Rudolf Steigauf odsúdený na 40 mesiacov nepodmienečne za vyjadrenia na facebooku: V mojom prípade nejde o ochranu ľudských práv menšín

Rudolf Steigauf odsúdený na 40 mesiacov nepodmienečne za vyjadrenia na facebooku: V mojom prípade nejde o ochranu ľudských práv menšín

Slovensko 10. novembra 2016 (HSP/Foto: HSP)

 

Člena Slovenskej ľudovej strany (SĽS) Rudolfa Steigaufa odsúdil Okresný súd v Revúcej za jeho statusy na sociálnej sieti Facebook na 40 mesiacov nepodmienečne. O prípade sme vás informovali v pondelok (viac TU).

Aktuálne vám prinášame rozhovor so samotným Rudolfom Steigaufom, ktorý nám ozrejmil ďalšie skutočnosti jeho prípadu.

Reklama

 

Na snímke Rudolf Steigauf
Na snímke Rudolf Steigauf

 

Reklama

Ako sme už informovali, za vaše prezentovanie svojho názoru na sociálnej sieti vám súd určil trest 40 mesiacov nepodmienečne. Predtým ste však však odmietli podrobiť sa trestnému rozkazu. Ako ste pred súdom odôvodnili odpor voči trestnému rozkazu?

Odpor voči trestnému rozkazu som odôvodnil tak, že som sa ničoho nedopustil, že nie som vinný, že mám podľa Ústavy SR právo na názor a, že tento celý môj prípad je politickou perzekúciou a politickým krytím, že sa nejedná o spravodlivosť.

 

Poznáte už odôvodnenie sudcu, prečo určil výšku trestu 40 mesiacov nepodmienečne? Uplynula už zákonom stanovená lehota?

Rozsudok mi ešte nebol doručený, takže odôvodnenie sudcu stále nepoznám a ani si to ho neviem predstaviť, že ako si také niečo dokáže zdôvodniť. Predpokladám, že to bude perla nad perlu. Sudca má 30-dňovú lehotu na napísanie rozsudku, ktorá uplynula 4. 11. 2016.

Reklama

 

Prečo sa podľa vás prokurátor zameral práva na vaše vyjadrenia, hoci sa na sociálnej sieti nachádza mnoho kritiky týkajúcej sa neriešenia rómskej problematiky?

Toto by som takto nenazval, že prokurátor sa na mňa zameral, ale vietor fúka z Prezídia Policajného zboru v Bratislave z oddelenia extrémizmu a diváckeho násilia. A tam vidím dve možnosti, buď prišlo na mňa trestné oznámenie, alebo skôr anonymne na mňa niekto upozornil, alebo je to  výsledok politického tlaku na policajtov, ovplyvneného mimovládnymi sionistickými organizáciami, ktorých úlohou je okrem iného, šíriť nenávisť v našej spoločnosti na všetko slovenské, ubíjať vlastenectvo a národné cítenie atď. Polícia je zneužívaná pre politické ciele, je zneužívaná vlastizradnou vládnou garnitúrou na likvidáciu politických protivníkov, odporcov a kritikov.

Takže vlastne aj prokurátor, aj vyšetrovateľ je malý pánko, lenže keby boli spravodlivými tak: vyšetrovateľ by ani nezačal trestné stíhanie, keby ho aj začal a prokurátor by bol spravodlivý, tak obvinenia zruší a vôbec nepodá obžalobu na súd, a keď to aj tak urobil a sudca by bol spravodlivý, tak bez debaty ma vyhlási nevinným. Vyšetrovatelia, prokurátori i sudcovia neslúžia ušľachtilým cieľom, zákonu a spravodlivosti, ale slúžia bezpráviu a zlu. Buď sú úplatní, alebo vyslovene zbabelí slabosi.

A aj podľa toho usudzujem, som o tom presvedčený, že v mojom prípade nejde o ochranu ľudských práv menšín, ale o politickú perzekúciu mojej osoby, lebo na Facebooku sú páchané trestné činy plné nenávisti, navádzajúce na fyzickú likvidáciu ľudí rôznymi spôsobmi, ktoré v mojich príspevkoch nenájdete, nájdete tam vlastne “chcenie” úpravy diskriminačných zákonov namierených proti Slovákov na úkor menšín, kritiku systému, vlád a jej neschopnosti a vlastizrady.

Reklama

 

Ide podľa vás o politický rozsudok, keďže ste členom Slovenskej ľudovej strany?

Podľa mňa ide teda jednoznačne o politickú perzekúciu mojej osoby, ako člena Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku. Už samotná strana je strašiakom tohto systému a ostatných politických strán, je to strana najstaršia slovenská ľudová, je spätá s históriou Slovenska a Slovákov. Padla v nemilosť nepriateľov Slovenska a slovenskej štátnosti a samostatnosti. Strana je spätá s osobou Andreja Hlinku a s Pánom Prezidentom Tisom (pánom a prezidentom s veľkým P).

Na snímke Rudolf Steigauf
Na snímke Rudolf Steigauf

 

V dnešnej dobe drvivá väčšina politikov a strán odmieta prijať časť našej histórie v súvislosti s autonómiou Slovenska, v súvislosti s našim prvým samostatným Slovenským štátom. A keď ju aj prijímajú, ale úplne inak aké sú skutočnosti. Úplne v negatívnom zmysle špinia svoj národ, jeho históriu a naše osobnosti, čím jasne dávajú najavo, že slúžia každému len nie slovenskému národu. A keďže sa ja verejne prezentujem aj v na akciách v Bratislave, ako člen SĽS AH, propagujem stranu, čím vlastne strana, ktorá je desaťročia potláčaná a jej predstavitelia zabíjaní, súdení, prenasledovaní, akoby vstávala z popola, tak presne pre toto sa začala šikana mojej osoby. Dvakrát som bol v Bratislave protizákonne a bezdôvodne zadržiavaný, neskôr prepustený bez vznesenia obvinenia.

Moje aktivity sú nasmerované aj k rehabilitácii Pána Prezidenta Tisa a aj pre toto toľká nenávisť a šikana voči mne.

 

Viete o konkrétnych ľuďoch, ktorým by vaše výroky spôsobili ujmu?  Vypovedali nejaký svedkovia na súde?

Celý môj prípad je vedený voči mne úplne jednostranne, v môj prospech nebolo vykonané vôbec nič, celkom úplne jednostranné. Nemyslím si, že som mohol svojimi výrokmi spôsobiť niekomu ujmu, ale s určitosťou viem, že pravda, realita a fakty, ktoré sú v mojich výrokoch obsiahnuté, vyvolali a vyvolávajú už dlhodobú nenávisť voči mojej osobe zo strany cigánskeho etnika, nadávky a urážky, rôzne prirovnania ku všetkému možnému sú bežné na Facebooku, či už verejne, alebo v správach.

Toto etnikum nie je schopné prijať pravdu, fakty a pravdu si zamieňajú so slovom nenávisť, rasizmus a nacizmus, čiže keď ja vyslovím pravdu, poukážem na fakty, na neprávosti, tak okamžite sa do mňa pustia ako osy, že šírim nenávisť a som Hitler, gestapák, fašista a všetko možné. No a viem, že moje výroky nahnevali a hnevajú systém, vládnych zbabelcov, slabochov a prospechárov, ktorí panáčkujú sion-mimovládkam, USA ambasáde a Izraelu, tak ako sa povie, že pichám do osieho hniezda.

Reklama

Pravda a politika sa nemajú v láske. Kritika je neprípustná a dovoliť si poukázať na neschopnosť a zbabelosť, viesť, spravovať a budovať Slovenský štát a oddane slúžiť slovenskému národu je hrdelný zločin. Budiť národné povedomie, otvárať národu oči a dodávať mu odvahu, tak to je potrebné okamžite potlačiť, odstrániť. Akonáhle sa črtá niekde v diaľke sila osobnosti, tak ju treba okamžite zneškodniť, znemožniť a zosmiešniť, likvidovať a nedopustiť, aby nejaká osobnosť naviazala na seba stovky, tisícky ľudí – to je hrozba pre zločincov. Keby boli spravodliví, tak sa nemusia ničoho obávať.

…Nie je nič nebezpečnejšie ako sila osobnosti. Ak je obdarená tvorivou silou ducha, môže vykonať viac než milión tých, medzi ktorými sme zasiali rozkol…Tých jednotlivcov, ktorý sa nepostavia do radu a svojimi činmi alebo slovami ohrozujú vytvorenie Nového svetového poriadku (NWO),je treba znemožniť, treba ich označiť, spraviť ich posmešnými a v konečnom dôsledku ich aj fyzicky zlikvidovať…- úryvky z protokolov sionských mudrcov.

 

S odstupom času zmenili by ste niektorý zo svojich výrokov, na ktorý sa zameral prokurátor?

Svoje postoje nezmením, držím sa svojho smerovania, cieľov a presvedčenia i keď sa deje to čo sa deje. Nedám sa zastrašiť a jedine smrť ma môže zastaviť. Nedám sa ani kúpiť a nezapredám sa diablovi. I keď by som si musel odsedieť, čo neverím, že sa stane, tak aj tak budem robiť to čo robím, nezídem zo svojej cesty.

Reklama

Tak ako sa vyjadril pred súdom, jeden z mojich vzorov – Andrej Hlinka, keď ho súdili ohľadne boja za práva slovenského ľudu a aj odsúdili, tak to vnímam aj ja, úplne rovnako sa s tým stotožňujem: „Mňa nepremeníte! Mňa nezlomíte! Slovákom som sa narodil, Slovákom som a Slovákom budem. A keď vyjdem zo žalára, zas len budem pokračovať tam, kde som prestal. Do posledného dychu budem bojovať za sväté práva slovenského ľudu, za božské práva slovenského národa.“

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali