Bayern vyhral v Londýne, Atletico dobylo San Siro v osemfinále LM

Bayern vyhral v Londýne, Atletico dobylo San Siro v osemfinále LM

Bratislava 19. februára (TASR) – Futbalisti obhajcu Bayernu Mníchov zvíťazili v stredajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 na ihrisku Arsenalu Londýn 2:0 a vykročili do štvrťfinále.

Adil Rami (vľavo) z AC Milána a Diego Costa z Atletica Madrid v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 19. februára 2014 v Miláne. Foto: TASR/AP

V druhom stredajšom osemfinále na štadióne Giuseppe Meazzu 7-násobný európsky šampión AC Miláno prehral s Atleticom Madrid 0:1. Odvety sú na programe 11. marca.

Na Emirates Stadium sa hral špičkový futbal, Arsenal začal dobre, mal aj šance a už v 9. minúte mohol ísť do vedenia. Özila v 16-ke fauloval Boateng, sám faulovaný nemecký stredopoliar anglického tímu však šancou trestuhodne pohrdol, keď Neuer jeho zle kopnutú strelu zlikvidoval. Potom obhajca prebral opraty zápasu, no domáci stále aktívne napádali a čakali na ďalšiu šancu. Ale do vedenia mohol ísť v závere prvého polčasu Bayern. Robben si nabehol na peknú prihrávku Götzeho, brankár Szczesny ho fauloval, dostal červenú kartu a kopala sa penalta aj proti domácim. Rakúsky obranca David Alaba ale trafil len tyč a tak sa polčas skončil bez gólov.

Reklama

Galéria: Stredajšie osemfinálové zápasy LM

Tréner Bavorov Pep Guardiola stiahol cez prestávku obrancu Boatenga a poslal do hry Rafinhu v snahe o ofenzívu, oslabení zverenci Francúza Arsena Wengera ale odolávali. V 53. minúte brankár Arsenalu Fabiaňski, ktorý nahradil vylúčeného krajana, zlikvidoval strelu Robbena. No o pár okamihov, v 54. minúte, už Lahm našiel Kroosa, na ktorého strelu spoza obrancu Fabiaňski už nemal žiadny nárok. Hostia kontrolovali priebeh, držali loptu na kopačkách, Arsenal sa síce snažil o nejakú príležitosť, ale mal to nesmierne ťažké. Bayern obliehal šestnástku domácich, ťažil z početnej výhody, no cestu na druhý gól našiel až v 88. minúte. Opäť Lahm našiel mäkkým centrom voľného Müllera, ktorý v strede šestnástky pohotovou hlavičkou prekonal Fabiaňského. V nadstavenom čase ešte Kroos trafil tyč.

AC Miláno malo v prvom polčase dobré šance, strelu Kaka po štvrťhodine zrazili obrancovia Atletica na žrď, v 19. minúte hlavičku Taarabta belgický brankár hostí Courtois tiež vyrazil na tyč. Po polhodine po priťuknutí od Balotelliho Kaka iba tesne strieľal nad. Španielsky tím mohol dostať do vedenia v 36. minúte Diego Costa, ale gólman Abbiati sa vyznamenal. Keď sa v závere polčasu nepresadil ani Balotelli, išlo sa do šatní bez gólu.

Reklama

V druhom dejstve hrali “Los Colchoneros” o čosi aktívnejšie, no po hodine hry strela Kaka tesne minula ľavú tyč brány hostí. Miláno sa predsa len dostávalo do väčšieho tlaku, muselo si ale dávať pozor na rýchly prechod súpera do útoku. V 75. minúte pokus Garciu cez nohy obrancu na dvakrát skrotil Abbiati. Hostia dokázali skórovať v 83. minúte, keď Diego Costa hlavičkou po rohu otvoril skóre. Bol to pre neho už 27. gól v sezóne, piaty v tomto ročníku LM, ktorý rozhodol o cennom triumfe klubu z La Ligy.

sumáre 1. osemfinále LM 2013/2014, streda 19. februára:

Arsenal Londýn – Bayern Mníchov 0:2 (0:0)
Góly: 54. Kroos, 88. Müller, ŽK: Sanogo, Rosický – Boateng, Mandžukič, ČK: 37. Szczesny (Arsenal), rozhodoval: Rizzoli (Tal.), 60.000 divákov.

zostavy a striedania:

Reklama

Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (31. Monreal) – Flamini, Wilshere – Oxlade-Chamberlain (74. Rosický), Özil, Cazorla (39. Fabiaňski) – Sanogo
Bayern: Neuer – Lahm, Boateng (46. Rafinha), Dante, Alaba – Robben, Martinez, Alcantara (79. Pizarro), Kroos, Götze – Mandžukič (64. Müller)

AC Miláno – Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Gól: 83. Costa, ŽK: Abate, Bonera, Rami – Insua, Suarez, Costa, Lopez, rozhodoval: Proença (Port.), 75.000 divákov.

zostavy a striedania:
AC: Abbiati – De Sciglio (26. Abate), Bonera, Rami, Emanuelson – Essien, de Jong – Poli (85. Constant), Kaka, Taarabt – Balotelli (78. Pazzini)

Atletico: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Insua – Suarez, Gabi – Turan (74. Rodríguez), Garcia (80. Lopez), Koke – Costa

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali