Otrasný prípad. Ilegálna alžírska imigrantka v Paríži znásilnila, mučila a zavraždila francúzske dievča

Otrasný prípad. Ilegálna alžírska imigrantka v Paríži znásilnila, mučila a zavraždila francúzske dievča

Bratislava 19. októbra 2022 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)

 

Podozrivá 24-ročná žena mala opustiť krajinu takmer dva mesiace pred znásilnením a vraždou školáčky Loly, píše REMIX News

Lola
Na snímke okoloidúci kladú kvety na uctenie pamiatky zavraždenej školáčky

Hlavná podozrivá z brutálneho znásilnenia a vraždy 12-ročnej parížskej školáčky známej ako Lola sa zdržiavala vo Francúzsku na základe neplatného povolenia na študentský pobyt a pred takmer dvoma mesiacmi dostala príkaz opustiť krajinu do 30 dní.

Reklama

Podozrivá 24-ročná žena známa ako Dahbia B., ktorá je alžírskou štátnou príslušníčkou, prišla do Francúzska legálne v roku 2016 na základe povolenia na študentský pobyt, uviedla televízia BFMTV. Platnosť jej povolenia však vypršala a 21. augusta ju na francúzskom letisku zadržala pohraničná polícia a vydala jej príkaz opustiť krajinu do 30 dní.

Lolino telo našli v piatok večer v 19. parížskom obvode schúlené v kufri, spútané, s hlbokou ranou na krku a označené nápismi. Podľa pitvy, ktorá sa uskutočnila v sobotu, bola jej smrť spôsobená udusením.

Reklama

Hlavná podozrivá bola v pondelok obvinená z vraždy maloletej sprevádzanej znásilnením; z mučenia alebo barbarských činov. Bola umiestnená do vyšetrovacej väzby.

Televízia BFMTV s odvolaním sa na “niekoľko zdrojov blízkych vyšetrovaniu” informovala o podrobnostiach výpovede, ktorú hlavná podozrivá poskytla úradom, keď bola vo väzbe.

Školáčku Lolu údajne napadla v piatok popoludní, keď ju vzala do bytu svojej sestry, ktorý sa nachádza v tej istej budove ako rodinný dom Loly.

Práve v sestrinom byte bola 12-ročná Lola vystavená znásilneniu a fyzickému násiliu, ktoré vyústilo do jej smrti, a potom bolo jej telo ukryté v kufri.

Podľa francúzskej televíznej stanice podozrivá rozprávala, že na ulici oslovila muža a povedala mu, že má orgány na predaj, ale ten ju rýchlo odmietol.

Reklama

Potom ju údajne spolu s kufrom vyzdvihol mužský priateľ, ktorý ju odviezol do svojho domu v Asnière-sur-Seine. Tento 43-ročný muž, tiež alžírskeho pôvodu, bol v pondelok obvinený z podozrenia zo “zatajenia mŕtvoly” a umiestnený do vyšetrovacej väzby.

Hlavná podozrivá sa neskôr, v piatok večer, vrátila s kufrom do bytu svojej sestry, kde ju sestra vypočula o obsahu kufra. Po odmietnutí odpovedať a následnej hádke žena údajne utiekla z bytu a kufor nechala na dvore budovy; neskôr ho objavil bezdomovec a nahlásil to polícii.

Táto ohavná vražda šokovala svet, informovali o nej svetové médiá a konzervatívne politické špičky vo Francúzsku teraz požadujú obnovenie diskusie o masovej migrácii a hrozbe, ktorú predstavuje pre národnú bezpečnosť.

“Ďalší tajný vrah. Je to šialené. Kým si budú myslieť, že masová imigrácia je pre Francúzsko príležitosťou, tragédie sa budú množiť.” (Marion Maréchalová)

K tragédii sa vyjadrili aj Marion Maréchalová a Marine Le Penová, pričom druhá menovaná vyzvala na ďalšie opatrenia, aby sa hrozná vražda nezopakovala.

Reklama

“Odhalenia o profile ženy podozrivej z masakry malej Loly, o ktorej sme sa dozvedeli, že je v nelegálnej situácii, sú učebnicovým príkladom o nekontrolovanosti nelegálneho prisťahovalectva v našej krajine,” napísala Le Penová na Twitteri. “Diskusia sa musí otvoriť… konečne,” dodala.

Podľa televízie BFMTV bola do väzby vzatá aj sestra hlavnej podozrivej, ako aj bezdomovec, ktorý našiel kufor, ale odvtedy boli prepustení.

Vyšetrovanie prípadného motívu alebo účasti ďalších osôb naďalej prebieha.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:23

Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz pomohol gólom a dvoma asistenciami k triumfu Slavie Praha nad Baníkom Ostrava v 1. kole skupiny o titul v českej lige. Slavia má na konte 75 bodov a v tabuľke je druhá, o bod zaostáva za vedúcou Spartou Praha.

20:10

Labouristický starosta Londýna Sadiq Khan si v sobotu zabezpečil rekordné tretie, po sebe nasledujúce funkčné obdobie a niekoľko mesiacov pred očakávanými všeobecnými voľbami uštedril konzervatívcom ďalšiu porážku.

Sadiq Khan
Znovuzvolený labouristický starosta Londýna Sadiq Khan vystupuje s príhovorom v Londýne
19:58

Taliansky tenista Jannik Sinner sa odhlásil z turnaja ATP v Ríme. Dôvodom nútenej pauzy svetovej dvojky je zranenie bedra, pre ktoré odstúpil v tomto týždni z turnaja ATP v Madride. Stalo sa tak pred plánovaným štvrtkovým duelom štvrťfinále, v ktorom mal byť jeho súperom Felix Auger-Aliassime z Kanady.

19:45

Futbalisti KFC Komárno oslavujú historický postup do najvyššej slovenskej súťaže. Účasť v budúcom ročníku Niké ligy si definitívne zabezpečili sobotným víťazstvom v dueli 28. kole MONACObet ligy na ihrisku Slavoja Trebišov 3:1.

18:45

Rusko pridalo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na svoj zoznam hľadaných zločincov, ukázala v sobotu vládna databáza.

18:33

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu odsúdil útok na svojho spolustraníka a europoslanca Matthiasa Eckeho a uviedol, že takéto útoky predstavujú hrozbu pre demokraciu.

18:06

Berlínska polícia v sobotu oznámila, že otvorila viacero vyšetrovaní po tom, čo musela v piatok zasiahnuť proti propalestínskemu protestu na Humboldtovej univerzite v Berlíne.

Demonštranti na piatkovom proteste kričali kontroverznú frázu: “Od rieky až po more Palestínčania budú slobodní”. Berlínska polícia pritom chce túto frázu klasifikovať ako antisemitskú.

propalestínsky protest
Ľudia sa zhromaždili na propalestínsky protest pred Humboldtovou univerzitou v Berlíne v piatok 3. mája 2024
17:25

Študenti prestížnej univerzity Trinity College v írskom Dubline zabarikádovali hlavný vchod do univerzity a v sobotu zorganizovali protest proti konaniu Izraela v Pásme Gazy. Informovala agentúra AFP.

16:50

Dráma o utečencoch “Ja kapitán” režiséra Mattea Garroneho sa v piatok večer stala tohtoročným hlavným víťazom talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello).

Matteo Garrone
Taliansky režisér Matteo Garrone (vpravo) stojí na pódiu počas ďakovnej reči na 69. ročníku talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello) v Ríme
16:23

Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika.

16:09

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas dorazila v sobotu do Káhiry na rokovania o možnom prímerí v Pásme Gazy, v rámci ktorého by mohli byť do Izraela vrátaní aj niektorí rukojemníci, uviedol pre agentúru Reuters nemenovaný zdroj z Hamasu. Podľa egyptských zdrojov by na rokovaniach mal byť prítomný aj riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns.

15:58

Dánska spoločnosť Pandora, najväčší producent šperkov na svete, oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb o viac než desatinu a prevádzkového zisku o takmer pätinu. Podporil ju najmä kľúčový americký trh, na ktorom zvýšila podiel. Spoločnosť zároveň prekonala očakávania trhov a v reakcii na vývoj na začiatku roka zlepšila prognózu vývoja tržieb za celý rok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali