Za smrť 63-ročného muža môže zrejme požiar

Za smrť 63-ročného muža môže zrejme požiar

Nižný Hrušov 11. marca 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Trestné stíhanie pre prečin usmrtenia začali policajti vo Vranovskom okrese. V obci Nižný Hrušov zrejme pri požiari zomrel 63-ročný muž. K udalosti došlo vo štvrtok (10.3.) popoludní.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

“V čase od 17.00 do 17.30 h došlo z doposiaľ neobjasnených okolností k požiaru letnej kuchyne, ktorá sa nachádza pri jednom z rodinných domov v Nižnom Hrušove a v nej k úmrtiu 63-ročného miestneho muža. Obhorené telo nebohého sa nachádzalo na kraji postele v polohe na chrbte,” informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Obhliadajúca lekárka na mieste predbežne cudzie zavinenie smrti vylúčila a nariadila vykonať pitvu. “Podľa zistení polície nebohý muž bol ležiaci a tuhý fajčiar,” podotkol Džobanik.

Reklama

 

Polícia pátra po nezvestnej 17-ročnej Rimavskosoboťanke

Polícia v Rimavskej Sobote sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po nezvestnej 17-ročnej Monike Kalocsaiovej z Rimavskej Soboty, ktorá je chovankyňou Detského domova Škovránok v Tisovci. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, menovaná je nezvestná od 9. marca 2016, kedy o 8.00 h odišla zo Špeciálnej základnej školy v Rimavskej Sobote na poštu za účelom prevzatia zásielky.

Na snímke nezvestná Monika Kalocsaiová
Na snímke nezvestná Monika Kalocsaiová

“Z tohto dôvodu bola uvoľnená z vyučovania, pričom o 13.00 h už nenastúpila do školského klubu. Odtiaľ mala pricestovať do Detského domova Škovránok v Tisovci autobusom o 16.35 h, čo však nespravila,” priblížila hovorkyňa s tým, že nie je zrejmé, kam a za akým účelom dotyčná odišla.

Monika Kalocsaiová má štíhlu postavu, vzpriamené držanie tela, gaštanové vlasy dlhé po plecia, hnedé oči a pomalú chôdzu. Rozpráva pomaly, hlavne po maďarsky a čiastočne aj po slovensky. “Menovaná užíva lieky na epilepsiu, záchvat sa prejavuje pri rozrušení. Má sklon k požívaniu alkoholických nápojov a gamblerstvu,” upozornila Petrovičová.

Reklama

Nezvestná mala naposledy oblečené priliehavé nohavice, čierny koženkový kabát do pása a obuté čierne členkové tenisky. Pri sebe má občiansky preukaz a preukážku na autobus. “Žiadame občanov, aby akékoľvek informácie o nezvestnej dievčine oznámili na najbližšom útvare Policajného zboru, alebo na linku tiesňového volania č. 158,” uzavrela hovorkyňa.

 

Polícia prípad streľby partie mladíkov v Bratislave stále neuzavrela

Polícia stále neukončila vyšetrovanie prípadu z minulého roka, keď partia mladíkov mala z vozidla Toyota Hilux strieľať po ľuďoch na viacerých miestach v Bratislave. Strážcovia zákona neskôr zistili, že išlo o airsoftovú zbraň. TASR informovala Tatiana Kurucová, bratislavská policajná hovorkyňa.

„Vo vyšetrovaní pokračujeme,“ uviedla Kurucová pre TASR. Podľa medializovaných informácií mal byť medzi obvinenými aj Juraj K., syn starostu bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica. Od prípadu uplynul už takmer rok, udalosť sa stala v apríli 2015.

Reklama

Strážcovia zákona vtedy informovali, že osádka vozidla sa s autom pohybovala na bratislavskej zastávke MHD Zochova, na Staromestskej ulici, ako aj na zastávke Lamač, kde jeden člen osádky bol strelcom, druhý držal terč a tretia osoba si všetko natáčala na mobilné zariadenie.

Pri streľbe nebol nikto zranený.

Poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie voči štyrom Bratislavčanom, ktorí tvorili osádku vozidla, z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa strážcov zákona išlo o vtedy 19-ročného Demiana B., 19-ročného Ľudovíta K., 21-ročného Matúša Č. a 22-ročného Juraja K.
Obvinení sú stíhaní na slobode. Za uvedený čin hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na tri roky.

 

Polícia pátra po zlodejovi, ktorý okradol vodiča opravujúceho defekt

Polícia pátra po neznámom zlodejovi, ktorý využil chvíľkovú nepozornosť vodiča opravujúceho defekt a zo zadného sedadla mu odcudzil koženú tašku s finančnou hotovosťou 24.150 eur.

Ku krádeži došlo vo štvrtok (10.3.) na Ľanovej ulici v Bratislave v čase medzi 10.50 h a 12.10 h. Okrem peňazí mal vodič osobného motorového vozidla v taške i notebook, dátové kľúče, dioptrické okuliare a ďalšie veci.

Krádežou mu tak vznikla škoda vo výške približne 25.770 eur, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Zlodej poškodil tiež vozidlo, oprava bude stáť 500 eur.

Keďže ide v tomto prípade o škodu väčšieho rozsahu, ktorá bola spôsobená závažnejším spôsobom konania, páchateľovi hrozí v prípade preukázania viny troj- až desaťročné väzenie, doplnila policajná hovorkyňa.

 

Reklama

Pri zrážke s vlakom vyhasol na Zemplíne život 42-ročného muža

Pri zrážke s nákladným vlakom vyhasol na Zemplíne život 42-ročného muža. Prípad vyšetruje železničná polícia ako prečin usmrtenia. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

K udalosti došlo vo štvrtok (10.3.) krátko po 20.00 h na Sninskom moste medzi stanicami Stakčín a Humenné. “Rušňovodič uviedol, že počas jazdy nákladným vlakom spozoroval osobu, ktorá náhle vstúpila do stredu koľajiska čelom k prichádzajúcemu vlaku. Okamžite použil zvukové výstražné znamenie a rýchločinné brzdenie, avšak pre krátku vzdialenosť už stretu nedokázal zabrániť a vlak muža zachytil prednou časťou rušňa,” uviedol Džobanik.

Privolaní zdravotní záchranári skonštatovali smrť, predbežne bez cudzieho zavinenia. “Podľa privolaného obhliadajúceho lekára smrť zrazenej osoby nastala následkom úmyselného sebapoškodenia postavením sa pred idúci vlak a následnou polytraumou nezlučiteľnou so životom,” dodal Džobanik s tým, telo nebohého nariadil privolaný obhliadajúci lekár podrobiť pitve.

U rušňovodiča sa dychovou skúškou požitie alkohol nezistilo.

Reklama

 

Polícia objasnila sériu drobných krádeží v bratislavskej Petržalke

Polícii sa podarilo objasniť sériu drobných krádeží, ku ktorým došlo v priebehu mesiacov február a marec v bratislavskej Petržalke. Priamo pri čine vo štvrtok (10.3.) zadržala dvojicu mužov – Luciana R. z okresu Dunajská Streda a Michala P. z Bratislavy, ktorí čelia obvineniu a hrozí im väzenie.

Muži podľa obvinenia uskutočnili vo štvrtok až dve vlámania. Najprv okolo polnoci poškodili elektromagnetický zámok na bytovom dome na Hálovej ulici a kliešťami i zámok na jednej z pivníc. Ich cieľom bola krádež bicyklov. To sa im nepodarilo a z miesta ušli, informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

O dve hodiny neskôr páchatelia poškodili magnetický zámok na bytovom dome na Rusovskej ceste. V podzemnej garáži domu odcudzili zo zamknutej pivnice výhrevnú podušku na sedadlo auta a z prízemia domu bicykel. Pri odchode z bytovky ich zadržali pracovníci bezpečnostnej služby, ktorí privolali policajnú hliadku.

Reklama

Hodnota ukradnutých vecí predstavuje 428 eur, škoda spôsobená na bytových domoch 240 eur. Vyšetrovanie ukázalo, že 28-ročný Michal P. sa v priebehu februára vlámal i do bytového domu na Lenardovej ulici, odkiaľ ukradol bicykel v hodnote 382 eur a detský kočík v hodnote 25 eur. Za podobný skutok bol Michal P. odsúdený už i v minulosti.

 

Martinčan si v Trenčíne 40 dní bezplatne užíval hotelové služby

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 44-ročného muža z Martina z prečinu podvodu. V trenčianskom hoteli býval 40 dní a za pobyt a hotelové služby nezaplatil.

Ako dnes TASR informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, obvinený sa ubytoval v hoteli na Považskej ulici v Trenčíne 18. októbra minulého roku. Ubytovaný tam bol až do 27. novembra, kedy po ukončení pobytu za ubytovanie ani za služby hotela nezaplatil.

“Poškodenej spoločnosti spôsobil škodu v celkovej výške 3148 eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov,” doplnil policajný hovorca.

 

Reklama

Údajný synovec pripravil dôchodcov o 5000 eur

Neznámy muž pripravil dôchodcov v Topoľčanoch o peniaze. Použil pritom starý trik, vydával sa za ich synovca. “V byte seniorského manželského páru zvonil vo štvrtok 10. marca viackrát telefón. Ich údajný synovec sa domáhal finančnej pôžičky. Žiadal 5000 eur na realizáciu dobrej obchodnej ponuky,” informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Najskôr si chcel pre peniaze prísť osobne spolu so svojím manažérom, po chvíli zavolal, že príde len manažér.

Pri vchode do bytového domu vydal 87-ročný dôchodca požadovanú finančnú hotovosť cudziemu človeku. Až potom spolu so svojou 73-ročnou manželkou zavolali skutočnému synovcovi. Ten však o žiadnej pôžičke nevedel, preto oznámili prípad polícii. Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície v Topoľčanoch začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin podvodu, skonštatovala Čuháková.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali