PARTIZÁNSKE: Študenti OA reprezentovali Slovensko na súťaži v Londýne

PARTIZÁNSKE: Študenti OA reprezentovali Slovensko na súťaži v Londýne

Partizánske 22. júla (TASR) – Študenti z Obchodnej akadémie (OA) v Partizánskom sa pod vedením učiteľky Ingrid Rigáňovej uplynulý týždeň zúčastnili európskeho finále Company of the Year Competition v Londýne. Stredoškoláci zo študentskej spoločnosti Fertilité, ktorú založili na začiatku školského roka v predmete aplikovaná ekonómia, vyhrali v apríli na veľtrhu študentských spoločností vzdelávacej organizácie Junior Achievement Slovensko (JASR) v niekoľkých prestížnych kategóriách a postúpili na finále ako jediní zo Slovenska. TASR o tom informovala marketingová a PR manažérka JASR Lenka Križanová.

"Súťaž, ktorá prebiehala v dňoch 17.-19. júla, predstavila najlepšie študentské spoločnosti z 34 európskych krajín. Odborná porota hodnotila marketingové a predajné stratégie, výsledok podnikania, prezentáciu spoločnosti a samotný produkt," uviedla Križanová.

Hlavným produktom študentskej spoločnosti Fertilité sú cereálie so sušeným ovocím pod názvom Cereálky a keksy Fruitboom v dvoch príchutiach. "Na veľtrhu sme chceli ukázať širokej verejnosti naše výrobky a vyskúšať si, ako sa vieme predať. Hoci sme dúfali, že naše výrobky by mohli osloviť porotu, nečakali sme, že nás nominujú reprezentovať Slovensko v Londýne," vyjadrila svoju radosť za celú spoločnosť jej prezidentka Nikoleta Rizikyová. "Veľmi nás povzbudilo, že dlhé chvíle strávené v škole mali naozaj efekt. Naučili sme sa, že tvrdá práca prináša svoj osoh, trochu sme nahliadli do sveta podnikania a získali užitočné poznatky. Verím, že ich v budúcnosti využijeme aj v reálnom podnikaní," dodala.

Študentov a ich spoločnosť prišli podporiť aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Londýne Miroslav Wlachovský a generálny riaditeľ SAP Slovensko Roman Knap. Ako uviedol Wlachovský, účasť študentov v Londýne je obrovským úspechom. "Bol som ohromený entuziazmom a zároveň profesionálnym prístupom našich študentov. Myslím, že v konkurencii vyše 30 krajín si viedli výborne. Z celého podujatia prúdilo nesmierne množstvo pozitívnej energie a inšpirácie. Pre našich študentov je skvelé získať v takom mladom veku "medzinárodné ostrohy", skúsenosti budú môcť využiť v ďalšom vzdelávaní a podnikateľskej praxi. A pevne verím, že budú inšpiráciou pre ďalších, pretože práve takýto prístup môže byť liekom na niektoré dnes už chronické neduhy Slovenskej republiky, ako je nezamestnanosť," vysvetlil.

Reklama

Generálny riaditeľ SAP Roman Knap si myslí, že úroveň študentského veľtrhu vo Veľkej Británii je nepochybne veľmi vysoká. "A konkurencia 34 spoločností z celej Európy je tiež veľmi kvalitná. O to viac ma teší, aký pokrok slovenskí študenti urobili. Boli výborne pripravení, urobili kus práce. Všetci môžeme byť hrdí, akým spôsobom reprezentovali Slovensko. Bez ohľadu na konkrétne umiestnenie je isté, že sa domov vrátia s novými skúsenosťami, ktoré sú nenahraditeľné. Znova musím zopakovať, že kvalita celého projektu na mňa urobila veľký dojem a som rád, že aj naša spoločnosť k tomu mohla prispieť," doplnil.

JASR už od roku 1992 poskytuje mladým ľuďom od 10 rokov podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie formou zážitkového učenia. V súčasnosti má JASR viac ako 225.000 absolventov a pýši sa mnohými úspechmi či oceneniami zo súťaží nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Reklama

amo ed

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali