V domove Združenie Rodiny pre detský úsmev mali údajne zneužívať deti

V domove Združenie Rodiny pre detský úsmev mali údajne zneužívať deti

Bratislava 21. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

V súkromnom domove Združenie Rodiny pre detský úsmev vo Veľkých Kozmálovciach v okrese Levice malo údajne dôjsť k sexuálnemu obťažovaniu detí. Informovala o tom dnes televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Podozrivý je jeden zo zamestnancov. Tri úrady práce podali v tejto súvislosti trestné oznámenia. Takmer všetky deti z domova premiestnili. Ministerstvo práce začalo správne konanie o zrušení akreditácie.

Reklama

Na podozrenia prišiel podľa televízie pracovník sociálnej kurately pri poskytovaní pomoci rodine, ktorej deti boli dočasne umiestnené v domove. Z rozhovoru s deťmi a rodičmi vyplynulo, že mohlo dôjsť k sexuálnemu obťažovaniu jedného z detí.

Úrady podľa televízie preverili aj ostatné deti v zariadení. Mali objaviť ďalšie podozrivé prípady. Následne rozhodli o premiestnení chovancov, ku ktorému došlo takmer okamžite.

Reklama

V prípade Združenia Rodiny pre detský úsmev nejde podľa televízie o klasický domov, ale skôr o profesionálne rodiny. Markíza sa pokúsila so zariadením skontaktovať, ale neúspešne.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:10

Vedci na Edinburskej univerzite (University of Edinburgh) objavili pečeňové bunky, ktoré tomuto orgánu pomáhajú pri regenerácii. Objav môže podľa nich viesť k vývoju nových liečebných metód poškodenej pečene.

08:09

Maltský vicepremiér Chris Fearne v piatok odstúpil z funkcie v súvislosti s korupčným škandálom týkajúcim sa vládnej koncesie na správu troch štátnych nemocníc z roku 2015, ktorá bola udelená dovtedy neznámej zdravotníckej skupine.

08:00

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe od austrálskej Tasmánie až po Britániu vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia. Jav zároveň ohrozuje fungovanie družíc a energetických sietí, keďže bude pretrvávať až do víkendu.

Polárna žiara v Bratislave
Na snímke polárna žiara v štvrti Bory v Bratislave 11. mája 2024
07:59

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že sa pripravuje “významná zmena” pre bojové schopnosti delostrelectva armády.

07:58

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier spolu s hlavami štátov Rakúska a Talianska vyzval na obranu európskych hodnôt v júnových voľbách do Európskeho parlamentu.

07:57

Najmenej 60 ľudí utrpelo zranenia pri zrážke sedemvozňového osobného vlaku s údržbovým vlakom, ku ktorej došlo v piatok v argentínskom hlavnom meste Buenos Aires. Dve osoby sa nachádzajú so zraneniami hlavy vo vážnom stave.

07:56

Brazílsky štát Rio Grande do Sul v piatok opäť zasiahli dažde, pričom počet obetí povodní v tomto najjužnejšom štáte krajiny sa podľa miestnych úradov vyšplhal na 126. Búrky a záplavy, ktoré sužujú štát, v ktorom žije približne 10,9 milióna ľudí, vyhnali z domovov už takmer 340.000 ľudí. Nezvestných je stále 141 osôb, uviedla civilná obrana.

07:54

Krajiny, ktoré sa snažia uzavrieť prelomovú globálnu dohodu o riešení budúcich pandémií, sa rozhodli pokračovať v rokovaniach ďalšie dva týždne po tom, ako v piatok vypršal konečný termín. Dovedna 194 členských štátov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) poznačených ničivou epidémiou ochorenia COVID-19, ktorá zabila milióny ľudí, zničila ekonomiky a ochromila zdravotnícke systémy, sa už dva roky snaží prijať záväzné opatrenia týkajúce sa prevencie, pripravenosti a reakcie na pandémiu.

06:52

Na diaľnici D2 v smere do Bratislavy na 28. až 29. kilometri bude od soboty od 7.00 h prejazdný len jeden jazdný pruh. Obmedzenie potrvá do pondelka (13. 5.) do 20.00 h. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Dôvodom je oprava pravého jazdného pruhu s krajnicou. “Žiadame vodičov, aby zvýšili svoju opatrnosť pri prejazde týmto úsekom a riadili sa pokynmi polície,” uviedla polícia.

06:51

Pred 80 rokmi rozhodol Stalin o deportáciách 200.000 Krymských Tatárov. Krymskí Tatári zažili počas svojej existencie viacero vĺn núteného vysídľovania z polostrova Krym. K prvej došlo v roku 1783, kedy cárovná Katarína II. Veľká po víťazstve nad Osmanskou ríšou pripojila Krym k Ruskému impériu a polostrov vyhlásila “odteraz a navždy” za ruské územie. 

06:50

Spojené štáty v piatok vyhlásili, že očakávajú zintenzívnenie novej ruskej ofenzívy na Ukrajine. Vyjadrili však dôveru Kyjevu a zároveň pochybnosti o výrazných úspechoch Moskvy.

06:49

Izrael prakticky odmietol návrh dohody o prímerí predložený sprostredkovateľmi a rokovania tým vrátil na úplný začiatok. V piatok to vyhlásilo palestínske hnutie Hamas.

06:49

Juhoafrická republika (JAR) požiadala Medzinárodný súdny dvor (MSD), aby Izraelu prikázal stiahnuť sa z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy. Vyplýva to zo súdnych spisov publikovaných v piatok.

06:48

Španielsko, Írsko a Slovinsko plánujú 21. mája symbolicky uznať palestínsky štát, vyhlásil v piatok šéf európskej diplomacie Josep Borrell.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke samozber jahôd v Návojovciach

Autor: TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali