Hádzaná: Prešov v skupine so Szegedom i Nantes, Hlohovec má Füchse – program (4)

Hádzaná: Prešov v skupine so Szegedom i Nantes, Hlohovec má Füchse – program (4)

Viedeň 5. decembra (TASR) – Hádzanári úradujúceho slovenského majstra Tatrana Prešov sa v C-skupine hlavnej fázy Pohára EHF stretnú s maďarským Szegedom, francúzskym Nantes a švédskym Kristianstadom. Vicemajstrovská Sporta Hlohovec narazí v D-skupine na organizátora finálového turnaja Füchse Berlín, rumunský tím HCM Constanta a francúzsky Chambery.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF), pri ktorom bol Tatran nasadený v druhom a Sporta vo štvrtom výkonnostnom koši. Tímy z jednej krajiny sa nemohli spolu stretnúť v skupine. Medzi šestnástkou najlepších tímov Pohára EHF má Slovensko rovnako ako Nemecko, Maďarsko a Švédsko dvojnásobné zastúpenie, Francúzsko reprezentujú ešte tri kluby.

Tatran sa v skupine môže tešiť na Pick Szeged s dvojicou slovenských legionárov brankárom Michalom Tóthom a Františkom Šulcom. Szeged v tomto ročníku maďarskej ligy ešte nestratil ani bod. HBC Nantes je vo francúzskej lige momentálne piaty a je vlaňajším finalistom Pohára EHF, švédsky IFK Kristianstad je iba druhú sezónu na európskej scéne a vo švédskej elitserien sa teraz delí o prvé miesto. "Nie som spokojný, ale musíme to brať tak ako to je. Určite sme mohli dostať prijateľnejšiu skupinu, ale žreby nám príliš neprajú a aj tentoraz máme veľmi silných súperov," reagoval pre TASR tréner Tatrana Peter Hatalčík. "Szeged ja osobne tipujem možno aj na víťaza celej súťaže, Nantes je tradičný zástupca silnej francúzskej ligy a Kristianstad je na špici vo Švédsku. Prešovský divák sa má na čo tešiť, my to budeme mať ťažké, ale pôjdeme od zápasu k zápasu a pobijeme sa o čo najlepšie výsledky."

Sporta Hlohovec sa ako jediný zo 16 tímov musel do skupiny "prehrýzť" až tromi kvalifikačnými kolami. Najväčším favoritom v D-skupine bude aktuálne druhý tím nemeckej bundesligy Füchse Berlín, štvrtý celok Ligy majstrov zo sezóny 2011/2012. Rumunský majster HCM Constanta vedie bez prehry tabuľku domácej najvyššej súťaže, francúzsky Chambery Savoie Handball je v tamojšej D1 síce až ôsmy, ale v uplynulých sezónach bol pravidelným účastníkom LM. "Som rád, že to takto dopadlo, čakajú na nás mimoriadne zaujímavé konfrontácie. Spokojnosť," zhodnotil mená súperov kouč Sporty Martin Lipták. "My sme už postupom do skupiny dosiahli veľký úspech, zviditeľnili sme sa na európskej scéne a teraz už nemáme veľké oči. K Füchse Berlín toho netreba veľa hovoriť, pre mňa je tento súper o to pikantnejší, že tam mám bývalých zverencov z českej reprezentácie Štochla a Horáka. Constanta má tiež veľmi dobré mužstvo a Chambery hrá pravidelne o špičku francúzskej ligy. My sa budeme snažiť, aby sme od nich nedostávali ‘výprasky’ a tešíme sa na tri veľké a atraktívne domáce súboje pre našich fanúšikov."

Reklama

Skupinová fáza súťaže je na programe od 8. februára do 30. marca. Hrať sa bude v štyroch štvorčlenných skupinách systémom každý s každým doma a vonku, do aprílového štvrťfinále postúpia po dva najvyššie umiestnené tímy. Ak Füchse Berlín vyhrá svoju skupinu alebo bude jedným z trojice najlepších z druhých miest, pôjde ako organizátor priamo na finálový turnaj. V tomto prípade sa budú hrať iba tri štvrťfinálové duely a najhorší tím z druhých miest v súťaži skončí.

Pohár EHF vyvrcholí 17. a 18. mája finálovým turnajom so štyrmi účastníkmi v domovskom stánku nemeckého Füchse Berlín – hale Maxa Schmelinga s kapacitou 9000 divákov

Reklama

Tatran Prešov sa predstavil v skupinovej fáze Pohára EHF aj v uplynulej sezóne, v B-skupine mu v konkurencii nemeckého giganta Rhein-Neckar Löwen, dánskeho KIF Kolding a ukrajinského Motoru Záporožie po troch výhrach v šiestich dueloch tesne ušiel postup do štvrťfinále. Pre Sportu Hlohovec to bude historicky premiérová účasť v tejto fáze súťaže.

Žreb skupinovej fázy Pohára EHF:

A-skupina: TSV Hannover-Burgdorf (Nem.), Reale Ademar Leon (Šp.), Lugi HF (Švéd.), Csurgói KK (Maď.)

B-skupina: Montpellier Agglomeration HB (Fr.), Skjern Haandbold (Dán.), HC Zomimak-M Strumica (Mac.), Sporting CP Lisabon (Port.)

Reklama

C-skupina: Pick Szeged (Maď.), TATRAN PREŠOV (SR), HBC Nantes (Fr.), IFK Kristianstad (Švéd.)

D-skupina: Füchse Berlín (Nem.), HCM Constanta (Rum.), Chambery Savoie Handball (Fr.), SPORTA HLOHOVEC (SR)

Hracie termíny skupinovej fázy:

1. kolo: 8./9. februára

Reklama

Tatran Prešov – IFK Kristianstad

HCM Constanta – Sporta Hlohovec

2. kolo: 15./16. februára

HBC Nantes – Tatran Prešov

Sporta Hlohovec – Füchse Berlín

3. kolo: 22./23. februára

Tatran Prešov – Pick Szeged

Sporta Hlohovec – Chambery Savoie Handball

4. kolo: 15./16. marca

Pick Szeged – Tatran Prešov

Reklama

Chambery Savoie Handball – Sporta Hlohovec

5. kolo: 22./23. marca

IFK Kristianstad – Tatran Prešov

Sporta Hlohovec – HCM Constanta

6. kolo: 29./30. marca

Reklama

Füchse Berlín – Sporta Hlohovec

Tatran Prešov – HBC Nantes

/EHF môže zmeniť program a poradie zápasov v súvislosti s TV právami/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o program zápasov slovenských zástupcov

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:12

 Diskontný reťazec Action pokračuje v rozširovaní siete svojich prevádzok na Slovensku. Ďalšiu predajňu otvoria v Poprade v OC MAX.

09:11

Ľudia pracujúci v zahraničí, ktorí tam chcú ukončiť zamestnanie a vrátiť sa na Slovensko, by mali o dávku v nezamestnanosti požiadať v krajine, kde pracovali a boli poistení, a to ešte pred ukončením zamestnania. Ak totiž neboli v rozhodujúcom období na Slovensku poistení alebo boli poistení príliš krátko, nárok na dávku v nezamestnanosti im v domovine nemusí vzniknúť. Upozornil na to verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský.

09:06

Záchranári odpratávali trosky z miesta smrtiaceho ruského útoku na ukrajinské mesto Černihiv, kde zahynulo najmenej 18 ľudí. Tento útok spustil nové žiadosti Ukrajincov, aby západní spojenci pomohli pri posilnení nedostatočného počtu systémov protivzdušnej obrany.

08:57

Amsterdam plánuje rázne znížiť počet riečnych výletných lodí, ktoré môžu zakotviť v meste. Miestne úrady chcú ich počet do piatich rokov znížiť takmer o polovicu.

08:49

Kanadské a americké úrady zadržali šesť ľudí a po ďalších troch pátrajú v spojitosti s jednou z najväčších krádeží zlata v dejinách Kanady.

08:33

Ministri zahraničných vecí Číny a Indonézie v Jakarte vyzvali na okamžité a trvalé prímerie v Pásme Gazy. Čína i Indonézia vidia riešenie palestínskeho problému prostredníctvom dvojštátneho riešenia, povedala novinárom indonézska ministerka zahraničných vecí Retno Marsudiová.

08:26

Ukrajinsko-poľské protetické centrum otvoria v Boroďanke, ukrajinskom meste vážne zničenom vojnou.

08:26

Ceny ropy mierne vzrástli po poklese o 3 % v predchádzajúcom dni. Situáciu na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy o dopyt a na strane druhej konflikt v kľúčovom regióne, na Blízkom východe.

08:11

Štvorec a nápis načrtnutý na kus žltého papiera talianskym renesančným umelcom Michelangelom Buonarrotim v New Yorku vydražili za 201.600 dolárov (189.510 eur). Ide o 33-násobok vyvolávacej ceny.

08:10

Do Kyjeva pricestoval podpredseda nemeckej vlády Robert Habeck.

07:54

Brazílska polícia zatkla ženu, ktorá sa pokúšala od banky získať pôžičku pre mŕtveho seniora. 

07:52

Vo veku 93 rokov zomrel Jacques Cooper, dizajnér prvého francúzskeho ultrarýchleho vlaku. TGV (Train Grande Vitesse – vysokorýchlostný vlak) bol uvedený do prevádzky v roku 1981 a odvtedy prekonal mnohé svetové rýchlostné rekordy.

07:39

Šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ sa v prvý deň mimoriadneho summitu EÚ v Bruseli, zhodli na potrebe poskytnúť Ukrajine systémy protivzdušnej obrany.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali