To najdôležitejšie z Ukrajiny – Stoltenberg: NATO má v úmysle riadiť sa článkom 5 charty len v prípadoch ochrany partnerov, ku ktorým Ukrajina nepatrí

To najdôležitejšie z Ukrajiny – Stoltenberg: NATO má v úmysle riadiť sa článkom 5 charty len v prípadoch ochrany partnerov, ku ktorým Ukrajina nepatrí

Bratislava 13. októbra 2022 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto:TASR/AP-Alexei Alexandrov)

 

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

vojna ukrajina
Ilustračné foto

 

Reklama

20:10 – V Charkove sú niektoré okresy bez energie, uvádza Kharkovoblenergo.

„Energetickí inžinieri sú vo svojej práci a robia všetko, čo je v ich silách, aby obnovili dodávku energie čo najskôr,“ píše sa v správe.

Reklama

 

20:05 – Dve ruské oblasti na hraniciach s Ukrajinou sa stali terčom ukrajinského ostreľovania, uviedli miestne úrady. Podľa ruskej administratívy došlo k poškodeniu niekoľkých budov a narušené mali byť aj dodávky elektrickej energie.

 

20:00 – „Ukrajinské delostrelectvo zničilo sklady munície v niekoľkých dedinách. Žiadne obete na životoch zatiaľ neboli nahlásené,“ uviedol guvernér Belgorodskej oblasti v Rusku.

 

Reklama

18:50 – Šéf ruskej okupačnej správy v ukrajinskej Chersonskej oblasti Vladimir Saldo požiadal Rusko o pomoc pri evakuácii civilistov.

 

18:40 – Vo vytváraní bezpečnostnej zóny okolo Zaporožskej jadrovej elektrárne došlo k pokroku, povedal šéf MAAE Rafael Grossi.

Pripomeňme, že dnes Grossi navštívil Kyjev. Tento týždeň navštívil aj Ruskú federáciu.

 

Reklama

18:20 – „Akýkoľvek jadrový útok proti Ukrajine vyvolá reakciu, nie jadrovú, ale takú silnú vojenskú reakciu, že ruská armáda bude zničená,“ povedal šéf európskej diplomacie Josep Borrell.

Povedal tiež, že Putin neblafuje a „blafovať si nemôže dovoliť“. “A malo by byť jasné, že ľudia, ktorí podporujú Ukrajinu a EÚ s členskými krajinami a USA s NATO, tiež neblafujú,” povedal Borrell.

 

18:10 – Moskva má výhrady k dohode o vývoze ukrajinského obilia cez Čierne more a uvažuje o tom, že ju nepredĺži. Podľa Ruska nedochádza k uľahčeniu exportu ruských hnojív a potravín.

 

17:30 – NATO bude naďalej pomáhať Ukrajine, povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. „NATO má v úmysle riadiť sa článkom 5 charty len v prípadoch ochrany partnerov, ku ktorým Ukrajina nepatrí. Preto jej budeme naďalej pomáhať, ale nie viac,“ povedal Stoltenberg.

Povedal tiež, že okolnosti, za ktorých by Aliancia mohla použiť jadrové zbrane, sú “extrémne vzdialené”.

 

17:00 – Západ a Rusko by mali spolu hovoriť, nemali by nechať zaniknúť komunikačné kanály, pretože tým sa vzdajú v súčasnej zúfalej situácii aj nádeje na mier, vyhlásil šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

 

Reklama

16:55 – Rusko si predvolalo nemeckých, švédskych a dánskych diplomatov, aby vyjadrilo nespokojnosť s vynechaním ruských úradov a spoločnosti Gazprom z vyšetrovania únikov na potrubiach plynovodu Nord Stream.

 

16:50 – Francúzsko považuje akýkoľvek predaj iránskych bezpilotných lietadiel Rusku za porušenie rezolúcie Bezpečnostnej rady (BR) OSN z roku 2015. Vyplýva to zo štvrtkového vyhlásenia francúzskeho ministerstva zahraničných vecí.

 

16:35 – Francúzsko nechce svetovú vojnu a pomáha Ukrajine kvôli vojne na ukrajinskom území, ale nie pre útok na Rusko, povedal Emmanul Macron.

Reklama

Povedal tiež, že Francúzsko bude Ukrajine naďalej dodávať delostrelecké vozidlá Caesar na protiofenzívu, ako aj radary a systémy protivzdušnej obrany.

 

16:05 – Na východe Ukrajiny zomrel občan USA. Podľa CNN to oznámil oficiálny zástupca ministerstva zahraničia. Ďalšie podrobnosti predstaviteľ ministerstva zahraničia neuviedol.

V médiách sa uvádza, že sa volal Dan Partridge, mal 34 rokov.

 

Reklama

15:40 – Dnes prebehla výmena zajatcov, v dôsledku ktorej bolo vrátených 20 Ukrajincov. Oznámil to vedúci kancelárie prezidenta Andriy Yermak vo svojom kanáli TG.

Uviedol, že na Ukrajinu sa vrátilo 14 bojovníkov Ozbrojených síl Ukrajiny, 4 bojovníci územnej obrany, jeden príslušník národnej gardy a vojak námorníctva. “Sú ľudia, ktorých Rusi zadržiavali v Jelenovke, na dočasne okupovaných územiach Záporožskej a Chersonskej oblasti,” povedal Jermak.

Dnes prebehla výmena zajatcov
Dnes prebehla výmena zajatcov

15:15 – Podľa zverejnených informácií protivzdušná obrana pôsobí v centrálnych a západných oblastiach Ukrajiny.

 

15:00 – CNN uvádza podrobnosti o pláne plynárenského uzla v Turecku, ktorý Putin navrhol Erdoganovi.

„Ak bude záujem zo strany Turecka a našich potenciálnych kupcov z iných krajín, mohli by sme uvažovať o vybudovaní ďalšieho plynovodného systému a vytvorení plynárenského uzla v Turecku na predaj do iných krajín – samozrejme, v prvom rade do tretích krajín; ak budú mať záujem,“ povedal Putin na margo Konferencie o interakcii a opatreniach na budovanie dôvery v Ázii v Astane v Kazachstane.

Putin dodal, že ak bude uzol spustený, bude platformou nielen pre dodávky, ale aj pre určovanie cien. „Tieto ceny sú dnes nehorázne. Pokojne by sme ich mohli regulovať na bežnej trhovej úrovni bez akéhokoľvek politického podtextu,“ povedal.

Reklama

 

14:35 – Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že v dôsledku výmeny sa vrátilo 20 vojakov. Šéf prezidentskej kancelárie Andrij Jermak v utorok uviedol, že v dôsledku výmeny sa domov vrátilo 32 ukrajinských vojakov.

 

14:30 – “Nemáme tendenciu strieľať si do nohy.” Dmitrij Peskov takto komentoval Zelenského slová, že Moskva plánuje zasiahnuť proti svojmu systému prepravy plynu.

 

14:05 – Poľsko začalo s opravou poškodenej časti ropovodu Družba, ktorým prúdi ropa z Ruska do Nemecka. Úrady potvrdili, že nič neukazuje na sabotáž.

 

Reklama

13:50 – Parlamentné zhromaždenie Rady Európy prijalo rezolúciu, ktorá označila Rusko za „teroristický režim“.

Uznesenie s názvom „Ďalšia eskalácia agresie Ruskej federácie proti Ukrajine“ bolo prijaté hlasmi 99 prítomných poslancov v sále, jeden sa zdržal. V návrhu rezolúcie bol urobený dodatok, ktorý navrhoval „vyhlásiť Ruskú federáciu za teroristický režim“. Pri hlasovaní ho podporilo 79 poslancov, dvaja boli proti a jeden sa zdržal.

Pred hlasovaním v PZRE vystúpil prezident Volodymyr Zelenskyj prostredníctvom video odkazu a vyzval na podporu uznesenia.

 

13:27 – Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že Su-27 ukrajinských vzdušných síl zostrelila ruská protivzdušná obrana neďaleko Porskalivky v regióne Poltava. Miestne médiá už skôr informovali o havárii dvoch ukrajinských lietadiel v regióne Poltava.

 

13:26 – V regióne Poltava sa za dva dni zrútili dve ukrajinské lietadlá, informuje Poltava s odvolaním sa na guvernéra regiónu Dmitrija Lunina.

Reklama

„Dňa 12. októbra obyvatelia komunity Shishat videli haváriu lietadla, z ktorého dvaja piloti vyskočili na padákoch. Na druhý deň šéf Poltavského OVA Dmitrij Lunin potvrdil, že išlo o ukrajinské lietadlo. Okrem toho 11. októbra ohlásil haváriu iného lietadla v tej istej oblasti,“ píšu noviny.

 

13:25 – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že Ukrajina má momentálne len približne desať percent prostriedkov, ktoré by potrebovala na ochranu svojho vzdušného priestoru pred útokmi Ruska.

 

13:20 – Ruský prezident Vladimir Putin sa vo štvrtok stretol s tureckou hlavou štátu Recepom Tayyipom Erdogananom. Stretnutie prebieha na okraj regionálneho summitu v kažašskej Astane.

 

13:15 – Rusko obnovilo automobilovú dopravu cez Kerčský most, ktorý minulý týždeň poškodila explózie.

Reklama

Dlhé rady pri moste ukazujú aj dnes zverejnené satelitné snímky americkej spoločnosti Maxar Technologies, na ktorých je vidieť aj poškodenie cestnej a železničnej časti mosta.

 

12:10 – Na územie Ruska doviezli viac ako 400 bojovníkov ukrajinského pluku Azov, informujú o tom médiá Ruskej federácie s odvolaním sa na Ruský vyšetrovací výbor.

Uvádza sa, že ukrajinskí vojaci sú umiestnení do vyšetrovacej väzby na územiach Volgogradskej, Rostovskej, Belgorodskej a Voronežskej oblasti.

 

11:20 – NATO plánuje na budúci týždeň uskutočniť plánované jadrové cvičenie. Uviedol to generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg na spoločnej tlačovej konferencii s americkým ministrom obrany Lloydom Austinom po rozšírenom stretnutí NATO v Bruseli, uvádza BBC.

 

Reklama

11:15 – Na Ukrajinu prišlo 1,3 miliardy dolárov dodatočného núdzového financovania MMF. Na svojom kanáli na Telegrame to oznámil premiér Denys Šmyhal.

Peniaze budú podľa neho smerovať do armády, vyplácania dôchodkov, sociálnych programov a podpory ekonomiky. Celkovo MMF od februára daroval Ukrajine 2,7 miliardy dolárov.

 

11:10 – Ruská armáda mohla na Ukrajine nenávratne prísť o viac ako 90 000 vojakov. Uviedol to ruský investigatívny portál Važnyje istorii s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z ruskej tajnej služby FSB a nemenovaného bývalého pracovníka tajných služieb.

 

Reklama

10:40 – Informáciu o zásahu troch kamikadze dronov v regióne okolo piatej hodiny ráno potvrdil šéf Kyjevskej OVA Olexij Kuleba. Podľa jeho slov došlo k požiaru, no obete ani zranení neboli.

 

10:30 – Nemecko a ďalších 13 krajín NATO podpísalo deklaráciu o vytvorení vyspelejšieho európskeho systému protivzdušnej obrany.

 

9:30 – Od úradov naďalej znejú výzvy na prípravu na náročnú zimu. Šéf parlamentného výboru Rady pre financie, daň a colnú politiku Danil Getmantsev obdivoval Ukrajincov, ktorí kupujú „sviečky, jednorazový riad a sporáky“. A to považuje za správnejší model správania ako odchod z krajiny.

“Ľudia, ktorí kupujú sviečky, jednorazový riad a horáky v obrovských radoch, vzbudzujú rešpekt a dokonca hrdosť. Je to neporovnateľne lepšie ako lístky na vlak Kyjev-Varšava,” napísal na Telegram.

 

9:20 – Do konca februára môže v Bielorusku vzniknúť zoskupenie s účasťou ruských jednotiek do 120 000 ľudí, ktoré pripraví druhú ofenzívu proti Ukrajine zo severu, uviedol v rozhovore pre DW bieloruský opozičník Pavel Latuško.

„Lukašenkovo rozhodnutie vytvoriť spoločné zoskupenie vojsk je založené na dohode takzvaného Zväzového štátu: „Ohrozujú nás Ukrajina, Poľsko, Litva, NATO – a obrátili sme sa na nášho spojenca Rusko.“ Ale to je legenda. To ospravedlňuje cieľ – potrebu priviesť ruské jednotky na územie Bieloruska,“ povedal Latuško. Ďalším krokom bude mobilizácia v Bielorusku, „hoci Lukašenko toto slovo nepripúšťa,“ hovorí.

 

8:55 – Predseda Štátnej dumy Ruskej federácie Vjačeslav Volodin zhrnul masívne raketové útoky na Ukrajinu. Podľa neho bolo za posledné dva dni zasiahnutých 70 zariadení, v dôsledku čoho „Ukrajina stratila 50 % svojej výrobnej kapacity“.

Ukrajina oficiálne potvrdila nálety na 12 miest v prvý deň najmasovejších útokov, 10. októbra. Celkovo bolo podľa ukrajinského velenia 10. a 11. októbra vypálených asi 90 rakiet, viac ako polovica bola zostrelená.

 

8:50 – Po ústupe asi 20 kilometrov severne od Chersonského sektora začiatkom októbra sa ruské sily „snažia posilniť novú frontovú líniu západne od dediny Melovoje“, uvádza sa v nedávnej správe britských tajných služieb. Ťažké boje pokračujú pozdĺž tejto línie, najmä na západnom konci, kde ukrajinský postup znamená, že ruský bok už nie je chránený riekou Ingulets.

Uvádza sa tiež, že v posledných dňoch ruské okupačné úrady pravdepodobne vydali rozkaz pripraviť sa na evakuáciu časti civilistov z Chersonu. Je pravdepodobné, že očakávajú, že sa boje rozšíria do samotného mesta Cherson, uvádzajú spravodajské služby.

Reklama

 

8:00 – Starosta Ľvova Andrij Sadovoy vyzval obyvateľov mesta, aby vo svojich domoch zorganizovali vykurovacie stanice s kachľami na drevo. A tiež udržiavať stály prísun vody. Niektoré domy už skupujú malé generátory, povedal Sadovoy.

Ostreľovanie, podobne ako to z 10. a 11. októbra, by sa podľa neho mohlo „mnohokrát“ zopakovať.

 

7:25 – Ukrajina má podľa prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského silu na to, aby pokračovala vo vojne proti Rusku.

 

7:20 – Ruský jadrový útok by zmenil priebeh konfliktu na Ukrajine a takmer určite by vyvolal “fyzickú reakciu” spojencov Kyjeva a potenciálne aj Severoatlantickej aliancie. V stredu to povedal vysokopostavený predstaviteľ NATO, ktorý si želal ostať v anonymite.

 

7:15 – Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov odsúdilo v stredu drvivou väčšinou ruský “pokus o nelegálnu anexiu” štyroch čiastočne okupovaných ukrajinských regiónov a vyzvalo všetky krajiny sveta, aby tento krok neuznali.

 

7:10 – Poškodenie ropovodu Družba nezapríčinila sabotáž. Vyplýva to z prvých záverov o ohľade na škody, ktoré vykonal prevádzkovateľ ropovodu PERN.

 

7:05 – Veľká Británia daruje Ukrajine rakety protivzdušnej obrany schopnej zostreľovať riadené strely. V noci na dnes to oznámil britský minister obrany Ben Wallace. Rakety stredného doletu AMRAAM by mal Kyjev prevziať v nadchádzajúcich týždňoch. Londýn tak reaguje na žiadosť Kyjeva o ďalšie dodávky zbraní, najmä systémov protivzdušnej obrany, kvôli zosilneným ruským vzdušným útokom.

 

7:00 – Ukrajina po ostreľovaní energetickej infraštruktúry pozastavila vývoz elektriny do Moldavska a Moldavčania sú teraz vyzývaní, aby šetrili elektrickou energiou.

Reklama

Informovala o tom spravodajská stanica Sky News.

“Ministerstvo infraštruktúry krajiny uviedlo, že Moldavsko po rozhodnutí Kyjeva čelí deficitu 50 až 100 megawattov.

Obyvateľov vyzývame, aby kvôli obavám o dodávky elektrickej energie v krajine odložili zapínanie práčok, umývačiek riadu a iných domácich spotrebičov, ako aj nabíjanie elektronických zariadení, napríklad mobilných telefónov, až do 23.00 h,” píše sa v publikácii.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali