Brazília – Mexiko 0:0, Herrera: "Veľký zápas"

Brazília – Mexiko 0:0, Herrera: "Veľký zápas"

Fortaleza 18. júna 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Brazília a Mexiko majú po dvoch dueloch na konte štyri body

Futbalisti Brazílie remizovali vo svojom druhom vystúpení na domácich MS v A-skupine s Mexikom 0:0. Na štadióne Estadio Castelao vo Fortaleze mali “kanárici” výraznejšie gólové šance, všetky ale zlikvidoval výborne chytajúci mexický brankár Guillermo Ochoa.

Reklama
Na snímke brazílsky futbalista Neymar (druhý vľavo) a mexickí hráči Giovani dos Santos (druhý sprava) a Paul Aguilar (vpravo)

Mexičania udržali favorita na uzde a prerušili desaťzápasovú víťaznú sériu Brazílčanov. Oba tímy majú po dvoch dueloch na konte štyri body, lídrom tabuľky je vďaka lepšiemu skóre Brazília. V stredu o 24.00 SELČ duel druhého kola skupinovej fázy odohrajú Chorvátsko s Kamerunom.

Domáci favorit nastúpil na svoje druhé vystúpenie na šampionáte bez nedoliečeného Hulka, ktorého v zostave nahradil Ramires. V porovnaní s víťazným duelom s Chorvátskom to bola v základe jediná zmena Brazílčanov, Mexičania neurobili ani jednu a predstavili sa od začiatku v rovnakom zložení ako pri triumfe nad Kamerunom.

Reklama

V poslednom kole skupinovej fázy nastúpi Brazília v pondelok 23. júna v Brasilii proti Kamerunu, na Mexiko čaká duel s Chorvátskom v Recife. Oba zápasy majú výkop zhodne o 22.00 SELČ.

 

A-skupina, 2. kolo:

Brazília – Mexiko 0:0

ŽK: Ramires, Thiago Silva – Aguilar, Vazquez. Rozhodovali: Cakir – Duran, Ongun (všetci Tur.), 60.342 divákov

Reklama

Brazília: Julio Cesar – Alves, Thiago Silva, Luiz, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo – Oscar (84. Willian), Neymar, Ramires (46. Bernard) – Fred (68. Jo)

Mexiko: Ochoa – Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun – Herrera (76. Fabian), Guardado, Vazquez – Dos Santos (84. Jimenez), Peralta (74. Hernandez)

Svižný úvod sa niesol v znamení veľkého nasadenia a pozičného boja oboch rivalov, no bez súvislejšej akcie ústiacej do nebezpečenstva pred bránkami. Až po desiatich minútach pohrozili premiérovo “kanárici”, Fred si ale prevzal prihrávku od Oscara v ofsajde a o chvíľu neskôr závar v mexickej šestnástke nepriniesol požadované zakončenie od Freda ani Paulinha. Tempo hry sa stupňovalo a keď sa zdalo, že Brazílčania definitívne prevzali iniciatívu, tak ich brankára v 24. minúte ďalekonosným pokusom poriadne natiahol Herrera. Už o dve minúty boli ešte bližšie k zásahu domáci, Neymarovu “gólovú” hlavičku k pravej žrdi ale zázračne vyrazil Ochoa. Zmenu skóre nepriniesla ani hlavička Freda po rohu Neymara v 35. minúte, na druhej strane ani nepríjemná strela Vazqueza spoza šestnástky tesne vedľa. Dve minúty pred prestávkou ešte Ochoa zlikvidoval “tutovku” Paulinha zblízka po priťuknutí hruďou od Thiaga Silvu a tak sa išlo do kabín za bezgólového stavu.

Do druhej časti naskočil za domácich Bernard namiesto Ramiresa a hneď dal o sebe vedieť, keď práve po jeho centri z pravej strany Rodriguez v poslednej chvíli odvrátil pred Neymarom. “El Tri” ale rozhodne iba nebránili, čo dokumentovali ich štyri pokusy v sérii v priebehu piatich minút pred uplynutím hodiny hry. Ani jeden z nich cieľ netrafil, nebojácni Mexičania ale boli v tejto fáze duelu lepším tímom. Domácich k oživeniu vyzval priamy kop Neymara z vyše tridsať metrov v 63. minúte, ktorý skončil vedľa, no brazílska hra ďalej trpela nepresnosťami. Až v záverečnej dvadsaťminútovke sa žlto-modrí naštartovali a Ochoa opäť “čaroval” po pohotovej strele Neymara ľavačkou k bližšej žrdi. V 76. minúte striedajúci Jo krížnou strelou zvnútra šestnástky netrafil bránku, o päť minút neskôr mohol z priameho kopu z 23 metrov rozhodnúť Mexičan Dos Santos, trafil iba do múru. Tri body pre Brazíliu mal v 86. minúte na hlave Thiago Silva po centri Neymara, mexický hrdina Ochoa ale jeho pokus zblízka na čiare zneškodnil. Marcelo si v samotnom závere nevypýtal pokutový kop, na opačnej polovici v strhujúcom závere Guardado trafil iba nad brvno a Jimenezovu strelu vyrazil Julio Cesar a diváci vo Fortaleze sa tak gólu nedočkali.

 

Reklama

Hlasy po zápase:

Luiz Felipe Scolari, tréner Brazílie: “Stav 0:0 na konci zápasu nie je dobrý výsledok, ale odráža dianie na ihrisku. Bol to fyzicky náročný zápas, v ktorom sa obe mužstvá snažili dať gól. Šance boli na jednej i druhej strane. Nemôžem byť nespokojný, hoci pri víťazstve by sme mali už veľmi blízko postup do osemfinále.”

Luiz Gustavo, stredopoliar Brazílie: “Veľmi náročný a intenzívny zápas. Mexiko ukázalo vysokú kvalitu.”

Miguel Herrera, tréner Mexika: “Proti skvelému súperovi sme odohrali veľký zápas. Dokázali sme, že môžeme hrať rovnocenne s kýmkoľvek.”

Guillermo Ochoa, brankár Mexika: “Vedeli sme, že pre Brazílčanov to bude ťažké, keďže hrajú doma a pod tlakom. My sme sa hlavne snažili stopercentne sa koncentrovať celých deväťdesiat minút.”

Rafael Marquez, obranca Mexika: “Proti veľkému rivalovi sme urputne bojovali a odviedli dobrú prácu. Zachránil nás skvelý brankár.” Jednotlivé vyjadrenia poskytli APA a Reuters.

 

Tabuľka A-skupiny:

1. Brazília 2 1 1 0 3:1 4

2. Mexiko 2 1 1 0 1:0 4

Reklama

3. Kamerun 1 0 0 1 0:1 0

4. Chorvátsko 1 0 0 1 1:3 0

ru

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali