Zvolen má už po sezóne, Javorčík: “Neboli sme pripravení na play off”

Zvolen má už po sezóne, Javorčík: “Neboli sme pripravení na play off”

Zvolen 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc, Ján Krošlák)

 

Pre finalistu uplynulého ročníka hokejovej extraligy HKM Zvolen sa prebiehajúca vyraďovačka skončila už po štvrťfinále. Vypadnutiu s Michalovcami po piatich zápasoch predchádzala dramatická päťzápasová séria s Liptovským Mikulášom, ktorá podľa trénera Norberta Javorčíka ukázala, že tím “nebol pripravený na play off”

HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen Norbert Javorčík
Na snímke tréner HKM Zvolen Norbert Javorčík v piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HKM Zvolen

Zvolenčania nastúpili na stredajší zápas na michalovskom ľade s cieľom odvrátiť koniec sezóny. Prehrávali 1:3 na zápasy po tom, čo na domácom ľade zvládli štvrtý duel, v ktorom triumfovali 3:2. Napokon to však bolo ich posledné víťazstvo v ročníku, keďže v piatom dueli podľahli 1:3.

Reklama

“Opäť sme dostali smoliarske góly, ktoré nás v tejto sezóne prenasledujú. Nechali sme na ľade všetko. Myslím si, že po sérii s Liptovským Mikulášom sme boli dobre rozohraní. Prakticky od prvého zápasu sme v sérii s Michalovcami iba doťahovali náskok súpera a nebolo to jednoduché,” uviedol obranca Dávid Mudrák.

 

Reklama

Rýchle zmeny trénerov

Zvolenčania zažili počas sezóny viacero zmien trénera. Po tom, čo z funkcií odstúpili Peter Oremus s Andrejom Kmečom a tím krátko viedol Norbert Javorčík, priviedlo vedenie klubu amerického kormidelníka Jamieho Russella. Ani pod jeho vedením však výsledky nezodpovedali predstavám fanúšikov a zásadná zmena nenastala ani v play off. Séria s Liptovským Mikulášom, v ktorej Zvolen potreboval na postup maximálny počet zápasov, ukázala rezervy tímu, ktoré následne využili Michalovce. Vedenie klubu siahlo počas štvrťfinále k nečakanému kroku, keď po neúspešnom vstupe do série odvolalo Russella a tím prevzal Javorčík.

“My sme hráči a vzali sme to profesionálne. Povedali sme si, že ideme hrať za trénera Javorčíka, ktorý si to vzal na plecia. Nie je totiž jednoduché vziať si taký tím, ako je Zvolen. Sme mu za to vďační. Myslím si, že bolo vidno, že sme sa v závere zlepšovali,” uviedol Mudrák.

 

Zuzin – najlepší strelec a opora tímu

Jedným z kľúčových hráčov tímu bol podobne ako v nedávnych sezónach Peter Zuzin. S 22 gólmi bol najlepší strelec tímu, celkovo si pripísal 46 kanadských bodov. Po predošlých troch sezónach si odniesol medailu, postupne bronz, zlato a striebro.

Peter Zuzin HKM Zvolen
Na snímke zľava Jakub Sukeľ (Liptovský Mikuláš) a Peter Zuzin (Zvolen) počas hokejovej kvalifikácie o postup do play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen

“Mali sme za sebou tri fantastické sezóny. Počas tejto nám odišiel tréner, neskôr to zobral tréner Javorčík, ktorý to vzal v ťažkej situácii. Kabína nebola pokope. Prišiel nám pomôcť americký tréner, ktorý nám podľa mňa vôbec nepomohol. To bolo aj vidno na nás Slovákoch, že sme neboli vo svojej pohode. Bol to asi krok vedľa, to sa niekedy v hokeji stáva. Nikdy netrénoval v Európe, nevedel, do čoho ide. Myslím si však, že v záverečných dvoch zápasoch sezóny sme sa pod trénerom Javorčíkom dali dokopy,” uviedol Zuzin, ktorý sa vyjadril aj k otázke možných zmien v kádri.

Reklama

 

 

“V tejto lige je málo dobrých Slovákov a kluby si ich držia. Možno prídu nejaké malé zmeny, zrejme sa obmenia zahraniční hráči. Viacerí chalani sú odhodlaní hrať za Zvolen a vážia si to. Ja by som tento tím nechal z veľkej časti pokope, no to nie je otázka na mňa. Za seba môžem povedať, že v extralige nepotrebujem zmeniť pôsobisko. Som rád, že som doma a že môžem hrať za Zvolen. Myslím si, že stále som prínos pre tím.”

Po individuálnej stránke patrila sezóna 2023/2024 k najlepším v Zuzinovej kariére, no bezprostredne po štvrťfinálovom vypadnutí viac myslel na tímový neúspech. “Po výmene trénera nastal určitý zmätok, s hráčmi to zamávalo. Mne sezónu skomplikovala aj sezóna, že sa mi zranil “Vieďo” (útočník Marek Viedenský, pozn.). To je hráč, ktorý sa nedávno dal po troch mesiacoch dokopy a hneď hral výborne, korčuľoval a bojoval. Som na neho zvyknutý a bez neho by som už asi ani nevedel hrať. Klobúk dolu pred ním. Keď sa vrátil do zostavy, tak ma to nakoplo a vrátil som sa k svojej hre,” priznal Zuzin.

 

Reklama

Javorčík: turbulentná sezóna

Tréner Norbert Javorčík sa k zvolenskému tímu dostal v rozbehnutej sezóne. Po krátkej anabáze v pozícii hlavného kormidelníka zotrval pri mužstve aj po príchode Russella.

“Po mojom (prvom) nástupe zasiahla tím maródka aj nejaké odchody hráčov. Mužstvo sa postupne budovalo. Bola to veľmi turbulentná sezóna pre klub aj pre mňa. Snažil som sa z nej vziať, ale aj odovzdať čo najviac. Musím povedať, že sme neboli stopercentne pripravení na play off. Ukázalo to aj predkolo play off v päťzápasovej sérii s Liptovským Mikulášom. Mali sme v nej výborné výkony, ale aj slabšie. Táto séria akoby predznamenala, že sme neboli pripravení na play off. Potvrdilo sa to aj vo štvrťfinále. Vstup do tej série jednoznačne patril Michalovciam. Ich hráči boli súdržnejší, motivovaní a silnejší v osobných súbojoch. My sme sa až počas série vyrovnali s ich hrou a našli sme nejaké okienka v ich hre a cesty, ako by sme mohli byť úspešní. Ale bolo to príliš neskoro,” uviedol Javorčík.

Prehra na ľade Michaloviec v piatom štvrťfinále by pre obrancu Dávida Mudráka nemusel byť posledný zápas v sezóne. V nej si 22 kanadskými bodmi (3+19) vytvoril osobné maximum a ročník by si rád predĺžil v najcennejšom drese. “Spravil som maximum pre to, aby som bol so sebou spokojný. Škoda, že sa nám nedarilo ako tímu. Veľmi mi záležalo na tom, aby tím víťazil,” uviedol Mudrák, ktorý sa už stal pravidelným reprezentantom SR. Na MS 2023 mu tesne unikli premiérové štarty na šampionáte a verí, že pozvánku do najcennejšieho dresu dostane aj tentoraz. “Zatiaľ som nebol v kontakte s reprezentáciou, no naďalej sa budem pripravovať a veriť, že sa mi niekto ozve. Nevnímam to však ako samozrejmosť, keďže som stále mladý hráč. Budem veľmi rád, ak budem mať telefonát z reprezentácie,” priznal Mudrák.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:22

Ruský súd nariadil umiestniť redaktora ruského vydania magazínu Forbes, Sergeja Mingazova, do domáceho väzenia. V sobotu o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské médiá.

13:09

Vstup Slovenska do EÚ pred 20 rokmi priniesol po čase aj prijatie spoločnej meny. Po viac ako 15 rokoch od zavedenia eura na Slovensku existujú na jeho používanie rozdielne názory. Zatiaľ čo podnikatelia vidia v spoločnej mene najmä výhody, analytici a ekonómovia upozorňujú aj na negatíva. Problémom je najmä strata vlastnej menovej politiky štátu a paradoxne v určitých prípadoch aj nízke úrokové sadzby.

12:57

Poľsko dosahuje pokrok pri rozvíjaní potrebnej infraštruktúry pre bezpečný a udržateľný program jadrovej energie. Oznámila to v piatok Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE).

12:44

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii. V sobotu o tom s odvolaním sa na americký denník The Wall Street Journal (WSJ) informovala agentúra Reuters.

12:33

Dva mesiace pred plánovanou konferenciou krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Essene organizujú predstavitelia tohto mesta i ďalší aktéri demonštrácie proti tejto strane, na ktorých sa očakáva účasť desiatok tisíc ľudí.

12:24

Naprieč austrálskymi metropolami sa v sobotu konali protesty za účasti stoviek ľudí, ktorí požadujú prísnejšie zákony s cieľom skoncovať s násilím páchanom na ženách. Informovala agentúra AFP.

12:00

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany.

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali