Hádzaná: Slováci prehrali dôležitý duel v Rumunsku, Heister: Sklamali sme (3)

Hádzaná: Slováci prehrali dôležitý duel v Rumunsku, Heister: Sklamali sme (3)

Bukurešť 3. novembra (TASR) – Slovenskí reprezentanti v hádzanej prehrali v nedeľu v dôležitom stretnutí kvalifikácie MS 2015 na palubovke najväčšieho konkurenta v 2. skupine Rumunska vysoko 24:32.

Po triumfe v hale Dinama v Bukurešti vedú Rumuni po dvoch kolách tabuľku s plným počtom štyroch bodov a výrazne si tak posilnili šance v boji o jedinú postupovú miestenku do budúcoročnej kontinentálnej baráže o svetový šampionát v Katare. Slováci majú na konte zatiaľ dva body za domácu výhru nad outsiderom z Cypru.

Zverenci trénera Zoltána Heistera sa najbližšie v kvalifikácii MS predstavia 2. januára 2014 na pôde Talianska.

Reklama

2. kolo prvej fázy kvalifikácie MS 2015 hádzanárov – 2. skupina:

Bukurešť:

Reklama

Rumunsko – Slovensko 32:24 (14:10)

Najviac gólov Rumunska: Mihalcea 8/7, Simicu 6, Talas a Asontalei po 4. Zostava a góly SR: Štochl, Paul – Straňovský 2, Hruščák 7, Tarhai 4, Laho, Szücs 1, Kopčo, Kukučka 1, Adamčík 4, Antl 2/1, Ďuriš, Rábek, Urban 1, Vallo, Volentics 2/1. Rozhodovali: Schulze, Tönnies (obaja Nem.), vylúčení: 6:6, 7m hody: 7/7 – 3/2, 2000 divákov.

Prvý polčas Slovákom vôbec nevyšiel podľa predstáv, hoci skóre otvoril Urban a hostia vďaka agresívnej obrane i zákrokom gólmana Štochla prvýkrát inkasovali až po piatich minútach. Potom ale súper dvakrát udrel v presilovke a ďalšie dva rýchle protiútoky už znamenali vedenie Rumunov 4:1. Na slovenskej strane síce kontroval "delovkami" Tarhai, no domáci si v prvom dejstve stále udržiavali dvoj až trojgólový náskok. Slovenská ekipa doplácala na časté vylúčenia i zbytočne straty lôpt, navyše Rumunov podržal aj brankár Popescu. Hostia síce v 23. minúte znížili na 7:8, ale súper vzápätí znova odskočil na 10:7 a do kabín si niesol dokonca štvorgólový náskok.

Rumuni nepoľavili ani po zmene strán – v 32. minúte svietil na ukazovateli skóre už stav 16:11 a o chvíľu neskôr náskok domácich narástol po troch premenených sedmičkách z ruky Mihalceu za sebou už na 20:13. Slováci ale odpovedali šnúrou štyroch gólov v priebehu 169 sekúnd a za stavu 20:17 v 40. minúte domáci kouč musel "lavínu" hostí zastaviť oddychovým časom. Slováci ešte dokázali znížiť na dvojgólový rozdiel, štvrťhodinu pred koncom ale Rumuni opäť viedli 23:19. Hostí síce ešte držal nad vodou ich najlepší strelec Hruščák, ale slovenské trápenie pokračovalo a dokonca prehrali aj svoju presilovku o dvoch hráčov. Rumuni nevýrazný výkon trestali, päť minút pred koncom viedli už o osem gólov 30:22 a pripísali si nečakane hladké víťazstvo.

Reklama

Zoltán Heister (tréner SR): "Dnes sme sklamali a ťažko na to nájsť vysvetlenie. Aj najskúsenejší hráči robili v rozhodujúcich chvíľach školácke chyby, súperovi sme veľakrát zlou prihrávkou doslova darovali loptu. Nepomáhali ani striedania a tak sme vysoko prehrali. V druhom polčase sme sedemgólové manko stiahli na dva, ale potom sme opäť zlyhali. Rumuni určite nie sú o toľko lepší, no chybami sme ich vždy posadili na koňa. Teraz sa musíme dať dokopy a v januári sa pokúsiť Rumunov podobne vysoko zdolať doma, hoci to nebude jednoduché."

Juraj Jurajov (asistent trénera SR): "Nehovorí sa mi po takomto výsledku ľahko, dnes sme nepodali optimálny výkon. Robili sme zbytočne veľa technických chýb, navyše nám nefungovala podľa predstáv ani obranná fáza. Zbytočne sme si komplikovali situáciu, najmä keď sme v druhom polčase znížili na rozdiel dvoch gólov. Myslím si, že Rumuni do toho pred domácim publikom dali viac srdca a vyhrali až o osem gólov. Je to síce dosť, ale určite sa nevzdávame a v domácej odvete s nimi sa pokúsime toto manko zmazať. Každý zápas je iný a som presvedčený, že sa nám to môže podariť."

Reklama

Ďalší zápas 2. kola:

nedeľa, 18.00 h – Nikózia:

Cyprus – Taliansko

Tabuľka:

1. Rumunsko 2 2 0 0 55:46 4

2. SLOVENSKO 2 1 0 1 59:46 2

3. Taliansko 1 0 0 1 22:23 0

4. Cyprus 1 0 0 1 14:35 0

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalší hlas

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali