Ako je to s očkovaním proti korone? Sú všetky pochybnosti o vakcínach hoaxmi a dezinformáciami?

Ako je to s očkovaním proti korone? Sú všetky pochybnosti o vakcínach hoaxmi a dezinformáciami?

Bratislava 1. februára 2021 (HSP/Foto:SITA/AP-Mary Altaffer, Pool)

 

Sú huby jedlé? Väčšina ľudí by asi povedala, že treba rozlišovať medzi dubákmi a muchotrávkami. Asi to bude podobne aj s vakcínami a vakcináciou všeobecne – aj pri nich zrejme bude treba rozlišovať

vakcína, očkovanie
Ilustračné foto

Väčšina z nás je už dlhé roky zaočkovaná napríklad proti tetanu, žltačke či iným nepekným chorobám a tie vakcíny takmer nemajú vedľajšie účinky a perfektne fungujú. Ale potom sú tu rýchlokvasené, neodskúšané očkovacie látky, na ktoré dostali korporácie v rámci veľmi podozrivého politického lobingu obrovské sumy a napochytre ich vyvinuli v divokých pretekoch s inými tímami.

Reklama

Ľudia, ktorí v laboratóriách na nich pracovali, mali takpovediac „nôž na krku“ a sú aj ďalšie dôvody pochybovať o kvalite týchto produktov: je tu celý rad podozrení, že s nimi nemusí byť všetko v poriadku.

 

Reklama
Vakcíny? Alebo koktaily jedov?

Internet je priam zamorený videami, na ktorých vidno trasúcich sa ľudí, údajné obete očkovania vakcínami proti korone. No dobre, nič z toho nevieme dokázať a žiaľ, skúsenosť hovorí, že na internete je veľa klamstiev a „hoaxov“. Tak pracovne teda vychádzajme z oficiálneho predpokladu, že tie hrozné, a tak presvedčivo realistické výjavy nie sú skutočným výsledkom vakcinácie proti Covidu-19.

Lenže sú tu aj ľahko overiteľné fakty. Tak napríklad výrobcovia týchto vakcín udávajú, že ich súčasťou je aj chemický polyetylénglykol. To je látka, ktorá sa síce často používa v kozmetike, lenže je aj častým zdrojom alergií na kozmetiku (údajne najmä u žien, ktoré predsa len kozmetiku používajú viac). A zdá sa, že polyetylénglykol, polymér jedovatého etylénoxidu, ktorý dokázateľne poškodzuje pečeň, obličky a mozog, je iba jednou z látok v tých vakcínach, ktoré môžu u ľudí, ktorí sú na ne alergickí, vyvolať búrlivú reakciu, vrátane anafylaktického šoku.

Výrobcovia udávajú, že pred podaním vakcíny nie je nevyhnutné testovať ľudí na alergie – a pritom do ľudí pichajú ťažké jedy. Môže to spôsobovať problém? Celý rad odborníkov tvrdí, že jednoznačne áno!

 

Aké seriózne sú veľké korporácie?

Ľudia majú psychologicky prirodzenú, hoci ničím neodôvodnenú tendenciu veriť, že čím väčšia korporácia, tým je spoľahlivejšia, zodpovednejšia. Ale pozrime sa bližšie na serióznosť prístupu napríklad firmy AstraZeneca. V lete dostala tristo miliónov eur na dokončenie vakcíny, ktorá ešte nebola hotová. Zmluvne boli objednané milióny dávok, z ktorých firma doposiaľ dodala o 60 percent menej ako mala. EÚ ich pozývala na jednania, neprišli a ich zástupca sa cynicky vyjadril, že oni nie sú ničím viazaní (aké sankcie majú v zmluve za nedodržanie termínov?!) a za nič sa necítia byť zodpovední. Aké záruky serióznosti a zodpovednosti za následky očkovania dáva takáto firma, keď už teraz sa takto arogantne správa?

Reklama

Z hľadiska „konštrukčného“ princípu sa vakcíny delia na dva druhy: „vektorové“ (AstraZeneca, Sputnik) a mRNA vakcíny (Pfizer/BioNTech, Moderna). Zatiaľ čo vektorové vakcíny boli vytvorené „konzervatívnym“ spôsobom, ide v podstate o modifikáciu doterajších vakcín na podobné vírusové ochorenia, tak mRNA preparáty sú relatívne neodskúšané a mnohí odborníci varujú pred ich možnými rizikami. Asi málokto sa bude čudovať tomu, že táto antikorupčná transparentná vláda Slovenskej republiky neomylne siahla po mRNA vakcíne…

Vo štvrtkovej propagandistickej politickej relácii RTVS Pumpa biochemici Pavol Čekan a Boris Klempa prezentovali vakcíny proti korone ako bezpečné, keď údajne pripadá jeden anafylaktický šok až na milión očkovaní. Na oficiálnej stránke americkej štátnej zdravotníckej organizácie CDC sa však dočítate o trochu iných číslach. Z tabuľky, ktorú nájdete tu vyplýva, že po preočkovaní 112 807 ľudí prvou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech boli až v 3150 prípadoch zaznamenané natoľko závažné zdravotné komplikácie, že tieto osoby neboli schopné vykonávať svoje normálne každodenné aktivity, neboli schopné pracovať a vyžadovali lekársku alebo odbornú zdravotnú pomoc. Teda nie jeden z milióna, ale každý 35. človek mal po očkovaní vážne problémy, hovorí ťažko spochybniteľná autorita – americká vládna agentúra.

 

Akú cenu má pre politikov ľudský život?

Politici vravia, že problematika koronakrízy by sa nemala politizovať. Ale naozaj? Hoci sa teraz ukazuje, že vakcín od západných výrobcov je nedostatok, a hoci Rusko vyvíja už tretiu vakcínu a v Európe sú prinajmenšom desiatky miliónov ľudí, ktorí by tým ruským dôverovali viac ako vakcínam od molochu Big Pharma, Európa ruské vakcíny okázalo ignoruje. Teda až na rebela Orbána.

Namiesto toho už dopredu údajne zazmluvnili až dve miliardy (!) dávok (viac ako štvornásobok počtu obyvatetľov EÚ), čím vlastne vopred odsúdili ďalších dodávateľov do roly neúspešných. Teda EÚ, ktorá tak rada hovorí o nepolitizácii korony a o snahe zachrániť každučký jeden život, radšej bude čakať na západné vakcíny a nechá nezaočkovaných svojmu osudu, než by mala dať šancu aj iným dodávateľom, než len protekčným korporáciám – tobôž keby tí „iní“ mali byť z Ruska. Vopred pritom rátajú aj s vakcínou od firmy Johnson & Johnson, ktorá ešte nie je ani dokončená…

Reklama

Ivan Lehotský

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali