Bránik: Kľúčové je, aby sa Kočner nedostal von skôr, než sa mu otvoria ústa a rozviaže jazyk

Bránik: Kľúčové je, aby sa Kočner nedostal von skôr, než sa mu otvoria ústa a rozviaže jazyk

Bratislava 3. októbra 2018 (HSP/Foto: TASR-Jakub Kotian)

 

Včerajší presun Mariána Kočnera z preventívnej väzby z Justičného paláca do Leopoldova vyvolal špekulácie zo všetkých strán. Najviac sa opakuje dôvod zvýšenej bezpečnosti zaisteného. Kočnerovi však môžu prasknúť nervy a spustí lavínu kompromitujúcich obvinení. Píše na sociálnej sieti bezpečnostný analytik Radovan Bránik

Na snímke väznený podnikateľ Marián Kočner

Podľa neho však presun môže hrať v prospech Kočnera zaradením sa medzi procesné pochybenia a následne otvorením bráne väznice. Kompetentní totiž o presune neinformovali Kočnerových obhajcov.

Reklama

“Prvým zlým signálom je prevoz Kočnera do Leopoldova bez patričného vyrozumenia jeho právnych zástupcov. K tomu dve ďalšie zatiaľ nezverejnené formálne chyby, ktoré však môžu slúžiť ako kľúče pri náhlom a verejnosťou nečakanom odchode na slobodu hlavnou bránou. Ešte nič nie je vyhraté a ešte nič neskončilo: naopak, toto je iba začiatok veľmi dlhého príbehu.”, píše Bránik.

 

Reklama

Nie je dosť odolný

Analytik sa nazdáva, že Kočner nie je natoľko odolný, aby mlčal:

“Ak sa tým dobrým podarí udržať ho za mrežami, čoskoro sa ten uvravený pán rozrozpráva tak, že zmení mapu krajiny, rozhodne nepatrí k ľuďom ktorí by sa obetovali pre iných a po prvom večierku v sprche rád povie vyšetrovateľom aj to, čo si doteraz “nepamätal.” Nie je v ňom zlomok odolnosti Černáka, ktorý mlčal 18 rokov napriek zradám kumpánov.

Ak sa však podarí dosiahnuť jeho prepustenie skôr, ako prehovorí, bude to znamenať jediné; že zlo opäť – a definitívne nadlho – zvíťazilo a OČTK už nie sú objektívne schopné plniť svoju základnú funkciu voči občanom.”. myslí si Bránik.

Na snímke Radovan Bránik

 

Reklama

 

 

Kočner je známy “krikľúň” a vyštudovaný novinár, zozbierané má pravdepodobne množstvo kompromitujúcich materiálov na osoby pôsobiace v médiách či v politike na vysokých postoch:

“Kým nezačne hovoriť, budú sa snažiť mnohí ovplyvniť kohokoľvek a za akúkoľvek cenu, aby to tak ostalo naďalej a nik nedovidel o poschodie vyššie.

Keď sa ho podarí udržať tam kde je teraz dosť dlho, jeho mlčanie skončí. A potom sa prvýkrát v živote dočkáme toho, že bude Marián K. hovoriť pravdu, čistú pravdu a nič než pravdu, k tomu mu dopomáhaj prokurátor a všetci tí, ktorí sa rozhodnú neprehrať. Kľúčové je nedopustiť aby sa dostal von skôr, než sa mu otvoria ústa a rozviaže jazyk. Orgány činné v trestnom konaní už budú vedieť rozoznať, kedy hovorí pravdu.

Reklama

A začnú padať mená a spojenia a všetko to, čo ste vždy chceli vedieť, ale mohli ste sa pýtať koľko ste chceli. A mnohých budú bolieť hlavy a nebudú im stačiť ampulky plné liekov proti bolesti. Chcieť ho vidieť za mrežami ako hlavného vinného je dôsledkom dlhoročnej účelovej manipulácie s vašou pozornosťou a ak mu niečo nechýbalo, bola to schopnosť fabulovať zrozumiteľne znejúce príbehy.”, hovorí Bránik.

 

Fico už pravdu možno pozná

Z toho, že bývalý premiér Fico môže disponovať nadštandardnými informáciami zvnútra tímu, je Bránik nešťastný. Včerajšie jeho vyhlásenie o tom, že talianska stopa s prepojením na vládu je definitívne vylúčená, takéto úvahy vyvolalo u viacerých médií.

Bránik k tomu hovorí:

“Zlou správou je, že Fico a spol. ešte stále disponujú nadštandardnými informáciami zvnútra tímu. Tou dobrou je, že sa v panike zo spájania s vraždou a v snahe nahonobiť späť čoraz viac moci v priamom prenose usvedčili z napojenia vadalovcov na Úrad vlády a orgány krízového riadenia štátu. Ďalšou zlou správou je imunita časti občanov tejto krajiny pred akoukoľvek katastrofálnou informáciou spojenou s Ficom. V čase keď sa komentátori predháňali v tom, kto skôr stihne opísať definitívny koniec Smeru a otvárali symbolické a aj reálne šampanské som si pred pol rokom dovolil oponovať a opäť ma raz vysmiali: dívajúc sa na stúpajúce percentá voličskej podpory dodnes prakticky nedotknutej smerom dolu už ani neviem či plakať, alebo sa smiať,” uzatvára Radovan Bránik.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

16:18

Brita vo veku 20 rokov obvinili z organizovania podpaľačského útoku proti cieľu spojenému s Ukrajinou v Londýne, a to v prospech ruského štátu, oznámila v piatok britská prokuratúra.

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

15:32

Viacero lekárov z Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny vyšetrujú pre podozrenie z prijímania úplatkov. Mužom, ktorí sa chceli vyhnúť vojenskej službe, za peniaze vydávali falošné lekárske potvrdenia. Oznámil to v piatok ukrajinský Štátny úradu pre vyšetrovanie (SBI).

15:26

Španielska polícia zaistila 25 ton hašišu v hodnote 50 miliónov eur v prístave Algeciras na juhu krajiny. Drogy boli ukryté v drevených debnách v nákladnom aute z Maroka, ktoré smerovalo do juhofrancúzskeho mesta Perpignan, informovali v piatok španielske úrady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali