NHL: Tatarov gól nezabránil prehre Detroitu, Chára proti Edmontonu s pluskou

NHL: Tatarov gól nezabránil prehre Detroitu, Chára proti Edmontonu s pluskou

New York 21. februára 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jason Franson/The Canadian Press via AP)

 

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na stredu v zámorskej NHL pripísal na konto gól. Detroit však prehral na domácom ľade s Nashvillom 2:3. Boston so Zdenom Chárom zvíťazil v Edmontone 3:2, hoci prehrával 0:2. Všetky tri góly strelil v tretej tretine. O zisku dvoch bodov pred Bruins rozhodol 64 sekúnd pred koncom David Krejčí- Chára strávil na ľade takmer 23 minút a zaznamenal plusový bod.

Hokejisti Bostonu Bruins brankár Anton Chudobin (vľavo), kapitán Zdeno Chára (vpravo) a hráč Edmontonu Oilers Zack Kassian (uprostred) počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Edmonton Oilers – Boston Bruins

Tatar v 48. minúte znížil svojom 16. gólom v sezóne na 2:3, ale viac sa už Detroitu nepodarilo. Slovenský útočník sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred bránkou a zasunul puk za brankára Juuseho Sarosa. Fín si pripísal 34 zákrokov a výraznou mierou sa podpísal pod úspech Predators, ktorí vyhrali druhý zápas za dva dni. V utorok zdolali doma Ottawu 5:2. “Vedel som, že to bude ťažké a že musím tímu pomôcť, keďže sme hrali dva dni za sebou,” povedal pre nhl.com Saros. Nashville ukončil sedemzápasovú sériu prehier s Detroitom. “Nezačali sme dobre a v prvej tretine sme dvakrát inkasovali. Potom už bolo ťažké dostať sa späť,” povedal pre nhl.com švédsky útočník Red Wings Henrik Zetterberg. Tatar bol na ľade 17 minút a 37 sekúnd, okrem gólu si pripísal aj plusový bod a tri strely. Na play off stráca Detroit osem bodov.

Reklama

Boston prehrával po dvoch tretinách v Edmontone 0:2, ale tromi gólmi v poslednej dvadsaťminútovke skóre otočil. Na 2:2 vyrovnali Noel Acciari a Matt Grzelcyk, obrat dokonal Krejčí a ukončil šesťzápasové čakanie na gól. Boston bol aktívnejší a na brankára Oilers Cama Talbota vypálil až 45-krát. Päť striel zaznamenal kapitán “medveďov” Zdeno Chára, ale do štatistík sa nezapísal. “Big Z” bol s časom 22:39 najvyťaženejším mužom svojho tímu, pripísal si plusový bod a až päť zblokovaných striel. Boston stráca na lídra Atlantickej divízie aj celej NHL Tampu Bay len jeden bod, ale má dva zápasy k dobru. V drese Oilers stále chýbal pre zranenie obranca Andrej Sekera. Kanadskému tímu sa nedarí, prehral siedmy z posledných ôsmich duelov.

V Toronte rozhodol o víťazstve Maple Leafs jediný gól, ktorý 29 sekúnd pred koncom prvej tretiny strelil James van Riemsdyk. Brankár Frederik Andersen zlikvidoval 40 striel “panterov” a výrazne prispel k jedenástemu víťazstvu Toronta v posledných trinástich zápasoch. “Bol to ťažký zápas. Ľad bol nejaký zvláštny, hráčom odskakoval puk a tak som myslel, že nepadne veľa gólov,” povedal zámorským médiám Andersen po už piatom shutoute v sezóne, čím si vytvoril osobné maximum. V bránke Floridy nastúpil na druhý zápas po zranení Roberto Luongo a pripísal si 30 zásahov.

Reklama

Veľa gólov nepadlo ani v New Jersey, kde domáci Devils prehrali s Columbusom 1:2. Ruského brankára Sergeja Bobrovského, ktorý zaznamenal 30 zásahov, prekonal len Taylor Hall. Ten bodoval už v 12. zápase za sebou a vyrovnal najdlhšiu sériu v tejto sezóne, ktorý medzi 22. novembrom a 18. decembrom zaznamenal útočník Bostonu Bruins David Pastrňák. Hall počas série zaznamenal 15 bodov (8+7). Rozdielový gól strelil v 34. minúte obranca Scott Harrington a zariadil, že Blue Jackets ukončili trojzápasovú sériu prehier.

Hrdinom Philadelphie bol český útočník Jakub Voráček, ktorý v Montreale v 59. minúte vyrovnal na 2:2 a potom v predĺžení rozhodol o víťazstve Flyers. “Snažil som sa skryť strelu spoza obrancu. Mal som šťastie, že to skončilo dnu,” opísal pre nhl.com svoj rozhodujúci zásah. Voráček sa podieľal na všetkých troch góloch, v druhej tretine asistoval pri zásahu Nolana Patricka. Bola to jeho 55. asistencia v sezóne, v tejto štatistike je na čele celej NHL. “Letci” v treťom zápase za sebou nehrali v oslabení, čo sa naposledy podarilo hokejistom Calgary Flames v apríli 2015. Druhé víťazstvo v kariére zaznamenal brankár Flyers Alex Lyon, ktorý kryl 25 striel. Čech Petr Mrázek, ktorého “letci” získali výmenou z Detroitu, bol v tomto zápase len na lavičke. Carey Price odchytal svoj 552. zápas v drese Montrealu, čím prekonal klubovú legendu Patricka Roya a osamostatnil sa na druhom mieste.

Hokejisti Tampy Bay vyhrali vo Washingtone 4:2 a upevnili si pozíciu lídra NHL. Dva góly strelil Brayden Point, brankár Andrej Vasilevskij zaznamenal 35 zásahov. V riadnom čase vyhrali Lightning na ľade Capitals prvýkrát od 12. marca 2010. Skóre duelu uzavrel Nikita Kučerov, najproduktívnejší hráč súťaže bodoval v siedmom vystúpení v rade. Kučerov prekonal Bradena Holtbyho svojou obľúbenou fintou, ktorú používa v nájazdoch, keď v samostatnom úniku naznačil blafák a pustil puk pomedzi betóny brankára. V drese Washingtonu sa presadil líder strelcov NHL Alexander Ovečkin a dal svoj 36. gól. Už len šesť zásahov ho delí od dosiahnutia méty 600.

Winnipeg bez Marka Daňa v zostava prehral doma s Los Angeles 3:4. Slovinský center Kings Anže Kopitar vo svojom 900. zápase v kariére zaznamenal 800. bod, keď asistoval pri góle Dustina Browna. Opäť sa presadil aj obranca Dion Phaneuf, ktorý prišiel do LA výmenou za Mariána Gáboríka z Ottawy. Phaneuf strelil vo štvrtom zápase v drese “kráľov” už svoj tretí gól. Colorado predviedlo skvelý obrat na ľade Vancouveru, keď otočilo z 1:4 na 5:4. V predĺžení rozhodol o víťazstve Avalanche Nathan MacKinnon. Najviac zažiaril päťbodový obranca Tyson Barrie, ktorý strelil gól a pridal štyri asistencie.

 

Reklama

Sumáre NHL:

TORONTO MAPLE LEAFS – FLORIDA PANTHERS 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 20. van Riemsdyk (Bozak, Gardiner). Brankári: Andersen – Luongo, strely na bránku: 31:40, 18.961 divákov.

NEW JERSEY DEVILS – COLUMBUS BLUE JACKETS 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 22. Hall (Hischier) – 6. Jenner (Werenski), 34. Harrington (Panarin, Dubois). Brankári: Kinkaid – Bobrovskij, strely na bránku: 31:19, 14.024 divákov.

Reklama

PHILADELPHIA FLYERS – MONTREAL CANADIENS 3:2 pp (0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)

Góly: 28. Patrick (Giroux, Voráček), 59. Voráček (Couturier, Gostisbehere), 62. Voráček (Gostisbehere, Filppula) – 18. Petry (Alzner, Hudon), 49. Byron (Plekanec, Gallagher). Brankári: Lyon – Price, strely na bránku: 33:27, 19.336 divákov.

WASHINGTON CAPITALS – TAMPA BAY LIGHTNING 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Góly: 30. Eller (Orlov, Connolly), 52. Ovečkin (Niskanen) – 3. Point (Callahan, Gourde), 16. Kunitz (Šustr, Callahan), 18. Point (Stralman), 53. Kučerov (Coburn). Brankári: Holtby – Vasilevskij, strely na bránku: 37:19, 18.506 divákov.

DETROIT RED WINGS – NASHVILLE PREDATORS 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Góly: 31. Athanasiou (Larkin), 48. TATAR (Athanasiou, Abdelkader) – 5. Hartnell (Josi, Ellis), 10. Turris (Josi, Smith), 45. Arvidsson (Subban, Ellis). Brankári: Howard – Saros, strely na bránku: 36:29, 19.515 divákov.

ST. LOUIS BLUES – SAN JOSE SHARKS 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Góly: 29. Barbašev (Brodziak, Jaškin), 40. Tarasenko (Dunn) – 27. Couture (Boedker, Braun), 33. Donskoi (Couture, Vlasic), 36. Boedker (Tierney, Hansen). Brankári: Hutton – Jones, strely na bránku: 33:23, 17.297 divákov.

WINNIPEG JETS – LOS ANGELES KINGS 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Góly: 6. Wheeler (Byfuglien, Laine), 39. Byfuglien (Myers, Roslovic), 60. Laine (Wheeler, Little) – 22. Martinez (Kempe, Pearson), 38. Phaneuf (Martinez, Amadio), 47. Mitchell (Kempe, Muzzin), 56. Brown (Toffoli, Kopitar). Brankári: Hellebuyck – Kuemper, strely na bránku: 33:32, 15.321 divákov.

Reklama

EDMONTON OILERS – BOSTON BRUINS 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)

Góly: 19. Strome, 32. Khaira (Slepyšev, Nurse) – 45. Acciari (Krug, Carlo), 52. Grzelcyk (Nash, McAvoy), 59. Krejčí (Heinen, Backes). Brankári: Talbot – Chudobin, strely na bránku: 20:45, 18.347 divákov.

VANCOUVER CANUCKS – COLORADO AVALANCHE 4:5 pp (0:0, 4:3, 0:1 – 0:1)

Góly: 21. Archibald (Sutter, Eriksson), 34. Goldobin (Pouliot, Bärtschi), 34. Sutter (Goldobin), 36. Horvat (Boeser) – 31. Jost (Barrie, MacKinnon), 38. Rantanen (Barrie, MacKinnon), 40. Landeskog (MacKinnon, Barrie), 57. Barrie (Rantanen, Landeskog), 64. MacKinnon (Barrie, Rantanen). Brankári: Nilsson – Varlamov, strely na bránku: 28:34, 18.107 divákov.

 

Reklama

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 17:37 1 0 1 +1 3 0

Zdeno Chára (Boston) 22:39 0 0 0 +1 5 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali