Trh s biopotravinami v Česku tak vzrástol už šiesty rok po sebe, pričom podiel biopotravín na celkovej spotrebe potravín a nápojov dosiahol v predminulom roku 0,9 %, uviedol server novinky.cz. Česi najviac nakupujú v bio kvalite mlieko a mliečne výrobky (23 %) a ovocie a zeleninu vrátane ovocných a zeleninových štiav (21 %). Vo veľkej miere nakupujú biopotraviny aj pri ostatných spracovaných potravinách, ako sú korenie, horčica, spracovaná káva alebo čaj či hotové pokrmy typu dojčenskej a detskej výživy.
Koncom roka 2016 bolo v Česku 603 registrovaných výrobcov biopotravín, respektíve 635 výrobných prevádzok. Oproti predchádzajúcemu roku to znamená rast o 11,3 %. Najviac sa výrobcovia zameriavali na spracovanie a konzervovanie mäsa a mäsových produktov, ovocia a zeleniny.
Aj keď väčšina českých výrobcov biopotravín predá svoje výrobky na domácom trhu, rastie aj export. V roku 2016 vyviezli českí producenti a obchodníci biopotraviny za 1,64 miliardy Kč, najviac do Nemecka a Rakúska.