Třinec zachránil gól v poslednej sekunde, Voženílek: “Strašne šťastné”

❚❚

Třinec 12. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/HC Oceláři Třinec)

 

Hokejisti HC Oceláři Třinec boli v semifinále play off českej extraligy na pokraji vyradenia, ale po neuveriteľnom závere šiesteho duelu majú stále šancu pridať do zbierky piaty titul v sérii. Vo štvrtok ich od vyradenia delila jediná sekunda, no Daniel Voženílek v čase 59:59 min šťastným gólom spoza bránky vyrovnal domáci súboj so Spartou Praha na 1:1 a v predĺžení potom rozhodol David Cienciala, keď si asistenciu pripísal aj slovenský útočník Libor Hudáček. Postupujúceho tak určí až siedmy zápas v sobotu v Prahe (13.00 h)

Daniel Voženílek
Na snímke Daniel Voženílek, strelec vyrovnávajúceho gólu v drese Třinca

“Toto je príbeh celého tímu, pretože sme si za tým išli a verili sme až do konca,” povedal po zápase pre české médiá Voženílek. Ten sa v úplnom závere zápasu za nepriaznivého stavu dostal k puku za bránkou súpera a zostávalo mu jediné – pokúsiť sa ešte z nemožného uhla nahodiť puk smerom na brankára Jakuba Kovářa a dúfať. Vyšlo to, puk sa odrazil od Kovářa a zapadol za bránkovú čiaru.

.

“Chvíľku predtým som sa pozrel na časomer a boli tam tri sekundy. Tak som veril, že som to stihol. Popravde, ani neviem, ako som to trafil. Ale myslím si, že to bolo od jeho boku. Tam majú brankári také miestečko, takže som sa rýchlo pozrel, kde stojí. Keď si nedá pozor, tak tam miesto je, takže to bol šťastný gól od boku. Bolo to síce mierené, ale strašne šťastné.” Gól ešte museli s pomocou videa odobriť rozhodcovia, potom už vypukla v třineckej Werk aréne eufória.

Třinec v zostave so siedmimi slovenskými hokejistami vyrovnal semifinále z 0:3 na 3:3 na zápasy a môže sa stať prvým tímom v histórii českej extraligy, ktorý otočí sériu štyrmi víťazstvami v rade. “Sme nesmierne radi, že sme dostali šancu pokračovať v sezóne. Ideme do Prahy a musíme ďalej pracovať, aby sme dokonali obrat,” vyhlásil Voženílek pre isport.cz. Jeho tím mal namále, za stavu 0:1 nastrelila Sparta v tretej tretine dvakrát žrď.

.

“V hokeji to tak niekedy býva. V druhom semifinále sme mali smolu zase my, tak sa to nejako vyrovnalo a je to, ako to je. Koľkokrát je to o jednej strele. Boli sme tentoraz šťastnejší a verím, že na to nadviažeme v Prahe. Hrá sa už o jednej, bude to rozhodujúci zápas. Musíme sa naň pripraviť, oddýchnuť si, zabrať a nejako to dopadne.”

Sparta má v zápasoch “o všetko” v českej extralige hrozivú bilanciu, rozhodujúci siedmy zápas ešte nikdy nevyhrala. Vo štvrtok už takmer oslavovala postup, no radosť jej zmaril gól v poslednej sekunde. “Trochu sme dúfali, že rozhodcovia ten gól napokon neuznajú. Ale s tým nič neurobíte. Snažíme sa to neriešiť. Jednoducho ho uznali. Hrá sa až do poslednej sekundy a oni to využili,” povedal autor jediného gólu hostí Ondřej Najman. “Nie je to úplne najlepšie, ale čo sa dá robiť? Začneme zase od nuly, rozhodne jeden zápas. Je to 3:3, nie je vôbec koniec. V sobotu sa ukáže, kto je lepší tím.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali