Michalovce cez Zvolen do semifinále, Zuzin: “Neskoro sme sa zomkli”

Michalovce cez Zvolen do semifinále, Zuzin: “Neskoro sme sa zomkli”

Michalovce 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Roman Hanc)

 

Hokejisti Michaloviec využili prvú príležitosť ukončiť štvrťfinálovú sériu play off Tipos extraligy a po triumfe 4:1 na zápasy ukončili sezónu hráčom HKM Zvolen. Zvolenčania, ktorí nezískajú štvrtú medailu za sebou a nezopakujú finálovú účasť z vlaňajšej play off, hodnotili čerstvo skončenú sezónu ako turbulentnú

Na snímke radosť hráčov HK Dukla Ingema Michalovce po postupe do semifinále po vyhratom piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen
Na snímke radosť hráčov HK Dukla Ingema Michalovce po postupe do semifinále po vyhratom piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HKM Zvolen

“Za posledné 2-3 dni sme sa zomkli asi najviac z celej sezóny. Škoda, že to neprišlo skôr,” uviedol jeden z lídrov zvolenského tímu Peter Zuzin. Zvolenčania nastúpili do 5. zápasu štvrťfinálovej série s cieľom odvrátiť koniec sezóny. Prehrávali 1:3 na zápasy, no na michalovskom ľade začali ideálne. Od 3. minúty viedli gólom Juraja Šišku, no bol to napokon ich posledný gól v sezóne.

Reklama

Michalovčania v závere prvej tretiny vyrovnali gólom Michala Kabáča, ktorý bol jedným z michalovských hrdinov piateho zápasu, keďže v úvode druhej časti strelil aj druhý gól.

“V prvých dvoch tretinách sme mali kontrolu nad zápasom, hoci to bol práve súper, kto sa dostal do vedenia 1:0. Šťastným gólom sa nám podarilo vyrovnať, no vytvorili sme si ďalšie šance. Neskôr to vyzeralo, že sme sa strachovali o výsledok, ale napokon to dopadlo dobre pre nás,” poznamenal Kabáč.

Reklama

Jeho prvý gól, ktorým šesť sekúnd pred prvou prestávkou prekonal brankára Jakea Kupského, patril do kategórie lišiackych. Pokusom spoza bránky zužitkoval postavenie brankára, ktorý si zrazil puk za čiaru. “Vedel som, že je zmätok pred ich bránkou a videl som, že tam ide niekto od nás. Poslal som to tam a napokon som puk videl až v bránke,” skonštatoval Kabáč, ktorý sa v úvode druhej časti prezentoval aj svojou typickou prácou pred bránkou. “Snažím sa využívať svoju silu a postavu. Pred bránkou viem robiť problémy brankárovi. Viem, že keď sa to podarí tečovať, tak je to pre brankárov o to nepríjemnejšie. Klamal by som, keby som tvrdil, že som nepomyslel na hetrik, ale víťazstvo je oveľa dôležitejšie.” Pre 29-ročného útočníka to bol prvý dvojgólový zápas v michalovskom drese a zároveň prvý od 30. decembra 2017, keď ešte v drese Banskej Bystrice strelil hetrik proti Novým Zámkom.

 

Škorvánek oporou tímu

Brankár michalovského tímu Stanislav Škorvánek dosiahol v päťzápasovej sérii priemer 1,4 inkasovaného gólu na zápas a 95,24-percentnú úspešnosť zákrokov. Aj v piatom zápase potvrdil, že je opora tímu, keď zmaril 29 z 30 striel. “Bolo to náročné. Zvolenčania sa dlho držali na rozdiel jedného gólu, hocikedy tam mohla spadnúť nejaká “haluz” po nejakom teči. Bolo to nepríjemné a určite to bol najťažší zápas v sérii. Sme radi, že to máme za sebou a teraz si môžeme vydýchnuť,” uviedol “Škorvi”, podľa ktorého je postup Michaloviec po piatich zápasoch odzrkadlením diania na ľade. “V prvých dvoch zápasoch sme boli veľmi produktívni a držali sme sa s pukom na hokejke. Potom to už bolo päťdesiat na päťdesiat. Vyrovnalo sa to, no celkovo si myslím, že 4:1 na zápasy je spravodlivý výsledok.”

HK Dukla Ingema Michalovce Stanislav Škorvánek
Na snímke brankár Stanislav Škorvánek

Zvolenčania budú chýbať v extraligovom semifinále prvýkrát od roku 2017 a celkovo deviatykrát v histórii extraligy. Za sebou majú náročnú sezónu, v ktorej sa napriek sľubnému úvodu základnej časti nepohybovali na vrchných priečkach tabuľky a odzrkadlením nelichotivých výsledkov bolo ani niekoľko zmien trénerov. K nej klub siahol aj počas série s Michalovcami, keď Jamieho Russella nahradil jeho dovtedajší asistent Norbert Javorčík. Ani on však nemal čarovný prútik a črtajúcu sa prehru s Michalovcami nedokázal odvrátiť.

“Séria sa nevyvíjala podľa našich predstáv. Škoda, že sme nezvládli už prvý domáci zápas, pred ktorým bol stav série 0:2. Prehrali sme ho (2:6, pozn.), no zvládli sme ten druhý. Neopustili sme sa, zabojovali sme doma aj pre našich fanúšikov a všetkých v klube. Stav bol potom 1:3, išli sme do Michaloviec. V piatom zápase to bolo vyrovnané, trošku navrch mali Michalovce. Boli psychicky v pohode, keďže viedli o dva body. Ja sa chcem všetkým z tímu poďakovať za to, že sme sa v závere sezóne zdvihli,” poznamenal Zuzin.

Reklama

Zvolenčania síce v úvode piateho zápasu gólom zaskočili Michalovčanov, ale aj tréner Norbert Javorčík uznal, že domáci boli napokon lepší. “Vstup do zápasu sme mali excelentný. Viedli sme 1:0, to sa nám nepodarilo v predošlých zápasoch. V prvej tretine boli domáci hokejovejší, nás rýchly gól vôbec neupokojil. Boli sme nervózni, no obetavosťou sme nahrádzali chýbajúcu hokejovosť. Nevyšla nám druhá tretina, ktorá bola rozkúskovaná množstvom vylúčených. V tretej časti sme hrali vabank. Vytvorili sme si dostatok šancí, na to, aby sme zápas zdramatizovali. Myslím si však, že jedna takáto aktívna tretina na Michalovce nemohla stačiť. Domáci si za výkon v prvých dvoch tretinách viac zaslúžili víťazstvo,” tvrdí Javorčík.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali