Keď sa darí, tak sa darí. Ukrajina bude musieť západným veriteľom vyplatiť 3 miliardy USD do konca roka. Bude na to mať?

Keď sa darí, tak sa darí. Ukrajina bude musieť západným veriteľom vyplatiť 3 miliardy USD do konca roka. Bude na to mať?

Kyjev 4. júla 2019 (HSP/Pravda/Foto:SITA/AP-Efrem Lukatsky)

 

Portál Pravda informuje o tom, že Ukrajina bude musieť na konci roka zahraničným veriteľom so Západu vyplatiť 3 miliardy USD

Na snímke Petro Porošenko

Porošenko a “majdanutá banda”, ktorá sa v roku 2014 dostala k moci pomocou riadenej farebnej revolúcie, zmenili Ukrajinu na nepoznanie. Ukrajina, ktorá začínala v roku 1991 po rozpade ZSSR svoju slobodnú štátnu púť bez zahraničného dlhu (všetky záväzky za bývalé sovietske republiky prebralo Rusko), sa v období, keď bol pri moci Porošenko, dostala na úroveň rozvojových štátov rovníkovej Afriky. To, ako kradli a kradnú ukrajinskí politici, nemá obdobu v civilizovanom svete a v porovnaní s Porošenkom aj aféry nášho exprezidenta sú len drobnými šibalstvami dedinského podvodníka nižšieho rangu.

Reklama

V roku 1991 začínala Ukrajina bez zahraničného dlhu, v roku 1999 predstavoval jej dlh 11,5 mld. USD, v roku 2012 dosiahol výšku 16 miliárd USD, v roku 2015 23 miliárd USD a  v roku 2019 78,24 mld. USD. Od roku 2014 pomáhajú Ukrajine aj slovenskí finanční mágovia a odborníci (Dzurinda, Mikloš), ktorých do krajiny pozval Porošenko a jeho banda.

Ukrajina to je príbeh ekonomického zlyhania. V časoch ZSSR patrila vďaka ťažkému priemyslu a vyspelému strojárstvu k najbohatším a najrozvinutejším častiam ZSSR. Ukázalo sa, že Ukrajinci nie sú schopní prebrať zodpovednosť nad vlastnými osudmi a ich politické elity sú nehorázne skorumpované a morálne sprofanované. Na Ukrajine najlepšie vidieť, že najväčším nepriateľom obyvateľov štátu sú jeho skorumpované politické elity. Na mieste by bolo, keby obyvatelia prinútili politické elity správať sa kultivovane a zodpovedne.

Reklama

Dnes ukrajinská ekonomika padá voľným pádom, HDP Ukrajiny je katastrofálne, životná úroveň neustále klesá, krajina sa čoraz viac podobá na nerozvinuté krajiny rovníkovej Afriky. Úspešne rastie počet banderovcov a neonacistov, ktorí sú presvedčení, že keď pracujú pre USA, sú v bezpečí. Čas však ukáže, ako veľmi sa mýlili. V krajine, kde je sociálne napätie, spoločnosť je polarizovaná a v obehu je dostatok zbraní je len otázkou času, kedy sa začnú veci riešiť radikálne.

Inflácia už vymazala posledné úspory, ktoré Ukrajincom ostali, bez finančných injekcií EÚ by už dnes Ukrajina neexistovala. EÚ už začína vykazovať známky nespokojnosti. Za bordel, ktorý na Ukrajine rozpútala Obamova administratíva musia niesť Európania finančné dôsledky. Ruka v ruke s ekonomickou katastrofou ide aj ukrajinská demografická katastrofa, kto mohol, už z Ukrajiny utiekol.

Ukrajina rýchlo vymiera a produktívne obyvateľstvo Ukrajinu opúšťa, Ukrajinci ako gastarbeiteri drhnú za žobrácke mzdy v krajinách EÚ (katastrofálna je situácia ukrajinských gastarbeiterov najmä v Poľsku) , lepšiu pozíciu majú Ukrajinci, ktorí odišli do Ruska. Porošenko a jeho banda spravili z Ukrajiny priestor nevhodný pre život, Ukrajinci sa dnes dožívajú o 7-10 rokov menej ako Slováci. Pritom v roku 2012 sa odhadovalo, že sa dožívajú len o 5 rokov menej ako Slováci.

Ukrajinci hlasujú nohami a opúšťajú svoju zničenú vlasť. V roku 1991 mala Ukrajina 52 miliónov obyvateľov, v roku 2012 45 miliónov a v roku 2017 42,38 milióna, v roku 2019 sa odhaduje na 40 miliónov Ukrajincov.

Bez pomoci Európy a MMF by už Ukrajina dávno zbankrotovala. Do roku 2013 sa Ukrajine darilo splácať dlhy zahraničným investorom, odkedy  sa dostala k moci Porošenkova banda, možnosti Ukrajiny splácať dlhy zahraničným investorom sa obmedzili. Európania tak doplácajú na aroganciu Američanov, ktorí Ukrajinu vnímajú ako bojisko v hybridnej vojne proti Rusku.

Reklama

Porošenkova banda ako odmenu pre vlastných občanov vypracovala program veľmi tvrdých ekonomických reforiem. Znižuje sociálne výdavky smerom k občanom, liberalizuje ceny energií, zvyšuje dane pre občanov a v rámci reforiem, ako je dobrým zvykom úžerníkov a finančných podvodníkov, pokračuje ďalšia privatizácia (rozumej rozkrádanie vlastnej krajiny v réžii ukrajinských politikov).  Porošenko a jeho banda sa vyhovárajú na konflikt, ktorý kvôli nim vznikol na východe Ukrajiny. Pokiaľ však Ukrajinci nepochopia, že ich hlavným nepriateľom nie sú proruskí separatisti, ktorí Porošenka a nelegitímny prevrat jednoznačne odmietli, ale sprofanované ukrajinské politické elity, zlepšenia svojej katastrofálnej situácie sa nedočkajú.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali