Hossa asistoval, Chicago vyrovnalo stav série s Tampou na 2:2

Hossa asistoval, Chicago vyrovnalo stav série s Tampou na 2:2

Chicago 11. júna 2015 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Charles Rex Arbogast)

 

Marián Hossa prispel asistenciou k výhre

Slovenský hokejista Marián Hossa prispel vo štvrtom finále play off zámorskej NHL asistenciou k výhre Chicaga nad Tampou Bay 2:1. Blackwahks vyrovnali stav série na 2:2.

Reklama
Na snímke hráči Chicaga Blackhawks Duncan Keith (2), Marcus Kruger (16), Marián Hossa a brankár Corey Crawford sa tešia po víťazstve 2:1 nad Tampou Bay Lighting
Na snímke hráči Chicaga Blackhawks Duncan Keith (2), Marcus Kruger (16), Marián Hossa a brankár Corey Crawford sa tešia po víťazstve 2:1 nad Tampou Bay Lighting

Hossa sa podieľal na prvom góle Jonathana Toewsa, o triumfe “jastrabov” rozhodol v 47. minúte strelou bekhendom Brandon Saad. Finálová bitka o Stanleyho pohár pokračuje v noci na nedeľu piatym duelom, ktorý sa hrá na Floride.

 

Reklama

Štvrtý zápas finále play off NHL o Stanleyho pohár:

CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 27. Toews (Sharp, HOSSA), 47. Saad (Kane) – 32. Killorn (Filppula, Stamkos). Rozhodcovia: O’Halloran, Sutherland – Heyer, Racicot, vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 19:25, 22.354 divákov.

/stav série 2:2/

Chicago: Crawford – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Timonen, Van Riemsdyk, Oduya – HOSSA, Toews, Saad – Kane, Richards, Versteeg – Teräväinen, Vermette, Sharp – Shaw, Krüger, Desjardins.

Reklama

Tampa: Vasilevskij – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle, Nesterov – Stamkos, Filppula, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan, Paquette, Brown – Morrow, Boyle

Slovák v zápase:

MARIÁN HOSSA – minutáž 21:01, 0 gólov, 1 asistencia, +/- +1, 2 strely, 0 tr. minút.

 

Finálová séria je veľmi vyrovnaná

Reklama

Tampa nastúpila bez zranenej brankárskej jednotky Bena Bishopa, ktorý nedohral druhý zápas série a v treťom chytal so sebazaprením. Šancu dostal 20-ročný ruský mladík Andrej Vasilevskij, ktorý zaznamenal 17 zákrokov a inkasoval dva góly. Napriek prehre ho tréner Jon Cooper pochválil. “Dokázal, že má na túto súťaž. V jeho veku je to veľmi pozoruhodné,” povedal Cooper zámorským médiám. Bishop nebol ani na striedačke, ale podľa kouča sa ešte do série vráti. Rusovi kryl chrbát 22-ročný Lotyš Kristers Gudlevskis. Vasilevskij sa stal štvrtým najmladším brankárom v NHL, ktorý nastúpil vo finále od začiatku a najmladším od Patricka Roya v roku 1986. “Na tlak som zvyknutý, nebol som vôbec nervózny,” povedal Vasilevskij. V prvej tretine boli lepší hostia, ktorí vyhrali na strely 9:2 a viackrát nebezpečne ohrozili bránku Blackhwaks. Domácich však držal výborný Corey Crawford. Do druhej časti vstúpili “jastrabi” podstatne lepšie a dostali Tampu pod tlak. V priebehu jednej minúty trafili žrď Marcus Krüger a Patrick Sharp, no o pár sekúnd sa už Blackhawks dočkali zaslúženého gólu. Na modrej sa zmocnil puku Hossa, švihom ho poslal smerom na bránku, kde sa od Sharpa dostal na hokejku Jonathana Toewsa a ten prelomil streleckú smolu vo finále. Kapitán Chicaga dal svoj 10. gól v play off, ale prvý v tejto sérii. “Blesky” však o päť minút vyrovnali. Obrana domácich zabudla na voľného Alexa Killorna, ktorý po skvelej nahrávke Valtteriho Filppulu spoza bránky strelil svoj 9. gól v play off.

Hrdinom Chicaga sa napokon stal 22-ročný útočník Brandon Saad, ktorý v 47. minúte rozhodol o dôležitom víťazstve. Po buly v útočnom pásme sa dravo natlačil pred bránku a napokon aj so šťastím dostal puk bekhendom medzi Vasilevského betóny. “Mal som šťastie. Videl som trochu priestoru pred bránkou a tak som tam vletel, aby som spravil chaos. Brankár mi puk vypichol, ale nejako som si ho posunul nohou späť na hokejku a prešlo to dnu. Som veľmi šťastný,” povedal o svojom ôsmom zásahu zámorským médiám Saad. Asistenciu pri víťaznom góle zaznamenal Patrick Kane, ktorý v prvých troch kolách play off nazbieral 20 bodov, ale na prvý vo finále čakal až doteraz. Tampa v závere odvolala brankára a nechýbalo veľa, aby sa v sérii prvýkrát predlžovalo. Dve obrovské šance spálil kapitán Steven Stamkos, pri prvej už zakončoval do prázdnej bránky, ale do strely mu vložil hokejku Brent Seabrook a puk tečoval tesne vedľa bránky. “Táto prehra veľmi mrzí. Začali sme dobre, boli sme lepší, myslel som, že to dáme. Musíme sa znova nakopnúť a v domácom prostredí pred našimi fanúšikmi vyhrať,” povedal Stamkos.

Finálová séria je veľmi vyrovnaná. Všetky štyri úvodné zápasy rozhodol jeden gól, čo sa naposledy stalo v roku 1968. “Stretli sa dva tímy, ktoré hrajú veľmi dobrý hokej. V zápasoch je veľa šancí, diváci sa majú na čo pozerať a myslím, že sa bavia. Tento zápas sme síce prehrali, ale nemôžem povedať nič zlé na našu hru,” povedal švédsky obranca Lightning Anton Stralman. “Je jedno akým spôsobom sme vyhrali, dôležité je, že sme to dokázali a vyrovnali sériu,” povedal Kane. Tréner Joel Quenneville velebil najmä svojho brankára. “Nazvime to víťazstvom brankára. Dnes bol naozaj skvelý,” povedal tréner “Hawks” pre tsn.ca. V prospech Chicaga hovorí historický fakt. Blackhawks od príchodu Kanea, Toewsa a Quennevilla nikdy neprehrali sériu play off, ktorá bola po štyroch zápasoch vyrovnaná 2:2.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali