Matovič: “Danko napádal aj iné ženy. Video, kde je napadnutie zaznamenané, odkúpil”

Matovič: “Danko napádal aj iné ženy. Video, kde je napadnutie zaznamenané, odkúpil”

Bratislava 13. decembra 2016 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Predseda parlamentu a líder koaličnej strany SNS mal podľa očitých svedkov napadnúť a hrubo urážať svoju priateľku. Tvrdí to aktivista Ivan Katrinec, ktorý v nedávnej minulosti odhalil podobné kauzy. Jeho názor zdieľa aj Igor Matovič (OĽaNO) s odvolaním na agentúru SITA.

Na snímke predseda NR SR Andrej Danko
Na snímke predseda NR SR Andrej Danko

Predseda parlamentu Andrej Danko sa v priebehu pár dní dostal do ďalšej ošemetnej situácie. Po tom, čo ho spoločne so Sulíkom zmietol moderátor relácie O 5 minút 12 (písali sme o tom v tomto článku), ho vyzval premiér Fico, aby vysvetlil špekulácie okolo predčasných volieb. Aby toho nebolo málo, Danko sa zaplietol do ďalšieho problému. V médiách totiž koluje správa o jeho násilnostiach voči svojej aktuálnej priateľke.

Reklama

Celý incident sa mal odohrať v Bratislave 8.5.2015. Ako tvrdí aktivista Katrinec, Danko v podnapitom stave udrel svoju priateľku a vulgárne jej nadával. Následne mal zareagovať jeden zo svedkov a Danko mal chytať tiež „jednu presne mierenú“.

„Andrej Danko zbil ožratý na ulici v Bratislave 8.5.2015 svoju priateľku. Sám pritom dostal od svedka incidentu jednu presne mierenú, aby sa spamätal čo robí. Že to píšem takto verejne? Ak to nie je pravda, nech na mňa tento chrapúň podá trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenie,“ napísal Katrinec na svoj facebookový profil.

Reklama

Ďalej sa vyjadril, že má informácie od ďalších žien, ktoré mal predseda NRSR takisto napadnúť.

„A že to nie je jediná, ktorá pocítila jeho päste, o tom by vedeli hovoriť ďalšie ženy ako pani M. pani L. a pani D,“ napísal s dodatkom, že už podal podnet na Generálnu prokuratúru a takisto zorganizoval tlačovku, ktorá sa konala pred pár hodinami.

„Tento chrapúň si môže pripravovať svoju obhajobu a záverečnú reč vo svojej krátkej politickej kariére,“ dodal Katrinec.

Dôvodom Dankovho správania malo byť podguráženie alkoholom a rozlúčenie jeho priateľky so svojím známym.

Reklama

K incidentu sa vyjadril aj Dankov večný kritik a líder opozičnej strany OĽaNO Igor Matovič. Ten si je Katrincovými slovami istý a tvrdí, že existuje aj kópia videonahrávky, ktorú si sám Danko odkúpil, aby sa nedostala na verejnosť. Portál parlamentnelisty prišiel s krátkym videom, ktoré má byť súčasťou celého záznamu Dankovho správania. Jeho kvalita je však slabá a rozoznať postavy je takmer nemožné.

Matovič Danka nešetrí a porovnáva ho so Slotom, alebo ho dokonca označil za „afrického predsedu vlády“. Na svojom facebookovom profile sa taktiež opiera informáciu, že líder koaličnej SNS si mal video kúpiť za milión eur. Takisto jeho správanie v relácii o 5 minút 12 malo byť ovplyvnené strachom z prevalenia tejto kauzy.

Ďalej pridal prepis článku od agentúry SITA.

Reklama

Ivan Katrinec nie je v odhaľovaní káuz politikov úplným nováčikom. Kandidát za stranu ĽSNS poukázal aj na násilné činy poslanca Smeru. Ten sa v roku 2015 musel po Katrincových zisteniach vzdať poslaneckého mandátu. Poslanec za stranu Smer-SD Ivan Jánoš sa mal dopustiť domáceho násilia, keď podľa obžaloby spôsoboval svojej žene a dcére psychické utrpenie a takisto sa dopustil fyzického násilia. Tiež je obvinený z vyhrážania so zbraňou. Tento prípad je známy aj ako kauza alobal. Súd zatiaľ verdikt nevyniesol.

Tlačovka Ivana Katrinca

Danko sa podľa rôznych zdrojov bude brániť hneď ako priletí z Cypru, a to podaním trestného oznámenia na Katrinca a Matoviča. Jeho obranu však Matovič vysmial a povedal, že predseda NRSR je ním posadnutý.

„Podanie trestného oznámenia za to, že som si dovolil zdielať na Facebooku status aktivistu Katrinca o Dankovom zbití ženy, považujem za prejav až chorobnej posadnutosti Andreja Danka, ktorému sa o mne musí aj snívať a dôvod na jeho bezodkladné psychiatrické liečenie. Danko týmto zároveň dosiahol ďalší historický úspech, kedy ako prvý občan SR zažaloval niekoho za obyčajné zdieľanie cudzieho statusu na FB. Zrejme bude na toto prvenstvo aj patrične hrdý,” informuje o Matovičovej reakcii portál Parlamentnelisty.sk.

Juraj Paška

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali