V Nemecku bola “založená” po utečeneckej industrii teraz aj “protivyhosťovacia” industria

V Nemecku bola “založená” po utečeneckej industrii teraz aj “protivyhosťovacia” industria

Berlín 30. mája 2018 (HSP/Roman Bednár/Foto:TASR/AP-Darko Vojinovic)

 

Pracuje neobyčajne rafinovane a veľmi úspešne, ale je brutálnym škodcom všetkých občanov, pre ktorých sa utečenecká politika kancelárky stala doslova nočnou morou.

Ilustračné foto

Anti-Abschiebe-Industrie – protivyhosťovacia industria sabotuje rozhodnutia nemeckého štátu o odsunutí utečencov a pomáha im, aby mohli uniknúť policajtom, ktorí ich prichádzajú zatknúť, aby mohli byť z Nemecka odsunutí. Medzi nimi je aj veľa kriminálnikov a i potenciálnych „ohrozovateľov“ života občanov.

Reklama

Z takých aktivít vyplývajú pre túto kriminálnu industriu veľké zisky.

Patria do nej početné proutečenecké organizácie, isté cirkevné štruktúry, právnici, aktivisti, tlmočníci, lekári, psychológovia a súkromné osoby.

Reklama

Zásadne platí, že čím dlhšie sa odmietnutému azylantovi podarí zotrvať v Nemecku, tým nepravdepodobnejšie sa uskutoční jeho vyhostenie. Napokon príde čas, keď štát rezignuje a dotyčný nad ním zvíťazil.

Jeden z nespočetných príkladov zlyhania Nemecka pri vyhosťovaní migrantov.

Pred niekoľkými dňami o siedmej ráno zvonili štyria policajti pri dverách bytu jedného domu v Karlsruhe. V byte bolo sedem osôb.

Predložili im príkaz súdu na vyhostenie z Nemecka D.M., jeho ženy a ich syna. Ako policajti následne museli zistiť, tak ani jeden z nich nebol medzi prítomnými. Všetko boli len príbuzní a priatelia. Kde ale bol D.M.?

Policajti sa dozvedeli od prítomných, že už niekoľko dní nebol v Karlsruhe a nikto údajne nevie, kde je. 17 ročný syn je možno u svojej nemeckej priateľky, ktorá býva niekde mimo Karlsruhe a jeho matka je niekde v Mníchove, asi u svojho psychológa.

Reklama

A tak po desiatich minútach bol pokus o vyhostenie albánskej rodiny M. ukončený. A nebol to prvý neúspešný pokus v tomto prípade, ktorý sa naťahuje už tretí rok s mizivou výhliadkou na finálny úspech. Taká je tvrdá pravda o vyhosťovaní z Nemecka. Pričom toto nie je miesto, kde by som chcel uviesť ďalšie veľmi diskrétne informácie v tejto veci.

Jeden z policajtov sa k tomuto prípadu vyjadril tak, že rodina M. opäť raz dostala typ od niekoho, kto mal prístup k informáciám o časoch policajných výjazdov za účelom zatknutia neúspešných azylantov (nechcel použiť výraz, že to bola protivyhosťovacia industria, ktorá prekazila prácu policajtov, lebo merkelovci z pochopiteľných dôvodov nechcú priznať jej všemocnú existenciu) a preto nebola prítomná v byte.

Teraz smie byť prípadný ďalší príkaz súdu na vyhostenie rodiny M. vydaný až po uplynutí polroka. Groteskné non plus ultra.

Tento prípad nie je ojedinelý, ako chce národu nahovoriť koalícia v Berlíne a jej prisluhovači, ale len jeden z mnohých.

V roku 2017 bolo prekazených okolo 1000 vyhostení (to dokonca priznali nemecké úrady – neoficiálne číslo bolo však oveľa vyššie), pre ktoré boli už objednané lety. Viac ako 100 z toho z údajných lekárskych dôvodov, v 314 prípadoch sa zdráhali objednané letecké spoločnosti vziať vyhostených na palubu pre obavy, že by mohli nebezpečne ohroziť ostatných pasažierov, a to napriek policajnému doprovodu.

Reklama

V ostatných prípadoch neuskutočneného vyhostenia migrantov bolo toho dôvodom extrémne násilie, ktorým sa vzpierali proti policajtom, aby ich nemohli odviesť, pri ktorom prišlo k zraneniam na oboch stranách.

Pred niekoľkými týždňami kritizoval túto situáciu popredný politik CSU Alexander Dobrindt a okamžite si za to vyslúžil tvrdú kritiku ministerky justície z SPD Kathariny Barley, ktorá ho obvinila, že tým len oslabuje právny štát Nemecko (kto v Nemecku povie nepríjemnú politickú pravdu, tak je veľmi ľahko označený za nepriateľa štátu, prípadne za toho, kto narušuje jeho vnútornú integritu).

Svedectvo lekára, ktorým kompromituje a „obžalúva“ vládu v Berlíne

Lekár Richard Barabasch pracuje 20 rokov v scéne migrantov. Doprevádza vyhostených utečencov počas letov z Nemecka, vystavuje posudky pre úrady a políciu v Bavorsku a Bádensku-Württembersku a má v tejto oblasti obrovské skúsenosti. Podľa neho má politik CDU Dobrindt úplnú pravdu. O.i. povedal: “V Nemecku existuje perfektne organizovaná protivyhosťovacia industria. V nej zohrávajú najdôležitejšiu rolu korupční lekári, psychológovia a právnici. Za maskou predstieranej ľudskosti sa luhá, trikuje a vymýšľa ako získavať čas a odsúvať vyhostenie. To všetko má jediný cieľ – napchať si vrecká do prasknutia peniazmi za tieto služby.

Korupční lekári atestujú utečencom, ktorí majú byť odsunutí, ťažké traumy, depresie, záchvaty panických strachov, ohrozenie suicidom a pod. Utečenci sa veľmi rýchlo dozvedia od svojich korupčných právnikov, ktorý lekár im hneď potvrdí, že zo zdravotných dôvodov nie sú schopní letu. Právnici potom doručia také potvrdenia príslušnému súdu a po dlhom čase sa opäť rozbehne nový proces proti dotyčnému migrantovi (ak vôbec).“

V súčasnosti musia súdy spracovávať neuveriteľných 320 000 takých prípadov. To znamená 320 000 súdnych procesov – to sú desiatky miliónov eur, ktoré na to idú z vreciek občanov, a to aj tých, ktorí žijú pod hranicou chudoby.

Nie je to nič iné len hanebný ďalší škandál, majúci pôvod v utečeneckej politike kancelárky.

Roman Bednár

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali