Havran: Pošlite Kuffu do cirkusu!

Havran: Pošlite Kuffu do cirkusu!

Bratislava 29. júna 2018 (HSP/Foto:PrintScreen)

 

„Ešte stále ho niektorí obhajujú tým, že pomáha bezdomovcom a feťákom, že má vlastne dobré srdce – zobral si ich k sebe domov a tam sa z nich určite stanú noví ľudia. A vraj je veľmi zbožný a vraj to iba občas preženie, ale netreba ho brať až tak vážne a hľadieť naňho prísne, lebo však, kto z nás je bez viny, nech hodí kameňom.“ Takto začína svoj článok komentátor denníka SME Michal Havran ml, týkajúci sa kňaza Mariána Kuffu a pokračuje, „u hentoho, samozrejme, platí, kto do nás jedným, my doňho dvoma, ale to je celkom iná teológia.“

Na snímke vľavo Marián Kuffa a Michal Havran

Kuffa podľa neho skončil už predtým, kvôli svojim apokalyptickým blábolom o Istanbulskom dohovore a ešte predtým, hlúposťami o genderovej diktatúre.

Reklama

„Toto nie je kresťanstvo. Toto nie je kresťanstvo. Toto nie je kresťanstvo. Toto sú psychotické interpretácie textov človeka, ktorý text nečítal a nepoznal, napriek tomu sa stal ikonou autentického katolicizmu. V skutočnosti pôsobí ako vyšinutý metafyzický predátor, ktorý nenávidí svet, nenávidí ľudské spoločenstvo, štylizuje sa do polohy Jána Krstiteľa a každý deň vyvoláva v mnohých veriacich ľuďoch pocit, že to, čo hovorí, nie je viera našich spoločenstiev a našich farností, ale šialená póza potulného kazateľa z konca renesancie pripravujúca ľudí na skorý Kristov návrat.“ Píše Havran a pokračuje:

„Kuffa používa jazyk náboženského teroru, vyjadruje sa ako al-Bagdádí, má zjavné modloslužobné praktiky, ako to ukázala príhoda s bábikou v parlamente.

Reklama

A ako to už býva zvykom, nikto ho nezastaví, pričom jeho reči sú rovnako toxické a hlúpe ako u sektárov, kompromitujú veriacich a tento Blaha slovenského katolicizmu utvrdzuje svojich poslucháčov v iracionálnom vnímaní sveta, udržiava ich v zovretí teroru a úzkosti, pripravuje ich na blízky koniec“.

„Tak hádam ma nejakých nadriadených, niekoho kto mu môže dohovoriť, alebo mu rovno povedať, nech s tým prestane“, nádeja sa Havran, že po udaniach u nadriadených stiahne cirkev Kuffu ako Billa Zem a vek z pultu.

Havran by chcel dať podnet aj na preverenie jeho takzvanej sociálnej práce, pretože podľa neho existuje podozrenie, že Kuffa zneužíva sociálnu mizériu a závislosti svojich klientov na to, aby im vymýval mozog nezmyslami.

Ďalej Havran varuje, že nie je možné, aby tento človek dostával priestor, ktorý ma ako oficiálny predstaviteľ svojho zamestnávateľa, pretože jeho pôsobenie znemožňuje akúkoľvek vecnú diskusiu o postavení nielenže LGBTI, ale aj žien, mužov, deti, ktoré si tento čudný človek dovoľuje karhať, liečiť ponaúčať alebo im požehnávať.

Nie je možné, aby sa súčasný európsky katolicizmus, ktorého je ten slovensky súčasťou, prejavoval verejne takýmto zahanbujúcim spôsobom.

Reklama

“Ľudia sa z neho síce smejú, no Kuffov vplyv na farnosti, miesta, kde ho pozývajú, spôsob ako o ňom rozprávajú a vyrábajú z neho hviezdu bude mat na spoločnosť fatálne následky“. Havran vidí nebezpečenstvo v tom, že v dôsledku ticha cirkevných predstaviteľov sa diskusia na závažné témy uberá nesprávnym smerom. „Cirkevne kruhy sa síce môžu cítiť spokojné s tým, že prenechali komunikáciu týchto názorov okrajovým bláznom, no jedného dňa sa okrajoví blázni stanú cirkevnými predstaviteľmi a na volanie po dedičstve Marcela Strýka a iných osvietených katolíkov už bude neskoro. Kuffa je vaša hanba, dajte ho do cirkusu“.

Na Havranov článok medzi prvými zareagoval sekretár Konferencie biskupov Slovenska Anton Ziolkovský:

Kritizovať možno kohokoľvek, no M. Havran sa vo svojom dnešnom komentári z M. Kuffu arogantne a bez štipky elementárnej úcty vysmial. Môj spolubrat v kňazskej službe M. Kuffa nechodí na školenia o komunikácii a nemá PR manažéra. Niektoré veci, ako každý z nás, občas nedomyslí. Maroš však ohlasuje pravdu, o ktorej jeho Cirkev stále hovorí. Život treba chrániť od počatia. Genderová ideológia je hrozbou pre naše rodiny a krajinu. To nie sú nijaké konšpirácie. Preto sa chcem Maroša zastať.

Maroš Kuffa totiž buduje, nie rúca. Dáva dokopy ľudí na okraji spoločnosti, pomáha matkám v núdzi, povzbudzuje ľudí k životu viery na kázňach a v spovedniciach. Upozorňuje na ideológie, ktoré ohrozujú naše rodiny. Je hodnoverným svedkom evanjelia. Jeho dielo je požehnané. Má nezvyčajnú odvahu. Dobro, ktoré vzišlo cez jeho pôsobenie, nie je možné ukryť.

Havran sa z neho môže arogantne vysmiať. Na jeho povýšenecký sebastredný štýl sme už zvyknutý. Jeho postoj však ani štipku neuberá z Marošovho kňazského svedectva. Skôr naopak. Modlím sa za oboch. A Marošovi prajem, aby nás ešte veľakrát v dobrom ako Boží muž prekvapil.

Reklama

 

Anton Chromík, predstaviteľ organizácie Aliancia za rodinu a právnik sa k Havranovmu článku vyjadril takto:

Asi je zbytočné reagovať na Havrana, jeho extrémna nenávisť. Myslím, že orgány činné v trestnom konaní by mali posúdiť, či  prekročila trestnoprávne hranice podnecovania k náboženskej nenávisti a nejde o verejné hanobenie náboženského vyznania.

Havran sa vysmieva Kuffovi pre úctu k obrazom Božej matky a soške malého Ježiška (zobrazeného vo veku blízkom deťom, ktoré boli potratené).

Nebudem pľuť na fotku Havranovej matky, lebo by som tým ukázal neúctu k jeho matke. Jeho matka si zaslúži úctu, minimálne preto, lebo nepodstúpila potrat a darovala mu život.  Rovnako ani on by nemal slovne pľuť na obrazy Božej matky. Havran nám však dokázal, že stále platí biblické slovo: “Nehádžte perly sviniam”. To bol jeden z dôvodov, pre ktorý sme uprednostnili pri tichých zhromaždeniach Nemý výkrik pred parlamentom iba svoju tichú prítomnosť. Ak ste tam boli, mohli ste to ticho počuť.

Všetci slušní ľudia na Slovensku určite budú súhlasiť, že ak by bol Ján Kuciak či Henry Acorda mladší, ani tak by nikto nemal právo ich  zavraždiť. Ani keby mali len necelých dvanásť týždňov. Nikto z nás nedostal právo zabíjať.

 

Štefan Harabin, navrhnutý ako kandidát národných a kresťanských síl na prezidenta:

Na rozdiel od kňaza Kuffu, ktorý je nositeľom filozofie života, je pán Havran hlásateľom neotrockistickej liberálnej diktatúry, agendy LBGTI a gender ideológie, z ktorých nevzniká ľudský život ani pokračovanie rodiny ako základnej bunky spoločnosti a štátu.

Pán Kuffa nielen káže o kresťanskej morálke, ale podľa nej aj reálne žije a pomáha ľuďom v núdzi a utrpení. Túto misiu robí úprimne na podklade kresťanského presvedčenia a z lásky k blížnemu, bez toho aby vôbec čo i len pomýšľal na odmenu. Tu je prítomný ďalší diametrálny rozdiel  s pánom Havranom, ktorý práve a len za Judášske  peniaze ako mediálny sektár šíri iba jediný Sorosom povolený názor na rodinu, spoločnosť a štát. Za tie isté peniaze pritom bezdôvodne špiní aj kňaza Kuffu.

Reklama

V živote, ale nie je vylúčené nič. Ani to, že pán  Havran raz bude napokon v Žákovciach u pána Kuffu hľadať pomoc. Nepochybujem ani na sekundu, že kňaz Kuffa ho určite kresťansky prichýli.

Tragédia pána Havrana je aj v tom, že pán Kuffa má bez najmenších pochybnosti pravdu, pokiaľ tvrdí, že Istanbulský dohovor je zjavne v rozpore s našou Ústavou.

Ak by tvrdenia kňaza Kuffu o Istanbulskom dohovore nezodpovedali právnej realite, Slniečkári na čele s pánom Havranom by už dávno podali na neho trestné oznámenie.

V prípade, že by mi slovenskí občania v prezidentských voľbách dali dôveru, tento dohovor by som v pozícii hlavy štátu ako prvý okamžite bez výhradne vypovedal.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali