Lži ohľadne Aleppa, ktoré pomáhal šíriť aj náš mainstream, sa postupne dostávajú na povrch

Lži ohľadne Aleppa, ktoré pomáhal šíriť aj náš mainstream, sa postupne dostávajú na povrch

Moskva 18. december (HSP/Foto:Printscreen Youtube)

 

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl RF, generálporučík Sergej Rudskoj, zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej uviedol na pravú mieru dezinformácie publikované v západnej, ale aj našej tlači

V Aleppe prebehla evakuácia bojovníkov a ich rodín z východného Aleppa. Cez humanitárny konvoj prešlo 15 kolón bojovníkov a ich rodín. Celkovo 9560 osôb z toho 4435 bojovníkov z nich 337 ranených. Ruská federácia podnikla všetky opatrenia, aby poskytla bezpečný odchod bojovníkov a ich rodín. Pre tento účel bolo zriadených sedem bezpečnostných postov pozdĺž trasy, ktorá bola vyčistená od mín a barikád. Každý autobus bol doprevádzaný zástupcami Červeného polmesiaca a Sýrskej polície. Operácia na oslobodenie Aleppa bola tak ukončená.

Reklama

 

Humanitárny konvoj
Humanitárny konvoj

 

Reklama

Počas roka ruská strana niekoľkokrát rokovala s americkými partnermi, ktorí požadovali oddeliť “umiernených bojovníkov” od teroristov. Z americkej strany k tomuto oddeleniu nikdy nedošlo. Preto Rusko umožnilo odchod Al Nusry (umiernených teroristov) z východného Aleppa, keďže USA v tejto svojej iniciatíve zlyhali. Celkovo sa vzdalo 3406 “umiernených bojovníkov”, 3056 už bolo amnestovaných, zvyšní sa ešte preverujú. Celkové množstvo členov rôznych radikálnych skupín dosiahlo 4435 mužov. Väčšina opustila mesto v priebehu 24 hodín. Tým považujeme oddelenie “umiernených bojovníkov” od teroristov za skončené.

Oslobodených bolo 108 tisíc obyvateľov východného Aleppa, ktorí tam boli držaní “umiernenými bojovníkmi”. Humanitárnu pomoc týmto ľuďom poskytuje iba ruská a sýrska vláda. Veľakrát sme počuli zo strany západu a humanitárnych organizácií o nevyhnutnej dodávke humanitárnej pomoci do Aleppa. Doteraz tak neurobila žiadna vláda ani organizácia.

 

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl RF, generálporučík Sergej Rudskoj
Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl RF, generálporučík Sergej Rudskoj

 

V oslobodených častiach bolo sýrskou armádou objavených niekoľko skladov s potravinami a inými produktmi zo zahraničia, ktoré slúžili len teroristom a ich rodinám, zatiaľ čo obyvateľstvo hladovalo. Odkedy teroristi opustili Aleppo, západné organizácie sa už neponáhľajú s humanitárnou pomocou. Civilné obyvateľstvo ich nezaujíma. Jedno sú vyhlásenia západných predstaviteľov z rokovaní v New Yorku a Ženeve o pomoci obyvateľom Aleppa a druhé je realita.

Reklama

Tu si môžete pozrieť vido humanitárného konvoja:

 

Miesto toho prinášajú informačnú kampaň o masových obetiach civilistov počas oslobodenia východného Aleppa. Podľa ich slov sú ulice posiate mŕtvymi telami a v ruinách sa skrývajú tisíce ľudí pred vládnymi vojakmi. Jedná sa o bezočivú lož. Predstavitelia ruskej komisie a predstavitelia medzinárodného výboru Červeného kríža navštívili Aleppo, ale žiadne telá po uliciach tam nenašli. “Máme zábery z našich bezpilotných aparátov, naši ľudia pracujú v teréne a dostávame informácie z prvej ruky a nie zo sociálnych sieti a stránok bojovníkov”, tvrdí Rudskoj.

Po oslobodení východného Aleppa sa už mohlo vrátiť do svojich domovov 7000 obyvateľov. Návrat komplikuje teroristami zničená infraštruktúra a množstvo mín, ktoré tam nastražili odchádzajúci bojovníci. “V súčasnosti na odmíňovaní pracujú naši špecialisti. Podarilo sa obnoviť dodávky vody a elektriny. Sýrska vláda je pripravená zabezpečiť mier v tejto oblasti. Dôkazom je amnestia, ktorú využili tisíce bojovníkov v oblasti, čo umožnilo predísť ďalšiemu násiliu a obetiam na životoch. Rovnako možno postupovať aj v oblastiach Khan al sheik a Al -tell”, dodáva generálporučík.

Video k článku si môžete pozrieť tu:

Reklama

 

Na Slovensku priniesol dezinformácie o mŕtvolách na uliciach denník SME. Ako dôkaz predkladal akýsi twitterový účet 7 ročnej Sýrčanky a fotomontáž, na ktorej bol použitý záber z hudobného klipu speváčky Hibi Tawaji.

 

7 ročná Sýrčanka Bana Alabedova
Záber z videoklipu speváčky Hibi Tawaji voľne dostupný na Youtube

 

Tu si môžete pozrieť celý klip speváčky. Inkriminovaný záber uvidíte približne po 3:46 min

 

7 ročná Sýrčanka Bana Alabedova
Mainstreamové propagandistické noviny SME šíria dezinformáciu, v ktorej je použitý záber z videoklipu speváčky Hibi Tawaji s tým, že podľa SME má dokazovať súčasnú situáciu v Aleppe s množstvom mŕtvol na uliciach.

 

Miesto toho, aby dodatočne priniesol pravdivé informácie o situácii v Aleppe, priniesol ďalší článok, v ktorom dokazuje, že 7 ročná Sýrčanka Bana Alabedová skutočne existuje a s písaním v angličtine jej pomáha mama. Ako dôkaz cituje portál Bellingcat, ktorý sa rozhodol jej totožnosť overiť. “Záver je jednoznačný – Bana Alabedová existuje. V jej príbehu sedí úplne všetko, na otázky trollov existujú jednoduché odpovede.” Portál Bellingcat tvorí nezamestnaný poisťovací agent Eliot Higgins, ktorý prehlasuje, že škodiť Rusku je jeho koníček.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali