Štvrtáčka Funny Madarász je svetovou hviezdou zumby

Štvrtáčka Funny Madarász je svetovou hviezdou zumby

Rimavská Sobota 12. mája (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Zo Základnej školy Mihálya Tompu v Rimavskej Sobote vzišlo za vyše sto rokov množstvo osobností, na ktoré je škola hrdá

Štvrtú triedu Základnej školy Mihálya Tompu v Rimavskej Sobote navštevuje aj svetoznáma cvičiteľka zumby Funny Madarász. Ako povedala pre TASR, “je jednou z troch zumba prezentériek na svete”.

Reklama
Ilustračné foto

Funny Madarász len v minulom roku precestovala viaceré mestá v Spojených štátoch amerických, navštívila Taliansko, Prahu či Španielsko. Sníva o tom, že tancovať zumbu bude aj v Miami na Floride. “Zumba tam má akoby hlavný stan, preto by som sa tam chcela ísť pozrieť. Je to tanec, ktorý mám veľmi rada a venujem sa mu toľko, koľko sa dá. Ak by som si mala vybrať medzi tancom a trávením času pri počítači, zumba by to určite vyhrala. Po cvičení sa vždy cítim veľmi príjemne a potom mi to ide lepšie aj v škole. Mojim rovesníkom by som odkázala, aby cvičili a učili sa,” povedala len desaťročná Funny.

Zo Základnej školy Mihálya Tompu v Rimavskej Sobote vzišlo za vyše sto rokov množstvo osobností, na ktoré je škola hrdá. “Určite nie je možné vymenovať všetkých a ani by to nebolo správne. Mnohí možno neboli až takí slávni, avšak svojím úsilím a prácou boli prínosom či pre Rimavskú Sobotu, alebo pre mesto, v ktorom žili. Zo známejších súčasníkov môžem prezradiť, že túto školu navštevovala aj herečka Viky Ráková, ale aj jej brat, futbalista Róbert Rák. V ostatnom čase sa však s hrdosťou dozvedám o úspechoch nášho žiaka, ktorý tu končil v rokoch 2007/2008. Bol veľmi nadaný a už v základnej škole ho zaujímala matematika či geografia. Ištván Farkaš odvtedy absolvoval niekoľko vysokých škôl a podľa mojich informácií teraz o neho prejavil záujem americký Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku NASA. Pozvali ho na niekoľko rokov, aby pre nich pracoval, ale aj tam ďalej študoval,” dodal riaditeľ Základnej školy Mihálya Tompu Štefan Orosz.

Reklama

jf

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali