Švecová opäť na disciplinárne konanie neprišla. Miesto seba poslala advokáta, ktorého zo súdnej siene vykázali

Švecová opäť na disciplinárne konanie neprišla. Miesto seba poslala advokáta, ktorého zo súdnej siene vykázali

Bratislava 25. apríla 2017 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Včera sa malo konať ďalšie disciplinárne konanie proti členovi Harabinovho senátu JUDr. Dohňanskému. Predsedníčka Švecová, ktorá v konaní vystupuje vo funkcii prokurátora na konanie neprišla a miesto seba poslala advokáta!, ktorého navyše platí zo štátnych peňazí. Na túto nehoráznosť už v minulosti upozornil sudca Štefan Harabin, ktorý úspešne čelil už štyrom disciplinárnym konaniam. „Je to to isté, ako keby som ja ako sudca neprišiel na pojednávanie vyhlásiť rozsudok, ale poslal by som miesto seba advokáta a ešte ho zaplatil zo štátnych peňazí.“

Na snímke predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová

K disciplinárnemu konaniu Harabin povedal: Disciplinárne konanie proti Dr. Dohňanskému skončilo za päť minút. Švecová neprišla. Hoci o pojednávaní vedela najmenej šesť týždňov dopredu, až dnes napísala senátu, že má zaplatenú dovolenku v zahraničí. Päťčlenný senát nedovolil, aby ju zastupoval advokát Benedik za štátne peniaze. Vykázal ho zo súdnej siene a pojednávanie odročil. Ako obhajca Dr. Dohňanského som navrhol jej uložiť poriadkovú pokutu za úmyselne zmarenie dnešného pojednávania. Švecová sa permanentne správa obštrukčne ako mafiánsky advokát. Spôsobuje prieťahy v konaniach, ktoré sama iniciuje. Traja členovia senátu museli cestovať až z východného Slovenska a nemohli pojednávať svoje veci na materských súdoch. Konkrétne finančné škody, ktoré spôsobuje Švecová Slovensku enormne narastajú. Zatiaľ to za ňu platia aj občania so 400 EUR-ovými platmi. Toto je zvyšovanie dôveryhodnosti justície v praxi. Môžeme sa čudovať, že súdnictvu na čele so Švecovou a Bajánkovou dôveruje až 20 % občanov. Najmenej v Európskej únii. Bude ju už konečne Čižnár stíhať za zneužívanie právomoci verejného činiteľa?

Reklama

Švecová už mala byť po dosiahnutí veku 65 rokov odvolaná z funkcie. Súdna rada a prezident Kiska však v jej prípade nekonajú, čím vnášajú do súdnictva dvojaký meter.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:08

Dedičia bývalého argentínskeho futbalistu Diega Maradonu chcú zabrániť, aby jeho trofej z MS 1986 išla do dražby a obrátili sa v tejto veci na právnikov. Zlatú loptu určenú pre najlepšieho hráča svetového šampionátu v Mexiku niekto ukradol a iba nedávno sa znova objavila.

18:33

Poslanci Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, v utorok formálne schválili kandidátov na posty šéfov 15 ministerstiev, ktoré im minulý týždeň predložil staronový premiér Michail Mišustin.

18:22

Na Pamätník holokaustu v Paríži neznámy páchateľ v noci na utorok namaľoval grafity v podobe červených dlaní. Incident odsúdili predstavitelia miestnych Židov a samospráva mesta podala trestné oznámenie.

17:58

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) podáva spolu s koaličným poslancom Rudolfom Huliakom (SNS) trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre neriešenie lykožrútovej kalamity. Napadnuté sú podľa nich státisíce hektárov. Vyhlásili to v utorok na tlačovej konferencii s tým, že ide o dlhodobo neriešenú situáciu.

17:57

Mladá thajská aktivistka, ktorú obvinili z urážok voči kráľovskej rodine, zomrela vo vyšetrovacej väzbe. Podľa ústavu pre výkon trestu u nej v utorok ráno došlo k náhlej zástave srdca.

17:55

Účasť na dvojdňovom zasadnutí ministrov financií eurozóny a EÚ v Bruseli minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) využil aj na stretnutie so zástupcami Európskej komisie (EK) a spresnenie situácie vo veci výdavkových limitov, ktoré slovenská vláda presadzuje v národnom pláne obnovy a odolnosti.

17:47

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) by mohol nariadiť dodávateľovi tepla, ktorý stratil povolenie na činnosť, aby svoju sústavu tepelných zariadení za úhradu poskytol inému držiteľovi povolení. Vyplýva to z návrhu novely zákonov o energetike, o regulácii v sieťových odvetviach a o tepelnej energetike, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli v utorok do druhého čítania.

17:41

Poslanci Národnej rady (NR) SR prerokujú v skrátenom legislatívnom konaní novelu zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá sa týka postupu pri výrube drevín. Rozhodli o tom v utorok. Novela ráta so zjednodušením výrubu drevín. Envirorezort to považuje za významné preventívne opatrenie na zníženie stretov človeka s medveďom, ako aj na zníženie škôd spôsobovaných zverou na poľnohospodárskych plodinách a ovocných sadoch.

17:29

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívi v piatok Madrid a stretne sa so španielskym kráľom Filipom VI., uviedol kráľovský palác v utorkovom vyhlásení. Rokovať bude následne aj so španielskym premiérom Pedrom Sánchezom. Bližšie informácie o dôvode návštevy nie sú známe.

17:26

Jednou z priorít Ruska je dosiahnuť víťazstvo v bojoch na Ukrajine s minimálnymi ľudskými stratami. V utorok to na pôde Rady federácie, hornej komory parlamentu, povedal Andrej Belousov, nominant ruského prezidenta Vladimira Putina na funkciu ministra obrany, ktorý je pripravený “vynaložiť všetky svoje sily, zdravie a v prípade potreby aj život na vyriešenie zadaných úloh”.

17:20

Dvojdňové rokovania ministrov financií eurozóny (Euroskupina) a EÚ (Ecofin) sa z veľkej časti venovali téme konkurencieschopnosti a budovania únie kapitálových trhov. Po skončení rokovaní to uviedol minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD). Minister upozornil, že v EÚ je zhoda na tom, aby sa malé a stredné podniky v Únii vedeli lepšie financovať, a preto je potrebné uvoľniť kapitál v rámci EÚ, čo sa dá dosiahnuť rôznymi spôsobmi. Nové zdroje by sa následne dali použiť na rôzne investície v rámci Európy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Váhavce poletujú nad skalami v pobrežnom pásme na okraji hlavného mesta Tallinn v Estónsku

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Miroslav Iliaš

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali