KHL: Slovan zdolal Lokomotiv Jaroslavľ 5:3, dva góly Šatana – sumár, hlasy (4)

KHL: Slovan zdolal Lokomotiv Jaroslavľ 5:3, dva góly Šatana – sumár, hlasy (4)

Bratislava 8. decembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase KHL vo vypredanej Slovnaft aréne nad ruským tímom Lokomotiv Jaroslavľ najmä vďaka výbornej tretej tretine 5:3 a v tabuľke Západnej konferencie sa tak dotiahli na rozdiel jedného bodu na dvanásty Severstaľ Čerepovec.

"Belasí" prehrávali po góloch Iľju Koreneva z 16. minúty a Igora Musatova zo začiatku druhej tretiny už 0:2, no podarilo sa im vyrovnať. Zásluhu na tom mal Miroslav Šatan, ktorý si vo svojom druhom vystúpení po návrate do bratislavského tímu dvomi úspešnými gólovými dorážkami otvoril strelecký účet v sezóne. Do šatní však išli mužstvá za stavu 3:2 pre hostí, tretí gól Lokomotivu strelil v 35. minúte Sergej Plotnikov. Zverenci trénera Rostislava Čadu nezložili zbrane a v tretej časti sa im podarilo otočiť skóre zásluhou druhého tohtosezónneho zásahu Marka Daňa, dorážky Mária Bližňáka a teču Andreja Šťastného.

Ďalší zápas čaká slovanistov už v pondelok o 19.00 h, sériu domácich stretnutí zakončia v pondelok súbojom s Atlantom Mytišči.

Reklama

Slovan Bratislava – Lokomotiv Jaroslavľ 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)

Góly: 27. Šatan (Sersen), 32. Šatan (Mihálik, Sigalet), 48. Daňo (Bakoš, Škoula), 49. Bližňák (Vondrka, Miklík), 53. Šťastný (Sersen, Štajnoch) – 16. Korenev (Gorochov, Kapustin), 22. Musatov (M. Redlihs, Chlopotov), 35. Plotnikov (Gorochov, Koňkov). Rozhodcovia: Ravodin, Romasko – Zacharenkov, Sadovnikov, vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, zmeny: Slovan od 44. minúty bez Sigaleta, 10.055 divákov (vypredané).

Reklama

Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Sersen, Mihálik, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš – Miklík, Bližňák, Vondrka – Radivojevič, Ölvecký, Bartovič – Šatan, Šťastný, Hudáček – Daňo, Matoušek, Bakoš

Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford – Gorochov, Ľjubuškin, Holös, Kronwall, Zotov, Višnevskij, Jakovlev – Plotnikov, Apalkov, Koňkov – M. Redlihs, Klopotov, Musatov – Averin, Petrov, Černikov – Maľcev, Kapustin, Korenev – Kraskovskij

Hráči Slovana nastúpili v špeciálnych fialových dresoch, výťažok z ich predaja poputuje na konto združenia na pomoc detskej onkológii. Prvá tretina mala vlažné tempo, najmä domáci mali problémy s prechodom do útočného pásma a v úvodnej dvadsaťminútovke si nevypracovali žiadnu vážnejšiu šancu. Za pozornosť stáli len pokusy Šatana a Šťastného, puk však len presvišťali ponad Sanfordovu bránku. Domáci posadili Lokomotiv na koňa prakticky sami svojou nedisciplinovanosťou, hostia hrali až osem minút v početnej presile. Pri vylúčení Šťastného na 2+2 min za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou ešte Janus efektne zlikvidoval jedovku Černikova, no v 16. minúte už kapituloval. Skóre otvoril v končiacej sa početnej výhode po prihrávke Gorochova Korenev, ktorého nechala domáca obrana úplne neobsadeného. Vzápätí sa už-už dostával do zakončenia Koňkov, Janus stihol vypichnúť puk hokejkou.

V druhej tretine "belasí" výrazne ožili, zobudiť ich však musel až zásah Musatova, ktorý využil, že Mihálik stratil predtým hokejku, obišiel Sigaleta a zasunul puk za Janusa. V 26. minúte mal Slovan prvú veľkú príležitosť, Bakoš v úniku trafil len Sanfordovu lapačku. Následne stroskotal aj Hudáček po Sersenovej zadovke, no o pár sekúnd to už domácim vyšlo. Po Sersenovej strele dorazil puk za brankára Lokomotivu Šatan a zaknihoval si tak premiérový gól v ročníku. Slovanisti dostali razom krídla. V 32. minúte si belasá osemnástka opäť počkala na dorážku po tom, čo sa Mihálikova delovka odrazila od zadného mantinelu pred bránku, a v presilovke vyrovnal. Potom mohol dostať svoj tím do vedenia Bakoš, pálil z medzikružia priamo do stredu, kde stál pozorný Sanford. V 35. minúte Miklík trafil pravú a následne Vondrka hornú žŕdku. Platilo klasické "nedáš-dostaneš", hneď z protiútoku z prvej prepálil Janusa Plotnikov. Slovan reagoval mohutnou ofenzívou, Bakoš a opäť Šatan mali na dosah vyrovnanie. Na druhej strane Janus vyrazil nebezpečný bekhendový pokus Averina.

Reklama

Slovan v záverečnej tretine pokračoval v ofenzívnom snažení a v 48. minúte sa dočkal zaslúženého vyrovnania. Úradovali "mladé pušky", po zakončení Bakoša zasunul puk bekhendom do odkrytej bránky Daňo. O jeden a pol minúty už domáci viedli, keď si Bližňák našiel odrazený puk a upratal ho do siete – 4:3. Vypredaná aréna hnala svojich miláčikov ďalej a tí sa im odmenili aj piatym zásahom. V 53. minúte tečoval Sersenovu strelu za Sanfordov chrbát Šťastný. Slovan si už v závere víťazstvo ustrážil a mohol tak sláviť trojbodový zisk.

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "V zápase sme dlho nezaslúžene prehrávali. Súperovi pomohla šesťminútová presilovka v prvej tretine, ktorú sme paradoxne dobre ubránili, no v jej závere sme dostali gól. Postupne sme vyrovnali hru a vyrovnali skóre. V druhej tretine prišla zaujímavá situácia, v ktorej platilo pravidlo ‘nedáš – dostaneš’ a namiesto vedenia 3:2 sme prehrávali 2:3. Napriek tomu nás to nepoložilo, dokázali sme zjednodušiť hru a streliť v tretej tretine tri góly. Súhlasím s trénerom hostí, že sme zaslúžene vyhrali."

Miroslav Šatan, útočník Slovana a autor dvoch gólov: "Na tréningoch som sa cítil každým dňom lepšie, konečne som sa aj poriadne vyspal. Pred zápasom som sa cítil dobre. Som rád, že som mohol gólmi pomôcť mužstvu k víťazstvu. Aby sa hráč po dlhšej prestávke dostal do psychickej a fyzickej pohody, potrebuje dať pár nahrávok či streliť gól. Ukázalo sa, že čas, ktorý som venoval príprave, bol na niečo dobrý."

Reklama

Marko Daňo, strelec tretieho gólu Slovana: "Som rád, že sa nám to podarilo dnes otočiť. Diváci nám veľmi pomohli, neustále nás hnali dopredu. Po prvej tretine sme si povedali, že musíme zabrať a tlačiť sa viac do bránky. Padlo nám to tam, konečne sa aj mne niečo odrazilo. Som rád, že som po dlhej dobe skóroval a pomohol tímu k výhre."

Andrej Šťastný, autor piateho gólu Slovana: "Som rád za gól aj za tri body. So Šárkym a Hudym je radosť hrať. Na tabuľku sa síce občas pozerám, no ak chceme živiť našu šancu na play off, musíme ísť od zápasu k zápasu a zbierať body aj naďalej."

Piotr Vorobjov, tréner Lokomotivu: "Gratulujem súperovi k zaslúženej výhre. Jeden a pol tretiny sme hrali dobrý hokej, no potom sa na nás prejavila únava z náročného programu, keď sme hrali piaty zápas v rade vonku. Doplatili sme na to, že máme veľa mladých a neskúsených hráčov."

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 36 21 5 2 8 121:71 75

2. Dinamo Moskva 35 22 2 3 8 109:72 73

3. CSKA Moskva 37 18 5 1 13 91:82 65

4. Dinamo Riga 35 16 7 3 9 93:73 65

5. Donbass Doneck 35 18 4 0 13 87:63 62

Reklama

6. Lev Praha 35 14 6 5 10 89:76 59

7. Medveščak Záhreb 36 14 4 8 10 96:86 58

8. Lokomotiv Jaroslavľ 33 13 4 5 11 60:59 52

—————————————————-

9. Spartak Moskva 34 11 7 3 13 75:78 50

Reklama

10. Atlant Mytišči 33 11 5 3 14 64:73 46

11. Víťaz Podolsk 34 9 5 5 15 68:85 42

12. Severstaľ Čerepovec 34 10 3 5 16 74:92 41

13. SLOVAN BRATISLAVA 33 9 6 1 17 75:98 40

14. Dinamo Minsk 35 9 2 5 19 70:105 36

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy hráčov

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali