože účasť voličov bola len 9,53%[2] namiesto požadovaných 50%).

Prečo naše a západné mainstreamové médiá, tieto aktivity nazývajú Mierovými krokmi, keď pritom je jasné, že USA vojenský priemysel s NATO rozpútava vojny a prevraty po svete – Vietnam, Kórea, Líbya, Irak, Egypt, Ukrajina za ktorými sú milióny mŕtvych atď… Sú novinári platení cez neziskové organizácie?

Reklama

Ukazujú tieto skutočnosti a fakty, že na území Slovenska budeme mať USA základne s atómovými bombami namierené proti Rusku a Číne?

Je toto pokračovanie prípravy na vojnu s Ruskom a Čínou ?

Nechala sa vláda SR vlády buď dobrovoľné alebo pod tlakom CIA,USA a NATO vtiahnuť do prípravy na horúcu vojnu?

Občania SR, apelujem na Vás, aj na poslancov NR, politické strany a hnutia, otvorte si oči a premýšľajte o týchto faktoch a súvislostiach, kam nás ženie NATO s USA zbrojnými korporáciami. Poľa posledných prieskumov 94,5 % obyvateľov Slovenska chce MIER a mierové súžitie na Euroázijskom kontinente ale aj vo svete.

Je smutné že máme aj vo vláde vojnových štváčov a na pomáhačov aj z radu poslancov NR SR na vojenské prípravy k rozpútaniu vojny na území EÚ, ktoré nazývajú že sú to obranné aktivity a výdavky na obranu.

Reklama

Z hore uvedených faktov a skutočností je to ale naopak, je to asi príprava k vojne proti našim osloboditeľom v druhej svetovej vojne, Rusom a Slovanským národom, ktoré si vyžiadali vyše 33 miliónov životov na území Ruska a východnej Európy.

Idú slovanské národy napomáhať vojne proti Slovanom?

Odpoveď si dajte sami.

Stop zbrojeniu a svetu MIER.
Redakciu informoval Peter Marček nezávislý poslanec NR SR.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:55

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I v piatok počas schôdzky v Pekingu vyzval svojho amerického kolegu Antonyho Blinkena na riešenie rastúcich nezhôd medzi Pekingom a Washingtonom.

Blinken vyjadril na začiatku stretnutia nádej na pokrok v otázkach, na ktorých sa dohodli americký prezident Joe Biden a čínsky líder Si Ťin-pching. Šéf americkej diplomacie však povedal, že bude veľmi priamo hovoriť o sporných záležitostiach, medzi ktoré zrejme patria Rusko, Taiwan a obchodná výmena.

07:45

Dánska vláda vo štvrtok oznámila, že vyčlenila 4,4 miliardy dánskych korún (zhruba 590 miliónov eur) na ďalšiu vojenskú podporu pre Ukrajinu. Informovala agentúra AFP.

07:29

Armáda USA začala v Pásme Gazy s výstavbou móla s cieľom navýšiť dodávky potrebnej humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo obrany.

07:22

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že telefonoval s predsedom Snemovne reprezentantov USA Mikeom Johnsonom a lídrom demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuckom Schumerom. Poďakoval im za schválenie dôležitej pomoci pre Kyjev v hodnote takmer 61 miliárd dolárov.

07:16

Spojené štáty sa v piatok chystajú oznámiť dlhodobú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote šesť miliárd dolárov, ktorá má zahŕňať muníciu pre systémy protivzdušnej obrany. Informovala o tom agentúra AP.

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali