Víťazstvá bolia, no hráči sú v poriadku, potvrdil asistent Slovák

Víťazstvá bolia, no hráči sú v poriadku, potvrdil asistent Slovák

Petrohrad 15. júna 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Spokojnosť s taktickým výkonom zverencov, elimináciou Roberta Lewandowského, útočnou efektivitou aj individuálnymi výkonmi jednotlivcov. Za trénerský triumvirát futbalovej reprezentácie SR na EURO 2020 ju po výhre 2:1 nad Poľskom tlmočil médiám asistent trénera Samuel Slovák

Tréning Slovákov
Na snímke zľava asistent trénera Samuel Slovák, Ondrej Duda, Milan Škriniar a kondičný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Rusňák

Slováci museli na triumf vynaložiť extrémne množstvo energie, no to je na tejto úrovni úplne prirodzené. “Poliaci v predchádzajúcich zápasoch ukázali, že majú svoj štýl. Snažili sa využívať maximálne Lewandowského a to sa nám podarilo eliminovať. Samozrejme za cenu obrovského výdaja energie, pretože chlapci si siahli na dno svojich síl. Mužstvo veľmi dobre pracovalo, aby eliminovalo silné stránky Poliakov,” spokojne hodnotil Slovák.

Reklama

Hoci po zápase uplynulo necelých 24 hodín, podľa Slováka neprišlo v tíme ku zdravotným komplikáciám: “Futbal bolí, víťazstvá bolia. Na tejto úrovni sa nedá, aby nás stretol ľahký zápas, kde nemusíme vynaložiť energiu na osobné súboje. To k tomuto športu patrí. Sú to boľačky, zatiaľ nie je chvalabohu nič vážne. Dúfam, že sa nič neobjaví ani do večera či zajtrajšieho rána.” Hráči nemali voľno ani dopoludnia po stretnutí: “Ide o klasický režim s pozápasovým tréningom. Prvá skupina, ktorá hrala, bude mať svoj program, ďalší ktorí nehrali alebo hrali menej pôjdu svoj program, aby sa trochu zadýchali. Potom už len dva tréningy a zápasový deň.”

Asistent hlavného kouča Štefana Tarkoviča sa vyjadril aj k začiatku druhého polčasu, v ktorom Slováci inkasovali z prvej akcie súpera: “Lopta je guľatá, v tomto športe sa to stáva. Poliaci vstúpili veľmi dobre do druhého polčasu, urobili peknú kombináciu a žiaľbohu sa dostali opäť do zápasu. Našťastie sa potom chalani zmobilizovali a začali sme hrať dobre. Prišla samozrejme šikovnosť Kuba Hromadu, ktorý hral veľmi dobre v osobných súbojoch a Krychowiak sa na ňom vyfauloval. Treba povedať, že Kubo mal vynikajúce súboje, čo vyústilo v to, že sme hrali o jedného viacej.”

Reklama

K lídrom tímu tradične patril kapitán Marek Hamšík, dodával mu sebadôveru aj v ťažkých pasážach, keď sa súper snažil vyrovnať: “Absolútne sa vložil do toho, aby mužstvu pomohol kvalitou, ale aj fyzickým výkonom. Potiahol všetkých ostatných, ktorí sa k nemu pridali. Ondro Duda odohral fantastický zápas, dá sa povedať, že každý, kto sa dostal na ihrisko odviedol absolútne maximum. Hráči ako Robo Mak či Luky Haraslín, ktorý veľmi pracoval aj smerom dozadu, sa nebáli ísť jeden na jedného či dvaja na dvoch. Je to ich silná stránka, nakoniec Mak opäť dokázal, že je dobrý driblér a vynikajúci zakončovateľ. Toto je úloha krídel, keď idú na ihrisko. Potešilo nás, že Mak si mohol vychutnať gól na štadióne, na ktorom hrával.”

V druhom zápase E-skupiny v Seville domáci Španieli len remizovali so Švédmi, ktorí budú v Petrohrade v piatok 18. júna ďalším súperom SR. Slováka výsledok neprekvapil: “To prináša turnaj, Švédi sú dobré mužstvo. Rovnako aj Poliaci a o Španieloch sa nemusíme baviť. Vidíme rôzne výsledky, nie je to prekvapenie. Je to snaha Španielska vyhrať a veľká snaha Švédska neprehrať. Takže sa to skončilo ako skončilo. My sa pozeráme len na nás a naše výsledky, sme radi, že sme vyhrali.”

Zápas si napokon na tribúnach pozrelo takmer 13-tisíc divákov, nechýbali medzi nimi ani slovenskí fanúšikovia, ktorí dali o sebe počuť povzbudzovaním: “Je to veľké pozitívum postkoronového obdobia, keď sa doteraz hralo bez divákov. Sme radi aj za tých pár tisíc ľudí, samozrejme aj za našich fanúšikov, ktorí za nami išli dlhú cestu. Tento šport sa robí pre ľudí a je to divácky šport číslo jedna. Diváci strašne chýbali a sme radi, že tam mohlo byť toľko ľudí, koľko bolo.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali