L. MIKULÁŠ: Policajti zadržali Čechov, ktorí mali kradnúť v Turci a Liptove

L. MIKULÁŠ: Policajti zadržali Čechov, ktorí mali kradnúť v Turci a Liptove

Liptovský Mikuláš 19. novembra (TASR) – Policajti v Liptovskom Mikuláši zadržali dvoch mužov a dve ženy z Českej republiky, ktorí mali v sobotu (17. 11.) v predajniach v Liptovskom Mikuláši a v Martine ukradnúť tovar zhruba za 5600 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Jana Balogová.

Dvaja muži vo veku 24 a 38 rokov a dve ženy vo veku 21 a 19 rokov podľa nej pricestovali v sobotu podvečer na osobnom aute Volvo pred obchodný dom v Liptovskom Mikuláši. „Mladší muž vošiel s čiernou cestovnou taškou do predajne športových potrieb. Vložil do tašky tri dámske značkové lyžiarske bundy v hodnote 2633 eur a z predajne bez zaplatenia odišiel. Nastúpil do auta, v ktorom muža čakali ostatní a previezli ho k ďalšiemu obchodnému domu. Tu opäť s čiernou cestovnou taškou vošiel do predajne športového oblečenia. Do tašky vložil dve značkové dámske zimné bundy, päť dámskych značkových tričiek a jedny značkové detské tenisky, všetko v hodnote 1931,75 eur. Z predajne bez zaplatenia odišiel,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že v rovnakom obchodnom dome vošla do predajne s oblečením 21-ročná žena s čiernou cestovnou taškou. „Do nej vložila 10 dámskych rifľových nohavíc a hnedý šál v hodnote 412,45 eur. Napokon s čiernou cestovnou taškou vošla do ďalšej predajne s oblečením aj 19-ročná žena. Do tašky si postupne vložila 14 dámskych svetrov, jeden pár dámskych pletených rukavíc, všetko v hodnote 223,72 eur. Po zadržaní štvorice policajti zistili, že v sobotu mali kradnúť aj v obchodnom dome v Martine. Dvojica mužov mala vojsť do predajne športového oblečenia s dvoma čiernymi cestovnými taškami. Do tašiek mali vložiť štyri značkové zimné bundy v hodnote 399,96 eur,“ povedala Balogová.

Zadržaní občania Českej republiky sú obvinení z prečinu krádeže. „Poverený príslušník PZ spracoval na dvoch mužov a 21-ročnú ženu na návrh na vzatie do väzby. Obvinená 19-ročná žena je stíhaná na slobode. Polícia nevylučuje, že obvinená skupina mohla páchať trestnú činnosť aj na iných miestach. Obvineným v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody šesť mesiacov až tri roky,“ uzatvorila krajská policajná hovorkyňa.

Reklama

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali