PAHREBA. „Haló, Európska únia, kde to sme? Teroristi útočia v hlavnom meste Európy, pár metrov od centrály NATO“

PAHREBA. „Haló, Európska únia, kde to sme? Teroristi útočia v hlavnom meste Európy, pár metrov od centrály NATO“

Bratislava, 17. apríla 2016 (HSP/Foto: Facebook)

 

Politici, analytici a média pekne – krásne vysvetľujú, prečo vznikla migračná kríza a prečo pokračujú teroristické útoky aj v Európe. Nikto však akosi nevie poradiť, čo s tým a ako by sa dalo zažehnať všetky tieto problémy

Co je za tou migraciou

Reklama

Nazdar, Jožo. Už sa bojím zapnúť si televízor. Všade strašia migranti a teroristi. Kurník, v akom svete to žijeme? Keď už sme zaspali a dovolili, aby to tu všetko vybuchlo – nevieme niečo urobiť, aby sa to podarilo nejako zažehnať?

A ako?  Opýtaj sa našich múdrych politikov, analytikov a média. Nádherne ti porozprávajú, ako, prečo, načo a za čo, ale potom si iba rozhodia rukami a povedia, že s tým nič nevedia urobiť. Teda budú nás presviedčať, že sa snažia, ale akosi sa im nedarí…

Reklama

No nezjednodušuj to všetko. Keď nejaké teroristické činy boli niekde tam, v Ázii, Afrike, Latinskej Amerike, to sme bralo akože „všeobecne“: že jednoducho je niekde nejaký terorizmus, ale civilizovanú Európu sa to dotknúť nemôže. A bum – bac – je to tu. A nielen sa to rozšírilo po celej Európe, ale vybuchuje to už aj v hlavnom meste Európskej únii – v Bruseli. A navyše. Stále melieme o tom, čo je s NATO, načo je nám to NATO a pod. A teroristi útočia aj tam, kde vlastne sídli to NATO. Tak, pardon, potom je tu otázka: a kam sa pozerá to NATO, čo robí, ako môže ochrániť nás, keď už nemôže ochrániť ani seba? Nie, vážne: ako je to možné, že v Bruseli, kde sa nachádza  veliteľstvo NATO a kopa dôležitých euroištitúcií, sa tak dlho mohol skrývať jeden z najhľadanejších teroristov Abdeslam? Na čo sa pozeralo celé to NATO?

Tak dobre, NATO predsa sa nezaoberá naháňaním teroristov v uliciach a bytoch, ale… V niečom máš pravdu. Zaráža ma skôr tá podivná fluktuácia – taká migračná turistika: do Európy prichádzajú stovky tisíc migrantov, v radoch ktorých sú tisíce súčasných teroristov a desaťtisíce potenciálnych teroristov v budúcnosti. A to, že títo prisťahovalci sa môžu premeniť na teroristov, to nie je žart alebo rozprávka, ale je to realita. Veď v súčasnosti do radov Islamského štátu, DAESu, ISILu  – nazvi si to ako chceš – odišli bojovať tisíce moslimov z Európy. Stáli sa z nich radikáli, islamisti, teroristi. A teraz prichádzajú tisíckami denne do Európy. Tak kde je logika, kde je rozum, kde je trasľavá EÚ a to choré NATO?

Zaujíma ma, koľko takzvaných „spiacich“ teroristov sa momentálne infiltrovalo v aktuálnej migračnej vlne a čaká na príkaz, kedy udrieť v jednotlivých európskych miestach? Vieš, nezaujíma ma všeobecná odpoveď, že tu máme zopár teroristov. Chcem vedieť presne, koľko nie desiatok, nie stoviek, ale koľko tisíc teroristov, možno už aj desiatok tisíc sa rozplodilo v EÚ. Kam sme sa to dostali? Desiatky, stovky tisíc migrantov ani nezaevidovali, nezaregistrovali. Po Európe pobehujú tisíce radikálov a boh vie, kde a kedy hodia bombu. A politici stále melú o kvótach!!

Všetci, komu ešte aspoň trochu funguje mozog, už pochopili, kto organizuje teroristické útoky. Tak potom neviem, prečo proti tomu nič nerobia. Posilnili hliadky v uliciach! Ďakujem, som spokojný!! To nám určite pomôže. A budeme zasa kecať o kvótach a trestať tých, ktorí odmietajú prijímať ďalších migrantov. Všetko je to na hlavu postavené. Tak ako zaoceánskemu strýčkovi dali Nobelovú cenu za mier, podobne by som udelil Merkelovej Nobelovú cenu za úspešné vyriešenie migračnej krízy a premenu Európskej únie na kalifát.

Stále melieme o vojne v Sýrii, Líbyi, Iraku a pod., ale nevidíme, že sa vojna začína už aj v Európe. Len s tým nepriateľom je to akosi v Bruseli, Londýne a Berlíne pomýlené: stále sa zbrojíme proti Rusku a budujeme múry a zákopy, naháňame juhoslovanských „vojnových zločincov“, ale nevidíme, čo sa deje u nás pod nosom. Veď už vo viacerých európskych miestach to vyzerá ako vo frontovej línii. Chýbajú už len zákopy… 

Reklama

No to mi hovor. Pred týždňom bol som v Bruseli – mám tam zaťka, pracuje akurát v tej európskej centrále. Kašlem na to, že tam v bufete majú kávu päť razy drahšiu ako v našej reštaurácii. Ale je to tam ozaj ako na fronte. Všade sú vojaci so samopalmi, cvičené psy, policajti s vysielačkami. V uliciach sú hliadky. Ľudia sú pochmúrni, utekajú domov, takmer nikto s nikým sa nerozpráva v uliciach. To je teda vzorec, to je naša budúcnosť, to je to, o čo sa usilujeme, k čomu smerujeme? To už musíme ako v tom Izraeli polstoročia žiť ako na súde s pušným prachom? Ale to už nie je iba v Izraeli, ale je to aj u nás. Tak to sme dopadli!

Dopadli… Akurát včera čítal som, že v ostatnom období v Bruseli každý druhý novorodenec mužského pohlavia dostane meno Mohamed… Pekne, však? A pomaly to príde aj sem. Darmo sa vadíme o kvótach. Migranti obsadia celú západnú Európu, nebudú mať tam prácu, bude im tam tesno, tak prídu aj sem, aj keď na začiatku ich sem neťahá. Ale prídu – v únii je slobodný pohyb osôb… Potom nám nepomôže ani polícia, ani armáda, ani tie cvičené psy… 

Len nemaľuj čerta na stenu!.. Dúfam, pani v Bruseli a Berlíne sa spamätajú. Tá dáma z Berlínu asi nestihne, ale o pár mesiacov ju vyhodia z funkcie – inak to nemôže dopadnúť. Stále neviem pochopiť, prečo musíme pomáhať migrantom tu, na našom území?

Ja si ich všetkých vysoko vážim, som im ochotný pomáhať a súhlasím, aby na to naše vlády vyčlenili peniaze, ale nech zostanú doma! Nech sa naše peniaze investujú tam – na nemocnice, diaľnice, domy, podniky – hocijako. Ale nech sa nerobí totálny chaos. Nedá sa to všetko len tak premiešať – prídu sem migranti a všetko sa tu zmení, nastolí sa tu „nový poriadok“. Ak neopatrne zmiešaš niektoré látky – dôjde k výbuchu…

Nuž, aby toho nebolo málo, tak k migrantom naši veľkomožní z Bruselu chcú pridať ešte zopár výbušných látok – aby to nás už definitívne dorazilo. Chcú zrušiť víza s Tureckom, Ukrajinou a umožniť prílev ďalších stoviek tisíc „mierumilovných“ migrantov.
Aha, to nám určite pomôže – ale do hrobu. Máme sa na čo tešiť. Akurát sa tak môžeme dočkať, že podobné výbuchy ako v Paríži, Bruseli a inde, budú aj u nás. To nám ešte chýbalo. Fakt si občas nemôžem pomôcť a trápi ma jedna otázka: prečo všetci títo „ľudom zvolení“ poslanci v Bruselu nemajú povinnú prehliadku u psychiatra?

Reklama

Lebo potom by viacerých mali poslať na nútené liečenie. Ale šanca na to, že sa vyliečia, by nebola príliš vysoká. Pane bože, prečo je to stále tak? Prečo stále musia byť nejaké obrovské problémy kvôli hlupákom – politikom? Veď už tu bolo zle, už sme sa trápili celé desaťročia, už by sme chceli žiť normálne a pokojne, ale oni furt si niečo vymyslia, aby sme sa nenudili. Veď sa nám už toľko razy zdalo, že konečne vidíme svetlo na konci toho prekliateho tunelu, ale na naše veľké sklamanie zasa a zasa objavujeme, že to nebol východ a vytúžená sloboda a šťastie, ale bola to iba ďalšia debilná zákruta a tento tunel, bohužiaľ, nemá konca…

 

Eugen Rusnák

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali