Hossa: “Odľahlo mi, že som dal gól”

Hossa: “Odľahlo mi, že som dal gól”

New York 23. novembra 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Hossa skóroval prvýkrát od 30. októbra a gólovo sa presadil po deviatich dueloch. 

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa explodoval štyrmi bodmi v nočnom zápase zámorskej NHL, v ktorom jeho Chicago prevalcovalo v Edmontone Oilers 7:1. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára asistoval pri prvom, treťom a štvrtom góle hostí, piaty sám strelil v presilovke. Hossa má v tejto sezóne na konte 3 góly a 12 asistencií.

Reklama
Na snímke slovenský hokejový útočník tímu NHL Chicago Blackhawks' Marián Hossa

Hossa skóroval prvýkrát od 30. októbra a gólovo sa presadil po deviatich dueloch. V 23. minúte dorazil puk zblízka do bránky, zvýšil na 5:0 a vyhnal Bena Scrivensa z bránky Oilers. Po góle dvihol Hossa ruky smerom hore na znak úľavy. “Som rád, že som dal konečne gól, odľahlo mi. Na ľade som sa však cítil dobre, hral som svoju hru a preto som sa veľmi netrápil tým, že som nedával góly. V každom prípade to však je príjemný pocit,” povedal zámorským médiám Hossa, ktorý predtým asistoval pri troch góloch. Blackhawks na ľade jasne dominovali, v 24. minúte viedli už 6:0 a o ich víťazstve bolo rozhodnuté. “Dnes sme bavili hokejom. V ofenzíve nám všetko vychádzalo a podali sme skvelý výkon,” dodal Hossa po treťom víťazstve Blackhawks v rade. Edmonton aj s Martinom Marinčinom v zostave prehral šiesty zápas za sebou. Mladý slovenský obranca zaznamenal dva mínusové body.

Darí sa New York Islanders, ktorí zdolali doma Pittsburgh 4:1. K triumfu priviedol domácich, ktorí vyrovnali 28 bodmi práve lídra Metropolitnej divízie Penguins, Jaroslav Halák 27 úspešnými zákrokmi. Slovenský brankár zaznamenal svoj šiesty triumf za sebou. Piatu asistenciu v sezóne zaknihoval slovenský obranca Ľubomír Višňovský, po ktorého strele dal Anders Lee víťazný gól. Islanders zdolali Pittsburgh druhýkrát v priebehu dvoch dní, keď v noci na sobotu triumfovali na súperovom ľade 5:4 po nájazdoch a ťahajú sériu troch víťazných zápasov. Pred zápasom si “ostrovania” uctili člena Siene slávy, bývalého brankára Billyho Smitha, ktorý 1980 – 1983 priviedol tím k štyrom Stanley Cupom za sebou a potom videla vypredaná aréna Nassau Coliseum víťazstvo svojich miláčikov. Penguins síce dlho viedli zásluhou Jevgenika Malkina, ale domácim sa v závere druhej časti podarilo vyrovnať a v tretej tretine už skórovali len oni. V závere fanúšikovia skandovali “prvé miesto, prvé miesto!, Islanders prežívajú najlepší štart od sezóny 1987/88. “Atmosféra bola neuveriteľná, diváci boli našim hnacím motorom,” povedal pre zámorské médiá tréner John Capuano. V meste vládne nadšenie z výkonov Islanders, ale kapitán John Tavares krotí vášne. “Do konca základnej časti zostáva 62 zápasov. Sezóna je dlhá, tešiť sa môžeme až vtedy, keď budeme mať po 82 zápasoch miestenku do play off,” povedal autor posledného gólu v zápase. Islanders v oboch dueloch udržali na uzde Sidneyho Crosbyho, ktorý si nepripísal ani jeden kanadský bod.

Reklama

Hokejisti Detroitu prehrali v Toronte 1:4, hoci sa do listiny strelcov opäť zapísal slovenský útočník Tomáš Tatar. Pre mladého Slováka to bol deviaty gól v ročníku a piaty v posledných piatich zápasoch, v ktorých nazbieral sedem kanadských bodov. Tatar v 31. minúte vyrovnal na 1:1, keď sa pri mantineli rýchlo postavil po bodyčeku českého obrancu Romana Poláka, dostal sa do streleckej pozície a po výbornej prihrávke Xaviera Ouelleta, ktorý zaznamenal svoj prvý bod v kariére, prekonal Jonathana Berniera. Polák sa po zrážke s Tatarom nepostavil a duel nedohral. Pri kontakte mu ostal pod slovenským útočníkom členok a klub jeho stav označil za zranenie dolnej časti tela. Detroitu Tatarov gól nestačil, pretože k jeho formácii s Rileym Sheahanom a Justinom Abdelkaderom sa ďalšie nepridali. “Boli opäť výborní. Vybojovali veľa pukov a boli nebezpeční. Tatar má skvelú formu, vie sa dostať do šance a Abdelkader so Sheahanom na neho robia. Ak však chceme uspieť, tak musia skórovať aj ďalšie útoky,” povedal brankár Jimmy Howard. V drese domácich sa predstavil Richard Pánik, bodovo sa ale za 6 minút a 17 sekúnd na ľade nepresadil. Nebodoval ani ďalší útočník Red Wings Tomáš Jurčo.

Carolina prehrala v Colorade 3:4, slovenský obranca Hurricanes Andrej Sekera strávil na ľade vyše 26 minút, ale nebodoval. V prvej tretine si nešťastne zrazil korčuľou do vlastnej bránky nahodenie Zacha Redmonda. Napriek tomu viedli Hurricanes v 17. minúte 3:1, keď sa prvýkrát v sezóne presadil český útočník Andrej Nestrašil, ktorý prišiel nedávno v Detroitu. V bránke Avalanche spravil tréner Patrick Roy zmenu a Reta Berru nahradil Calvin Pickard. Tento moment bol kľúčový v celom zápase, pretože Pickard chytil všetky strely súpera a napokon sa tešil z prvého víťazstva v kariére. Colorado v 55. minúte vyrovnalo zásluhou veterána Jaroma Iginlu a 1:35 pred koncom tretej tretiny rozhodol obranca Zach Redmond. Iginla skóroval po 12 zápasoch, pridal aj asistenciu a v historických tabuľkách sa s 1179 bodmi dotiahol na 48. Sergeja Fiodorova.

Obhajca Stanleyho pohára Los Angeles Kings prehral v Dallase 4:5, slovenský útočník Marián Gáborík nebodoval a do štatistík si zapísal mínusový bod. Pred zápasom pogratulovali Stars Mikovi Modanovi za jeho uvedenie do Siene slávy a potom sa pustili do “kráľov”. V úvode druhej tretiny viedli už 4:0, keď brankár Kari Lehtonen včas vyšiel z bránky pred dobiedzajúcim Gáboríkom, prihrávkou cez celé klzisko poslal do sóle kanoniera Tylera Seguina a ten strelil svoj 15. gól v sezóne. Domáci viedli po góle obrancu Jasona Demersa, ktorý debutoval v tíme po výmene zo San Jose, 5:2, ale v závere sa ešte o výsledok strachovali. Kings znížili na rozdiel jedného gólu a mali v závere tlak. Proti vyrovnaniu však bol Lehtonen, ktorý čelil 41 strelám hráčov LA. Prvou hviezdou zápasu bol útočník Dallasu Jamie Benn, ktorý strelil dva góly a na jeden prihral.

Veľmi zaujímavý záver duelu videli v Nashville, kde Florida vyrovnala dvomi gólmi v poslednej minúte tretej tretiny. V čase 59:17 znížil na 1:2 svojim prvým gólom v NHL Rocco Grimaldi a o ďalších 12 sekúnd poslal duel do predĺženia Nick Bjugstad. V nájazdoch napokon vyhrali domáci Predators, keď jediným úspešným strelcom bol v 4. sérii Filip Forsberg. Nashville v zápase dominoval, keď na strely vyhral 50:30. Skúsený brankár Floridy Roberto Luongo zaznamenal 48 zákrokov. “Celý zápas sme boli lepším tímom, ale v závere sme dostali dva smolné góly. Našťastie sme nakoniec vyhrali, zaslúžili sme si to,” povedal Forsberg. V drese “panterov” dohral 14:08 minúty Tomáš Kopecký, ale nebodoval. V 18 dueloch má slovenský útočník bilanciu 0+3.

Buffalo vyhralo tretí zápas za sebou, keď v zápase s Washingtonom žiaril brankár Jhonas Enroth. Švédsky gólman pustil zo 44 striel za chrbát len pokus Matta Niskanena a výraznou mierou sa zaslúžil o víťazstvo 2:1. “Ja neverím na šťastie. Víťazstvo sme si odpracovali, sme tím, ktorý sa nikdy nevzdáva,” povedal tréner Sabres Ted Nolan. O víťazstvo sa zaslúžil aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý hral takmer 19 minút a zaznamenal plusový bod.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:46

Mrazy, ktoré v poslednom týždni zasiahli Česko, boli pre pestovateľov ovocia fatálne. Odhadom už bolo zničených približne 100.000 ton ovocia a škoda v tejto chvíli presahuje miliardu korún (takmer štyri milióny eur). Pamätníci podľa českého ministra poľnohospodárstva Marka Výborného hovoria o najhoršej situácii za posledných sto rokov.

11:37

Thajské úrady varovali vo štvrtok pred novou vlnou horúčav, v dôsledku ktorých v tejto krajine prišlo od začiatku roka o život už najmenej 30 ľudí.

Extrémne horúčavy sa očakávajú v metropole Bangkok, ale aj na severe a severovýchode kráľovstva. V hlavnom meste už v stredu teploty dosahovali 40,1 stupňov Celzia, pričom obdobné hodnoty sa očakávajú aj vo štvrtok.

11:23

Viac ako 90 osôb zadržali v stredu počas propalestínskych protestov v areáli University of Southern California (USC) v Los Angeles.

Zadržaní boli z dôvodu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, napísala tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Dodala, že pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam.

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali