Fidesz: Je nádej, že terajšie voľby budú mať rekordne najvyššiu účasť

Fidesz: Je nádej, že terajšie voľby budú mať rekordne najvyššiu účasť

Budapešť 8. apríla 2018 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Tamas Kovacs/MTI via AP)

 

Volebné miestnosti v Maďarsku sa v nedeľu o 19.00 h zatvorili. Výnimku tvoria tie okrsky, kde ešte voliči čakajú v radoch.

Voliči majú na sebe oblečené tradičné husárske uniformy počas parlamentných volieb v Maďarsku

Existuje nádej, že terajšie parlamentné voľby v Maďarsku budú mať rekordne najvyššiu účasť, nadchádzajúce Národné zhromaždenie tak bude mať veľmi silný mandát. Povedal to v nedeľu večer v Budapešti po zatvorení volebných miestností predseda parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Gergely Gulyás.

Reklama

“Boli síce porušené nejaké pravidlá, aj Fidesz podal niekoľko sťažností, avšak v zásade neboli zaznamenané okolnosti, ktoré by ovplyvnili poriadok hlasovania,” povedal politik vládnej strany.

Gulyás vyjadril radosť z toho, že účasť voličov na parlamentných voľbách bola vysoká. “Svedčí to o tom, že maďarská demokracia je silná, občania Maďarska chcú rozhodovať o svojej budúcnosti,” dodal predseda frakcie vo volebnom centre strany Fidesz.

Reklama

 

Voľby v Maďarsku sa o 19.00 h skončili, voliči však ešte čakali v radoch

Národná volebná komisia (NVI) oznámila, že voliči, ktorí sa do radu postavili do 19.00 h, budú môcť odovzdať svoj hlas v parlamentných voľbách.

NVI nezačne zverejňovať čiastkové výsledky sčítania hlasov, kým sa nezavrú všetky volebné miestnosti.

Najdlhší rad bol pred volebnou miestnosťou na Bocskaiho ulici v XI. budapeštianskom obvode. Pred štyrmi rokmi tam uzatvorili urny až o 20.30 h, pričom vtedy evidovali 4000 voličov, ktorí sa tam zaregistrovali na voľby namiesto svojho bydliska. V týchto voľbách tam evidujú vyše 10.000 takýchto osôb.

Reklama

 

Parlamentné voľby v Maďarsku charakterizuje vysoká účasť občanov

Už iba necelú hodinu zostanú otvorené volebné miestnosti v Maďarsku, kde sa v nedeľu rozhoduje o budúcom personálnom zložení nového parlamentu krajiny.

Muž volí vo volebnej miestnosti počas parlamentných volieb v Maďarsku

Pokojný priebeh hlasovania, ktoré charakterizuje veľký záujem občanov, narušili len menšie lokálne incidenty.

Do 17.00 h prišlo k volebným urnám v krajine 63,21 percenta oprávnených voličov.

Reklama

S odvolaním sa na aktualizované údaje Národnej volebnej kancelárie (NVI) o tom informovala tlačová agentúra MTI.

Volebná účasť v maďarskej metropole Budapešť dosiahla v spomínanom čase 67,28 percenta.

Spomedzi jednotlivých žúp krajiny bola najvyššia účasť vo Vašskej župe na západe krajiny (66,71 percenta) a najnižšia v Hajducko-biharskej župe na východe Maďarska (58,86 percenta).

O volebnej účasti sa v predchádzajúcich voľbách v Maďarsku informovalo vždy o 17.30 h. Najvyššiu účasť o tomto čase zaznamenali v roku 2002 (65,56 percenta), pred štyrmi rokmi činila iba 56,77 percenta.

 

Na 36 zastupiteľských úradoch sa už maďarské parlamentné voľby 2018 skončili

Hlasovanie občanov Maďarska, kde sa konajú v nedeľu parlamentné voľby, sa skončilo medzičasom už na 36 zastupiteľských úradoch krajiny v zahraničí.

Spomedzi celkove 4972 tam sa zdržiavajúcich voličov využilo volebné právo napokon 4376..

Informovala o tom tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na Národnú volebnú kanceláriu (NVI).

Národná volebná kancelária (NVI) zaevidovala celkove 58.320 maďarských občanov s trvalým pobytom v Maďarsku, ktorí v deň volieb budú v zahraničí a prejavili záujem voliť tam. Umožní im to 118 zastupiteľských úradov v 84 krajinách vrátane Slovenska.

Reklama

 

K urnám do 15.00 h prišlo rekordných 53,64 percenta voličov

Na snímke voľby v XII. budapeštianskom obvode

K urnám parlamentných volieb v Maďarsku prišlo v nedeľu do 15.00 h celkom 4.224.112 oprávnených voličov, čím účasť dosiahla rekordných 53,64 percenta, vyplýva z údajov Národnej volebnej kancelárie (NVI).

Vysoká účasť by mala podľa pozorovateľov prospieť skôr opozícii. Pred štyrmi rokmi sa v tomto čase účasť vyšplhala iba na 45,02 percenta.

Doposiaľ najvyššiu účasť na demokratických voľbách k 15.00 h zaznamenali v roku 2002 s hodnotou 51,78 percenta, vtedy vládna strana Fidesz premiéra Viktora Orbána voľby prehrala.

Reklama

Volebné miestnosti budú otvorené do 19.00 h.

 

Priebeh volieb v Maďarsku je pokojný, narušili ich lokálne incidenty

Parlamentné voľby, ktoré sa v nedeľu konajú v Maďarsku, priniesli niekoľko neobvyklých udalostí, o ktorých informovala Národná volebná kancelária (NVI) i tlačová agentúra MTI.

Volebný líder bloku Maďarská socialistická strana-Dialóg (MSZP-Párbeszéd) Gergely Karácsony (vpravo) so svojou rodinou volí vo volebnej miestnosti počas parlamentných volieb v Maďarsku

V obci Rábatamási v Rábsko-mošonsko-šopronskej župe na severozápade krajiny hraničiacej so Slovenskou republikou dostal epileptický záchvat vo volebnej miestnosti mladý volič krátko po vhodení volebného lístka do urny. Situácia si tu vynútila prerušenie hlasovania na osem minút. Mladík požiadal následne, aby mu nevolali sanitku, takže zodpovední ho odprevadili do inej miestnosti a informovali jeho blízkych.

Reklama

Rýchlu zdravotnú pomoc museli však privolať do jednej z volebných miestností v Zalaegerszegu, keď tam náhla nevoľnosť postihla člena volebnej komisie. Hlasovanie tu však nemuseli prerušiť, záchranári postihli pacientovi prvú pomoc mimo volebnej miestnosti a potom ho previezli do nemocnice.

Z jedného z volebných obvodov v baníckom meste Komló v Baranskej župe na juhozápade Maďarska došlo nedopatrením v dôsledku nedorozumenia k vyškrtnutiu kandidáta opozičnej Demokratickej koalície (DK) Ferenca Nagya z ôsmich hlasovacích lístkov. O platnosti odovzdaných hlasov rozhodne miestna volebná komisia pri ich sčítaní posudzujúc individuálne každý z nich.

Komerčná televízia ATV s odvolaním sa na komuniké centristického politického hnutia Momentum priniesla správu o tom, že voliči informovali údajne o viacerých nezrovnalostiach.

V meste Cegléd v Peštianskej župe vraj manželský pár dostal dva hlasovacie lístky pre kandidátov v individuálnom volebnom obvode, ale žiadny na výber politickej strany.

Národnostné hlasovacie lístky sa dostali údajne i do rúk občanov, ktorí nie sú registrovaní sťaby voliči-príslušníci národnostných menšín.

V istom domove pre skôr narodených v Budapešti vraj vyberali mená z kandidátok namiesto chovancov s ťažkou demenciou iné osoby.

Podobná správa prišla aj z Albertirse v Peštianskej župe o hlasovaní namiesto starých spoluobčanov.

Reklama

Niektorí voliči sa sťažovali na skutočnosť, že volebný lístok nebol opatrený pečiatkou, iní, že chceli hlasovať v zahraničí, ale nedostali včas volebný lístok.

 

V Maďarsku do 13.00 h prišlo k volebným urnám 42,32 percenta oprávnených občanov

Na snímke voľby v XII. budapeštianskom obvode

Do 13.00 h prišlo k urnám v krajine 42,32 percenta oprávnených voličov.

S odvolaním sa na aktualizované údaje Národnej volebnej kancelárie (NVI) o tom informovala tlačová agentúra MTI.

Volebná účasť v maďarskej metropole, kde volebné právo využili už skôr i najvyšší ústavní činitelia, prezident János Áder a premiér Viktor Orbán, ako aj niektorí vedúci predstavitelia opozície, medzičasom prevýšila celoštátny priemer a dosiahla 45,52 percenta voličov.

Vo všetkých župách bola účasť do 13.00 h nižšia, pričom najviac voličov prišlo do volebných miestností v Peštianskej župe (45 percent), v Hevešskej župe (43,74 percenta) a v Stoličnobelehradskej župe (43,61 percenta). V niektorých župách však účasť nedosiahla ani hranicu 40 percent.

Reklama

 

Volili už aj lídri opozičných strán od Vonu až po Szélovú

Líderka liberálnej a ochranárskej strany Politika môže byť iná (LMP) Bernadett Szélová a jej manžel Bálint Szél volia vo volebnej miestnosti počas parlamentných volieb v Maďarsku

Prebiehajúce parlamentné voľby v Maďarsku rozhodnú o osude krajiny na najmenej dve generácie. V hlasovaní ide o to, či sa stane vysťahovaleckou krajinou, vyhlásil v nedeľu v Gyöngyösi, kde odvolil v spoločnosti manželky, líder ultrapravicového Jobbiku Gábor Vona.

Podľa vlastných slov hlasoval za zmenu vlády a za to, aby “po dnešnom dni prišlo lepšie Maďarsko”.

Šéf opozičného parlamentného subjektu poznamenal, že rysujúca sa vysoká volebná účasť zvyšuje šance na zmenu vlády a vyzval občanov, aby využili právo spolurozhodovať vo voľbách.

Aj volebný líder bloku Maďarská socialistická strana-Dialóg (MSZP-Párbeszéd) Gergely Karácsony, ktorý prišiel do volebnej miestnosti v XIV. budapeštianskom obvode (Zugló) v spoločnosti manželky, dcéry a syna, hovoril o povzbudzujúcej vysokej volebnej účasti pre všetkých, ktorí túžia po zmene.

Súčasne vyjadril nádej, že ak účasť prevýši hranicu 70 percent, jestvujú reálne šance na to, že ľudia túžiaci po zmene nebudú mať väčšinu iba v spoločnosti, ale aj medzi hlasujúcimi.

Reklama

Vieru vo volebný úspech opozičných síl vyjadril krátko po hlasovaní v II. budapeštianskom obvode aj expremiér, líder Demokratickej koalície (DK) Ferenc Gyurcsány. Osobne dúfa, že od pondelka sa bude treba zaoberať prípravami pre vytvorenie novej vlády krajiny. Súčasne poznamenal, že zisky vládneho Fideszu zrejme nedosiahnu úroveň výsledkov prieskumov verejnej mienky.

Informácie priniesla tlačová agentúra MTI.

Líderka liberálnej a ochranárskej strany Politika môže byť iná (LMP) Bernadett Szélová hovorila po vhodení volebného lístka do urny v Budakeszi v Peštianskej župe o tom, že jej strana pripravila program pre 21. storočie a pracuje s politikmi, ktorí môžu krajine priniesť iba dobro. Vyslovila sa za investovanie do vzdelávania, značný akcent na zdravotníctvo a pomoc občanom, aby boli na tom dobre na trhu práce. Toto hrá prím v krajinách, kde nestrpia korupciu, dodala.

 

Do 11.00 h prišlo k urnám v krajine 29,93 percenta oprávnených voličov.

Na snímke voľby v XII. budapeštianskom obvode

S odvolaním sa na údaje Národnej volebnej kancelárie (NVI) o tom informovala tlačová agentúra MTI.

Volebná účasť v maďarskej metropole, kde volebné právo využili i najvyšší ústavní činitelia, prezident János Áder a premiér Viktor Orbán, mierrne zaostávala za celoštátnym priemerom a dosiahla 29,14 percenta voličov.

Reklama

Najvyššiu účasť zaznamenali v Békéšskej župe (32,56 percenta) a v Hevešskej župe (32,38 percenta). V piatich ďalších župách vrátane Peštianskej prišlo k urnám viac ako 31 percent a v troch viac ako 30 percent.

 

Volil už aj prezident Áder. Účasť je zatiaľ vyššia než v roku 2014

Svoje občianske právo v nedeľu predpoludním využil už aj maďarský prezident János Áder s manželkou Anitou Herczeghovou. Prezidentský pár svoje hlasy v maďarských parlamentných voľbách 2018 odovzdali pred 10.00 h vo volebnom okrsku budínskej základnej školy na Zugligetskej ceste.

Prezident Maďarska János Áder (uprostred) s manželkou Anitou Herczeghovou odovzdali svoje hlasy v parlamentných voľbách 2018

Hlava štátu sa novinárom nevyjadrila.

Voliči zatiaľ javia väčší záujem o účasť na voľbách – niektoré médiá rozdiel oproti roku 2014 označili za výrazne vyšší. Do 09.00 h pomer oprávnených voličov, ktorí už odvolili, dosiahol 13,17 percenta. V roku 2014 bol tento pomer v rovnakom čase iba 9,5-percentný.

 

Reklama

Orbán volil už pred 08.00 h a vyzval voličov na účasť vo voľbách

Predseda maďarskej vládnej strany Fidesz a predseda vlády Viktor Orbán odovzdal v nedeľu v parlamentných voľbách svoj hlas ešte pred 08.00 h. Do volebného okrsku v XII. budapeštianskom obvode prišiel aj s manželkou Anikó Lévaiovou.

Maďarský premiér Viktor Orbán volí vo volebnej miestnosti v Budapešti počas parlamentných volieb v Maďarsku

Orbán pri odchode z volebnej miestnosti vyzval Maďarov, aby sa zúčastnili volieb. “Toto nie je dňom politikov, ale voličov. Možno by nebolo slušné čokoľvek povedať, v každom prípade som sa snažil čo najskôr prísť,” povedal novinárom premiér a dodal, že v zmysle platných zákonov je stále ešte kampaň – až do uzatvorenia volebných miestností.

Zopakoval, že Maďari vola v týchto voľbách nielen politické strany a vládu, ale aj svoju budúcnosť. Voľby sú síce podľa Orbána tajné, avšak prezradil, že volil Fidesz, pretože “iba to je isté”.

 

Reklama

V Maďarsku sa začali voľby do Národného zhromaždenia

Vyše osem miliónov oprávnených voličov Maďarska môže v nedeľu rozhodnúť o novom zložení Národného zhromaždenia. Medzi nimi sú aj držitelia maďarského občianstva žijúci v zahraničí a Maďari zdržiavajúci sa mimo svojej krajiny. Brány vyše 10.000 volebných okrskov otvorili ráno o 06.00 h.

Členovia volebnej komisie premiestňujú volebnú urnu vo volebnej miestnosti v Budapešti

V poradí už v ôsmych demokratických parlamentných voľbách Maďarska po páde komunizmu v roku 1989 voliči určia osud 199 poslaneckých mandátov pre nadchádzajúce štvorročné volebné obdobie.

Voľby kombinovaného systému sú jednokolové. Voliči majú k dispozícii dva hlasy, jeden na voľbu politickej strany z celoštátnej straníckej listiny a druhý na voľbu kandidáta jednomandátového obvodu. Výnimkou sú iba Maďari žijúci v zahraničí, ktorí volia iba zo straníckej listiny. Ich sa do volieb zaregistrovalo 378.000. V roku 2014, keď mohli voliť prvýkrát, využilo túto možnosť 128.712 zahraničných Maďarov.

Stranícku listinu do volieb v zmysle zákonom stanovených podmienok zostavilo 23 politických strán a zoskupení vrátane recesistickej Strany dvojchvostého psa (MKKP). Päť strán menovalo svojho kandidáta na post predsedu vlády. V jednomandátových volebných obvodoch postavilo svojich kandidátov desať politických strán.

Svojich zástupcov v zákonodarnom zbore volia už v druhom volebnom cykle aj príslušníci 13 registrovaných národnostných menšín vrátane Slovákov. V prípade, že sa rozhodli hlasovať na národnostnú kandidátku, môžu voliť už iba kandidátov jednomandátových obvodov, nie však strany zo straníckej listiny.

V predchádzajúcich dvoch voľbách vyhral blok Fidesz – Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP), pričom v roku 2010 získal blok v parlamente až dvojtretinovú väčšinu. Premiér Viktor Orbán viedol kabinet už tri volebné obdobia, prvýkrát predsedal vláde v rokoch 1998-2002.

Vo všetkých prieskumoch verejnej mienky si Fidez-KDNP celé uplynulé volebné obdobie udržiaval jasný náskok pred ďalšími opozičnými stranami, druhou najsilnejšou stranou bol Jobbik, nasledovala Maďarská socialistická strana (MSZP).

Prvé neoficiálne výsledky volieb by podľa Národnej volebnej komisie (NVB) mohli byť zverejnené okolo polnoci.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

14:56

Súd v Madride vo stredu informoval o prebiehajúcom prípravnom konaní voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza. Podozrieva ju z obchodovania s vplyvom a korupcie v podnikateľskom sektore. Informovala o tom agentúra AFP.

Madridský súd v krátkom vyhlásení spresnil, že vyšetrovanie vedené proti Maríi Begone Gómezovej sa začalo už 16. apríla a “podlieha príkazu na utajenie“. Bližšie detaily v tejto veci neuviedol.

14:40

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v stredu schválili historicky prvé pravidlá EÚ týkajúce sa boja proti násiliu na ženách. Ich cieľom je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a obete domáceho násilia.

Smernica požaduje zavedenie prísnejších zákonov proti kybernetickému násiliu, lepšiu pomoc pre obete a opatrenia na prevenciu znásilnení.

14:29

Z korupcie obvinený námestník ruského ministra obrany Timur Ivanov zostane vo väzbe prinajmenšom nasledujúce dva mesiace, a teda do 23. júna. Rozhodol o tom v stredu moskovský súd. Informovala o tom agentúra AP a stanica Sky News.

Podľa ruského Vyšetrovacieho výboru (Sledkom) je podozrivý z prijatia úplatku v obzvlášť veľkom rozsahu. Za tento trestný čin mu v prípade usvedčenia hrozí až 15 rokov väzenia.

Námestník ministra obrany bol zadržaný pre podozrenie z korupcie
Na nedatovanej snímke vydanej 11. kanuára 2024 námestník ministra obrany Timur Ivanov v Moskv
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali