Fortuna liga: MŠK Žilina – DAC 1904 Dunajská Streda 2:2 v 1. kole

Fortuna liga: MŠK Žilina – DAC 1904 Dunajská Streda 2:2 v 1. kole

Žilina 18. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Ďurčo)

 

MŠK Žilina – DAC 1904 Dunajská Streda 2:2 (1:0)

Góly: 27. Diaz, 77. Špalek – 89. Michalík, 90.+4 Vida. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Michalík, Huk, Šabala (všetci D.Streda), 4368 divákov.

Reklama
Na snímke vpravo Jakub Paur (MŠK Žilina) a Noé Achille Kwin (DAC Dunajská Streda) počas zápasu 1. kola futbalovej Fortuna ligy medzi MŠK Žilina - DAC 1904 Dunajská Streda
Na snímke vpravo Jakub Paur (MŠK Žilina) a Noé Achille Kwin (DAC Dunajská Streda) počas zápasu 1. kola futbalovej Fortuna ligy medzi MŠK Žilina – DAC 1904 Dunajská Streda

Zostavy a striedania:

MŠK Žilina: Volešák – Letič, Vavro, Králik, Mabouka – Pečovský, Škvarka (81. Káčer), Diaz (89. Christopher) – Špalek (84. Vallo), Hlohovský, Paur

Reklama

DAC Dunajská Streda: Tofiloski – Štepanovský, Michalík, Kwin, Németh – Pačinda, Ljubičič (77. Černák), Huk, Ľupták (65. Polievka) – Šabala (82. Vida), Szarka

 

Domáci za výdatného povzbudzovania tribún hýrili aktivitou

Už v 2. minúte sa v šestnástke ocitol Szarka, Volešák však pred ním stihol zasiahnuť. O minútu neskôr však na opačnej strane po výbornom centri Špaleka Paur hlavičkoval vedľa brány hostí. Domáci pokračovali v aktívnej hre a tlačili sa do pokutového územia hostí. V 10. minúte však paradoxne mohli otvoriť skóre práve hostia, keď po zmätkoch v domácej obrane zakončoval Szarka tesne mimo spojnice Volešákovej brány. Po krátkom úseku medzišestnástkového futbalu sa k poodrážanej lopte dostal domáci Letič, Tofiloski však jeho strelu zneškodnil. Aj napriek relatívnemu útlmu v tempe hry v polovici prvého polčasu sa domácim postupne darilo ovládnuť dianie na ihrisku a hráči hostí hrozili len z brejkov alebo chýb v domácej rozohrávke. Žilinčania napokon potvrdili svoju dominanciu v 27. minúte, keď po ľavej strane pekne potiahol akciu Hlohovský a takmer z bránkovej čiary poslal loptu do malého vápna, kde ju nabiehajúci Diaz rutinérsky usmernil do siete. Po tomto góle domáci ešte viac vystupňovali svoju aktivitu a po priamom kope Hlohovského v 34. minúte z hranice šestnástky hostí pred druhým gólom zachránila iba pravá žrď. V nasledujúcich minútach sa už nič nestalo, a tak sa 1. polčas skončil výsledkom 1:0.

Už v úvode druhého dejstva Žilinčania zatlačili hostí pred ich šestnástku, avšak nebezpečnejšiu príležitosť mal až v 54. min Paur, keď si v šestnástke loptu narazil so Škvarkom. Prvému menovanému však včas zabránil skórovať kapitán hostí Michalík. Domáci za výdatného povzbudzovania tribún hýrili aktivitou, avšak podobne, ako v prvom polčase, v 65. minúte pohrozili hostia. Šabalovu strelu však domáca obrana zblokovala na roh. V 75. minúte sa do zakončenia dostal Škvarka a s jeho strelou spoza šestnástky si Tofiloski bez problémov poradil. V 77. minúte domáci opäť zatlačili hostí pred ich pokutové územie a po centri Letiča Tofiloskiho prekonal Špalek. V 80. minúte mohol Špalek pridať aj svoj druhý gól v zápase, avšak do strely sa mu hodil jeden z obrancov DAC. V 87. minúte mohli skórovať hostia, strelu striedajúceho Černáka však so šťastím zachránil Volešák. V 89. minúte sa napokon hostia dočkali, keď po rohovom kope a trme-vrme pred Volešákom presne trafil Michalík. Hostia vycítili šancu a v nadstavenom čase Vida po protiútoku utešenou strelou prekonal Volešáka.

Reklama

 

Reakcie trénerov po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: “Takto má vyzerať zápas s takouto kulisou. Chlapci hrali výborne, zápas sme mali v rukách, no nešťastný záver nám zobral body. Podali sme výborný výkon, aj napriek nešťastnému záveru, nastavili sme latku zápasov vysoko a budeme sa ju snažiť udržať.”

Krisztián Németh, tréner DAC: “Pred mesiacom, keď som prebral vedenie mužstva, mal som za cieľ vytvoriť mužstvo, ktoré sa nevzdáva. Som rád, že sa to dnes ukázalo najmä proti takému silnému súperovi. Chlapci bojovali a v závere sa im podarilo vyrovnať. Po nie veľmi vydarenej minulej sezóne sme potrebovali zdvihnúť sebavedomie a bod má pre nás cenu zlata.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

16:38

Ruská armáda zintenzívni útoky na ukrajinské sklady so západnými zbraňami. Uviedol to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

16:05

Grécko uskutočňuje na turistickom ostrove Kréta trojdňové cvičenie zamerané na riešenie katastrof. Návštevníci a cestovné kancelárie zdôrazňujú, že sa treba pripraviť na núdzové stavy spôsobené napríklad zemetrasením a požiarmi.

15:56

Spoločnosť Slovnaft začne v polovici budúceho týždňa jarnú časť generálnych revízií. Odstavených bude postupne 25 výrobných jednotiek, z toho 22 v jarnej fáze. Ich opätovný nábeh na plnú produkciu sa plánuje na druhú polovicu júna. Druhá časť generálnych opráv sa bude realizovať v septembri a októbri. Celkové investície Slovnaftu v rámci generálnych revízií presiahnu 130 miliónov eur. Informoval o tom hovorca spoločnosti Anton Molnár.

15:48

Rómske obete nacistického režimu česká verejnosť dlho prehliadala. Vznikom Pamätníka holokaustu Rómov a Sintov pri juhočeskej obci Lety spláca Česko desaťročia trvajúci dlh voči obetiam aj preživším. Na otvorení pamätníka to v utorok povedal český prezident Petr Pavel.

15:45

Západné tajné služby zabránili vlani najmenej desiatim džihádistickým útokom po celej Európe a súčasná vojna medzi Izraelom a militantným palestínskym hnutím Hamas zvýšila hrozbu ďalších útokov. Oznámila to v utorok holandská Všeobecná spravodajská a bezpečnostná služba (AIVD).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali