Bývalý člen manažmentu posiela list najvyššiemu vedeniu obchodnej spoločnosti BILLA. Napíšte im aj vy

Bývalý člen manažmentu posiela list najvyššiemu vedeniu obchodnej spoločnosti BILLA. Napíšte im aj vy

Bratislava/Viedeň 10. júla 2018 (HSP/Foto:Napalete-Michaela Kolimárová)

 

Zástupcovia obchodnej spoločnosti BILLA na Slovensku absolútne zlyhali. Prišiel teda čas na vyšší level. Bývalý člen manažmentu tejto obchodnej spoločnosti preto posiela list najvyššiemu vedeniu BILLY v Rakúsku, v ktorom poukazuje na údajne klamlivé vyjadrenie slovenského vedenia BILLY ohľadom stiahnutia časopisu Zem a Vek a žiada vysvetlenie.

Ilustračné foto

Obchodná spoločnosť BILLA na Slovensku podľahla tlaku malej skupinky  liberálov a absolútne nezvládla odkomunikovať vzniknutú situáciu po ostrej kritike zo strany slovenskej verejnosti.

Reklama

Bývalý člen manažmentu tejto obchodnej spoločnosti Dipl.Ing. Jozef Potúček preto napísal vedeniu BILLY na Slovensku list, v ktorom sa pýtal na príčiny stiahnutia mesačníka Zem a Vek z predaja.

Obchodný reťazec BILLA v oficiálnej odpovedi prostredníctvom svojej hovorkyne Ing. Ivety Kirchnerovej, ako dôvod vyradenia časopisu ZEM& VEK z predaja uviedol: „Tento časopis sme zaradili do našej ponuky pred štyrmi rokmi a zistili sme, že záujem o tento titul klesá. Rovnako, ako v prípade takých tovarov ako je mlieko, pivo, chlieb či čokoláda, sme sa rozhodli zmeniť ponuku našej spoločnosti. Tento postup je úplne štandardný a dennodenný.“

Reklama

Vedenie časopisu Zem a Vek však tvrdí, že BILLA klame. “Porovnali sme vývoj od roku 2015. Billa začala predávať náš mesačník v marci 2014, my teda porovnáme relevantné obdobia predajov január – máj 2015 s predajmi január-máj 2018. Výsledok? Nárast plus 41,19% (!).V roku 2018 za zmienené porovnateľné obdobia predali v tomto reťazci najviac čísiel od začiatku predaja v roku 2014. Z uvedeného vyplýva, že Billa podvádza a klame aj bývalého pracovníka vlastného menežmentu,” píše Zem a Vek 

Z týchto rozporuplných tvrdení, je teda zrejmé, že tu niekto klame. Bývalý manažér Billy Jozef Potúček sa preto rozhodol rozlúsknuť “túto záhadu” a napísal  list najvyššiemu vedeniu BILLY so sídlom v Rakúsku. V ňom vyzýva vedenie Billy , aby ukázalo všetky relevantné čísla ohľadom predajnosti tohto časopisu. Taktiež upozorňuje , že na Slovensku ľudia avizujú, že budú BILLU bojkotovať.

List nesie názov: ” Kto klame? Billa Slovakia alebo mesačník Zem a Vek?” a my vám ho prinášame v slovenskom preklade a v nemeckom origináli. Vy čo chcete tak isto vedieť odpovede na otázky, ktoré kladie pán Potúček a chcete upozorniť manažment Billy, že jeho počínanie neprejde bez povšimnutia, pošlite list v nemčine na dostupné mailové adresy

Billa Viedeň: office@customer-care-solutions.at a zároveň aj kontakt na vedenie REWE Group Kolín.

Svoju otázku môžete adresovať aj priamo pánovi Lionelovi Souque, generálnemu riaditeľovi skupiny REWE: Lionel.Souque@rewe-group.com

Reklama

 

Originálne znenie v nemčine:

“Guten Tag, gute Leute in REWE.

Leider, der Streit zwischen Billa Slowakei und Monatsschrift Zem a Vek fährt fort weiter. Wer ist schuldig?

Geschichte:

Reklama

1/ Billa Slowakei nach der Initiative von einem Blogger aus Mainstream Zeitung hat entscheidet Monatsschrift Zem a Vek auslisten.

2/ Ich war treue Billa-Kunde (90% Einkauf in der Slowakei in Billa). Darum ich möchte klar wissen, ob Billa ist auch mit Politik oder nur mit  Business beeinflußt  Ich habe geschrieben, dass es war nach meine Meinung von Billa Seite eine politische Entscheidung (Beilage)

3/ Ich habe Antwort von Billa Slowakei bekommen, dass es war wegen kleinere und kleinere Interesse für Zem a Vek. Das habe ich auch Zem a Vek geschickt. (Beilage)

4/ In Antwort von Chef-Redaktor Zem a Vek, Herr Mgr.Art. Antisemita Tibor Eliot Rostas habe ich aber Tabelle bekommen, wo kann man sehen, dass Absatz und dann auch Umsatz ist ganz umgekehrt – Interesse wächst.

Wenn ist das richtig, dann bei Billa-Kunden das Interesse “Zem a Vek” lesen auch zwischen erste 5 Monaten 2017 und erste 5 Monaten in 2018 – wächst!!! – um 511 Stück.

Sind diese und weitere Ergebnisse dann das richtige business Argument zu Auslistung?  Oder was ist hinter diese Entscheidung gestanden?

Draussen ist das Lesestück mit der Benennung: Billa lügt und betrügt!

https://zemavek.sk/billa-klame-a-podvadza/

Ich habe keine Beweise, keine Rechnungen, wo kann man eindeutig sehen, wer spricht die Wahrheit. Es sind nur 2 Möglichkeiten:entweder “Zem a Vek” oder Billa hat falsche Informationen und Nummern kundgemacht.

Aber!

Reklama

Doch selbe Rechnungen haben beide Seiten! Dann Lösung ist sehr einfach.

Beide Seiten treffen sich persönlich zusammen: auf Tisch geben alle Rechnungen und alles nocheinmal zusammenrechnen. FINITO!

Bitte, gute Leute in REWE, geben Sie schnellstens auf Billa Slowakei Anweisung zu Zusammentreffen mit Herr Mgr.Art. Antisemita Tibor Eliot Rostas, Chef-Redaktor Zem a Vek, und Problem ist sehr schnell weg!

Darum sende ich diese Nachricht auch auf seine email Adresse: zemavek@zemavek.sk

Ihr könnt dann miteinander kommunizieren.

Reklama

Konsequenze? Einige Leute in der Slowakei sprechen laut um Boykott Billa. Braucht solche Reklame Billa – REWE?

Bitte, macht diese nutzlos Ping-Pong kurze Ende! Für guten Name von Billa. Nur die Nummern sind jetzt relevant.

WICHTIG!

Wir, Billa-Kunden in der Slowakei, wir wollen wissen, wo in diese Sache ist wirklich die Wahrheit!

Vielen Dank und alles Gute euch allen

Reklama

 

Slovenský preklad listu:

Dobrý deň, dobrí ľudia v REWE.

Žiaľ, spor medzi spoločnosťou Billa Slovensko a mesačníkom Zem a Vek pokračuje ďalej. Kto je vinný?

Príbeh:

1/ Billa Slovensko na základe iniciatívy jedného blogera mejnstrímových novín rozhodla vylistovať mesačník Zem a Vek.

2/ Bol som verným zákazníkom Billy (90% nákupu na Slovensku v Bille). Preto by som rád vedel, či je Billa ovplyvnená tiež politicky alebo iba obchodne. Napísal som, že podľa môjho nazoru to bolo politické rozhodnutie (viď.príloha).

Reklama

3/ Dostal som od Billy Slovensko odpoveď, že to bolo kvôli menšiemu a menšiemu záujmu po Zem a Vek. Toto som poslal aj mesačníku Zem a Vek.

4/ V odpovedi od šéfredaktora Zem a Vek, pána Mgr.Art. Tibora Eliota Rostasa, som ale dostal tabuľku, kde je možné vidieť, že odbyt a potom tiež aj obrat je úplne opačný – trend, predaj rastie!

Ak je toto správne, potom záujem Billa-zákazníkov medzi prvými piatimi mesiacmi roku 2017 a prvými piatimi mesiacmi roku 2018 čítať „Zem a Vek“ rastie!!! – o 511 kusov.

Sú tieto a ďalšie výsledky potom ten správny obchodný argument na vylistovanie? Alebo čo stálo za týmto rozhodnutím?

Vonku (pozn.: na slovenskom internete) je článok s názvom: Billa klame a podvádza!
https://zemavek.sk/billa-klame-a-podvadza/

Nemám žiadne dôkazy, žiadne faktúry, kde sa dá jednoznačne vidieť, kto hovorí pravdu. Sú len 2 možnosti: buď Zem a Vek alebo Billa zverejnila falošné informácie a čísla.

Ale!

Reklama

Predsa tie isté faktúry majú obidve strany! Potom je riešenie veľmi jednoduché.

Obidve strany sa osobne stretnú spoločne: na stôl vyložia všetky faktúry a všetko ešte raz spolu prerátajú. FINITO!

Prosím vás, dobrí ľudia v REWE, dajte čo najrýchlejšie pokyn Bille Slovensko, aby sa stretli s pánom Mgr. Art. Tiborom Eliotom Rostasom, šéfredaktorom Zem a Vek, a problém je veľmi rýchlo preč!

Preto posielam túto správu aj na jeho emailovú adresu:zemavek@zemavek.sk

Potom môžete navzájom komunikovať.

Dôsledky? Niektorí ľudia na Slovensku hlasito hovoria o bojkote Billa. Potrebuje takúto reklamu Billa-REWE?

Prosím, urobte tomuto zbytočnému ping-pongu krátky koniec! Pre dobré meno Billa. Iba čísla sú teraz relevantné.

Reklama

Dôležité!

My, Billa zákazníci na Slovensku, chceme vedieť, kde je v tejto veci naozaj pravda!

Vďaka a všetko dobré vám všetkým

Dipl.Ing. Jozef Potúček, bývalý Váš kolega

 

Samuel Gdovin

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

08:48

Ruské úrady tvrdia, že Ukrajina útočila dronmi na energetické zariadenia v Smolenskej oblasti ležiacej zhruba 400 kilometrov západne od Moskvy.

08:41

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac sa v stredu poďakoval Senátu USA za odobrenie vojenskej pomoci v hodnote 13 miliárd eur, čo podľa neho nepriateľom jeho krajiny vyslalo “silný odkaz”. Informovala agentúra AFP.

08:14

Ceny ropy v stredu mierne vzrástli, keď správa o poklese zásob komodity v USA signalizovala oživenie dopytu v najväčšej svetovej ekonomike.

08:04

Kolumbijský súd rozhodol, že environmentálne katastrofy, či už náhle alebo postupné, možno právne považovať za príčinu núteného vysídlenia, čo ukladá štátu povinnosť chrániť a pomáhať postihnutým občanom. Informovala agentúra AFP.

07:55

V Severnom Macedónsku sa v stredu začalo prvé kolo prezidentských volieb, k urnám môže pristúpiť zhruba 1,8 milióna oprávnených voličov. Volebné miestnosti sa otvorili o 7.00 h SELČ, zatvoria sa o 19.00 h SELČ.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali